Nieuws
Worldwide Club 20

Body Moving vijfde week op 1

Body Moving vijfde week op 1
Calvin Harris  Eliza Rose 

Eliza Rose en Calvin Harris hadden een koude start in 2024 maar inmiddels gaat de hit van het Britse duo gewoon verder als de nummer 1 in de Worldwide Club 20.

De laatste drie weken van het jaar stond Body Moving op de eerste plaats van de lijst. De hit van Eliza en Calvin stapte beslist niet gelukkig over de drempel van het nieuwe jaar want in de eerste week van 2024 kletterde de hit vijf plaatsen onderuit. Inmiddels wist Body Moving weer op te krabbelen en afgelopen week keerde de track terug op 1. Deze week noteren we een vijfde week als lijstaanvoerder. Voor Calvin Harris kunnen we zijn 25e week als nummer 1 in de Worldwide Club 20 noteren. Opvallend is dat zijn drie voorgaande nummer 1-hits die hij onder zijn moniker Calvin Harris op nummer 1 zette daar allemaal zes weken verbleven: Miracle, Desire en By Your Side. Daarnaast stond hij als Love Regenerator met Live Without Your Love in 2020 ook twee weken op de eerste plek.

Zerb en Sofiya Nzau vormen nu de grootste dreiging voor Body Moving om ook een zesde week op nummer 1 te pakken. Mwaki was afgelopen week de snelste stijger in de lijst en wint ook deze week twee plaatsen om daarmee op nummer 2 te komen. Fred Again.. zakt met zijn Baby Keem-track Leavemealone een plaatsje naar nummer 3. If U Need It meldt zich in de top 10; de track van Sammy Virji is, met acht plaatsen winst, op nummer 9 de snelste stijger.

In de Worldwide Club 20 verwelkomen we deze week vier nieuwe smaakmakers die de dansvloer in vuur en vlam weten te zetten. De hoogste binnenkomer is Dance To The Music van Low Steppa en Tony Romera. In de staat van dienst van Low Steppa in de Worldwide Club 20 valt op dat de Brit, geboren als William Bailey, ieder jaar een track in de lijst weet te slingeren. Weekend Love (in 2020 en nummer 3), Make It Through (in 2021 en nummer 11), Your Dreams (in 2022 en nummer 1) en This Is The Sound (in 2023 en nummer 8). Tony Romera is in dat opzicht een stuk minder consequent. Tracks als Crazy, House Y’All en Attracted vielen beslist op maar wisten de Fransman nog geen hit in de Worldwide Club 20 op te leveren. Daar komt deze week verandering in met een pakkende floorfiller; Dance To The Music komt de lijst binnen op nummer 11.

Tiësto heeft de smaak te pakken. Terwijl Rule The World (Everybody), waarin hij de Tears For Fears-hit onder handen man, op nummer 20 de snelste zakker is, schiet de opvolger deze week de Worldwide Club 20 al in. Daarmee kunnen we de 19e Worldwide Club 20-hit van de Nederlander bijschrijven. Alleen David Guetta stond vaker in de lijst; de Franse dj scoorde liefst 10 hits meer dan Tiësto. All My Life is een samenwerking met Fast Boy. Het Duitse duo wordt gevormd door de uit Berlijn afkomstige broers Lucas en Felix Hain. De twee maakten in 2020 de track Hands Up met Martin Ikin en Fast Eddie tot een bescheiden succesje in de Worldwide Club 20 maar anderhalf jaar geleden kwam de grote doorbraak voor de broers met Bad Memories. Die track, met Meduza, James Carter en Elley Duhé, wist het tot de top 3 van de lijst te schoppen. All My Life is deze week nieuw op nummer 13.

We stellen je ook graag voor aan de nummer 17 van deze week waar we Rhythm Machine tegenkomen. De samenwerking tussen de uit New York en Californië afkomstige dj’s is zo’n track die je meteen weet te grijpen met een indringende robotstem. Het eerste idee kwam van Westend die het naar Max stuurde. Die kwam op zijn beurt met de robotstem op de proppen. Na een aantal Zoom-gesprekken was het resultaat daar. “We moesten het arrangement nog wel een paar keer veranderen om ook iets te hebben dat op de dansvloer zou werken”, zo liet Styler weten. Toen de kickdrum werd aangepast klonk de hele track ineens anders: “Het nummer voelt nu als een eerbetoon aan de vroege electro house die ons destijds allebei wist te prikkelen om in de dancemuziek te stappen.”

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20 van deze week.

1 ( 1) BODY MOVING- Eliza Rose starring Calvin Harris

11 (--) DANCE TO THE MUSIC- Low Steppa & Tony Romera

13 (--) ALL MY LIFE- Tiësto & Fast Boy

17 (--) RHYTHM MACHINE- Westend & Max Styler

18 (--) BEND N SNAP- Jack Wins

(28/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi