Lewis Capaldi komt het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Lewis Capaldi Jaap Reesema Eliza Rose Interplanetary Criminal
Lewis Capaldi komt het hoogst de Top 40 binnen

Er zijn deze week 3 binnenkomers in de Nederlandse Top 40, waarvan er twee uit Groot-Brittannië. Dat levert ook de hoogste binnenkomer: Forget Me van Lewis Capaldi, de Alarmschijf van afgelopen week.

31 (--) FORGET ME – Lewis Capaldi
Na het succes van zijn twee top 10-hits in 2019, Someone You Loved en Before You Go, kondigde Lewis Capaldi aan snel met nieuwe muziek te zullen komen, maar uiteindelijk had de Schotse zanger toch iets meer tijd nodig. Dat had vooral te maken met de coronapandemie en met de vele inhaalconcerten die Lewis de afgelopen maanden gaf. Maar belofte maakt schuld en dus is er nu eindelijk een nieuwe single van de inmiddels 25-jarige zanger. Forget Me is de titel. De bijbehorende videoclip is het kijken waard, want daarin parodieert Lewis de bekende ‘zwembadclip’ die Wham! in de jaren ‘80 maakte bij hun zomerhit Club Tropicana. Forget Me is Lewis’ derde Top 40-hit en werd door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf.

34 (--) GRIJS – Jaap Reesema
Het AVROTROS-televisieprogramma Beste Zangers heeft tot en met deze week al voor acht Top 40-hits gezorgd. Denk bijvoorbeeld maar aan Afscheid van Glennis Grace of Duurt Te Lang van Davina Michelle. De nieuwste hit die het door Jan Smit gepresenteerde programma oplevert is Grijs van Jaap Reesema. Aan het vijftiende seizoen van Beste Zangers, dat momenteel elke donderdag te zien is op NPO1, doen behalve Jaap onder anderen Claudia de Breij, Roxeanne Hazes en Nielson mee. In de vierde aflevering, die twee weken geleden werd uitgezonden, stonden de liedjes van Nielson centraal. Jaap Reesema zong Grijs, dat Nielson schreef naar aanleiding van het overlijden van zijn beste vriend en neef Nathan in 2020.

36 (--) B.O.T.A. (BADDEST OF THEM ALL) – Eliza Rose & Interplanetary Criminal
De jaren ’90-vibes zijn al een tijdje volop terug in de Top 40 en ook B.O.T.A. (Baddest Of Them All) van Eliza Rose en Interplanetary Criminal draagt een steentje bij. In een interview vertelde Eliza dat ze bewust een nostalgische sfeer aan de track wilde meegeven. Inspiratie voor de songtitel haalde de Britse zangeres en dj uit een filmposter van Quentin Tarantino’s 90’s-filmklassieker Jackie Brown. Bovendien hoor je in de eerste Top 40-hit voor zowel Eliza Rose als Interplanetary Criminal een stukje van de jaren ’90-hit Let The Beat Hit ‘Em van Lisa Lisa & Cult Jam. Het origineel stond in 1991 drie weken in de Top 40 en kwam tot nummer 35. Achter het alias Interplanetary Criminal zit de Britse dj en producer Zach Bruce.

Foto: YouTube