Wereldhits: Ariana Grande knalt de charts in

- Hitlijsten

 Ariana Grande Joel Corry MNEK
Wereldhits: Ariana Grande knalt de charts in

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Zweden, Duitsland, Australië en België (Vlaanderen).

Zweden
LÅNGSAMT FARVÄL – Benjamin Ingrosso

Mood van 24kGoldn en Iann Dior staat al een aantal weken op nummer 1 in de Zweedse chart en ook deze week heeft het duo de populairste track in handen. Svag van Victor Leksell staat al liefst 41 weken in de lijst en is opnieuw de nummer 2. De hoogste binnenkomer vinden op nummer 3 en die is afkomstig van Benjamin Ingrosso. Misschien ken je de neef van dj Sebastian Ingrosso nog wel van het Eurovisiesongfestival van 2018 in Portugal. Toen verdedigde de 23-jarige zanger zijn thuisland Zweden met het nummer Dance You Off. Långsamt Farväl is zijn zevende top 10-hit en zijn hoogste notering sinds Dance You Off, dat in 2018 op de tweede plek kwam. De track komt overigens uit de show Så mycket bättre en dat is de Zweedse versie van Beste Zangers.

Duitsland
POSITIONS – Ariana Grande

Bijna iedere week is het dit jaar wel raak: een rapper die op de eerste plek van de Duitse hitlijst staat. Ook deze week is dat weer het geval. Angeklagt van Bonez MC is de hoogste binnenkomer en mag meteen op nummer 1 plaatsnemen. Daardoor moeten 24kGoldn en Iann Dior het nu doen met de tweede plek, Voor Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav zijn de druiven nog het meest zuur, want hun Lemonade dondert van 2 naar 5. Op 3 zijn Katja Krasavice en Fler nieuw met Million Dollar A$$, terwijl Vize, Joker Bra en Leony met Paradise op de vierde plek blijven plakken. Wereldwijd knalt Positions van Ariana Grande door naar de top van de charts en ook in Duitsland gaat ze hard. Het nummer is nieuw op de negende plek en kan dankzij de release van het album met dezelfde titel nog verder terrein winnen.

Australië
FOREVER AFTER ALL – Luke Combs

In Australië gaat het helemaal hard met Positions. De track komt daar op nummer 1 binnen en is Ariana vierde nummer 1-hit in de Australische hitlijst. Eerder wisten No Tears Left To Cry (2018), Thank U, Next (2018) en 7 Rings (2019) al op de eerste plek te komen. Mood van 24kGoldn zakt van 1 naar 2 en ook Joel Corry en MNEK moeten een plekje inleveren. Justin Bieber en Chance The Rapper blijven stevig op 4 staan met Holy en Cardi B en Megan Thee Stallion vallen met WAP van 3 naar 5. De hoogste nieuwe binnenkomer is Forever After All van de Amerikaanse countryzanger Luke Combs. Dat nummer staat op de deluxe edition van zijn tweede studioalbum What You See Is What You Get. Net als zijn eerdere nummers (Beautiful Crazy en Better Together) is het een ode aan zijn vrouw, met wie hij in augustus trouwde.

België (Vlaanderen)
HEAD & HEART – Joel Corry feat. MNEK

Door naar België, waar Jerusalema van Master KG, Nomcebo en Burna Boy eindelijk van de eerste plek is gekegeld. Joel Corry en MNEK staan met Head & Heart voor de twaalfde week in de Vlaamse Ultratop 50 en eindelijk staat het duo op nummer 1. Het is de eerste nummer 1 uit de UK sinds het voorjaar van 2019. Toen wisten Calvin Harris en Rag’n’Bone Man met Giant op 1 te komen. 24kGoldn en Iann Dior zijn net als vorige week de nummer 3 met hun track Mood en op 4 vinden we Regi en Camille, die met Vergeet De Tijd van 5 naar 4 gaan. Jaap Reesema en Pommelien Thijs gaan de andere richting op. Nu Wij Niet Meer Praten is deze week de nummer 5 van Vlaanderen. Rolf Sanchez is ondertussen hard op weg naar de top 10: Más Más Más schiet van 22 naar 11.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube