Volgende Weeknd-hit in de maak

- Hitlijsten

 Jandino Asporaat Ali B Poke Powfu Zara Larsson Major Lazer Marcus Mumford Dua Lipa Partynextdoor Alain Clark Kygo Tyga Rihanna
The Weeknd

In de Tipparade van deze week zien we 8 binnenkomers onder aanvoering van The Weeknd.

De Canadese zanger bracht afgelopen week zijn vierde studioalbum After Hours uit en inmiddels is er deze week met In Your Eyes een nieuwe single verschenen. Die track is deze week de hoogste van 8 binnenkomers. Twee noteringen van vorige week weten de oversteek naar de Top 40 te maken. Venus, het nummer van Frenna, Ronnie Flex en Snelle, bereikt de eerste plaats. Met 15 plaatsen winst is Rode Wijn van Maan en Kraantje Pappie de snelste stijger op nummer 13.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

20 (--) IN YOUR EYES- The Weeknd
De nieuwste video van The Weeknd laat de zanger zien als rokkenjager. Zo achtervolgt hij een vrouw door de lege straten van een stad voordat hij daar uiteindelijk de tol moet betalen met zijn leven. De clip is geregisseerd door Anton Tammi die ook de clips bij Blinding Lights en After Hours maakte. Alle nummers zijn afkomstig van het album After Hours, het vierde dat de Canadese zanger heeft uitgebracht.

22 (--) ANDERHALF- Judeska & Ali B & Poke
De noodmaatregel van de Nederlandse overheid om het coronavirus de kop in te drukken was voor Ali B aanleiding om een steentje bij te dragen aan bewustwording. Met de hulp van Jandino en Poke maakte hij het nummer Anderhalf waarin nadrukkelijk de anderhalve meter afstand op het netvlies wordt gebracht. Anderhalf is een van de twee nummers in de Tipparade die verband houden met de coronacrisis.

25 (--) DEATHBED- Powfu (ft. Beabadoobee)
In een razend tempo zorgt TikTok voor debutanten in de hitlijsten. Zagen we vorige week Surfaces en Mosey; deze week voegen we Powfu en Beadadoobee aan de rij toe. Powfu bracht het nummer origineel al uit op 9 februari 2018 en bevat een sample van Coffee, het nummer dat Beabadoobee in 2017 uitbracht.

26 (--) DEZE IS VOOR JOU- Alain Clark
Radio-dj Bart Arens zadelde Alain Clark op met de opdracht een nummer te schrijven voor het personeel in de zorgsector dat zich keihard inzet voor patiënten tijdens deze coronacrisis. De zanger had in eerste instantie niet het idee dat hij zou slagen. Door de tijdsdruk, want Alain schreef het in drie uur tijd, ontstond echter een nummer dat regelrecht uit het hart kwam.

27 (--) LIKE IT IS- Kygo ft. Zara Larsson & Tyga
“Ik hoop dat jullie het allemaal goed maken en dat jullie positief blijven in deze pittige tijden”, zo schreef de Noorse dj op zijn sociale media. Kygo zat de afgelopen week ook veilig in zijn huis en gebruikte de tijd om veel aan nieuwe muziek te kunnen werken. Die tijd resulteerde inmiddels in een compleet album, Golden Hour. Deze vrijdag is Like It Is het eerste voorproefje van dat album en daarop zijn ook Zara Larsson en Tyga te horen.

28 (--) LAY YOUR HEAD ON ME- Major Lazer feat. Marcus Mumford
Deze donderdag verscheen er een nieuwe track van Major Lazer. De groep heeft al verschillende samenwerkingen afgeleverd. Wat dacht je van acts als DJ Snake, Ellie Goulding of Ariana Grande. Ditmaal wisten Diplo en consorten de leadzanger van Mumford & Sons te strikken, Marcus Mumford. De laatste keer dat we het trio in de Top 40 zagen was in de zomer van 2018 met Let Me Live.

29 (--) BREAK MY HEART- Dua Lipa
Deze week werd duidelijk dat de tournee van Dua Lipa wordt uitgesteld tot 2021. Het Nederlandse concert van de zangeres komt daarmee op 3 februari 2021 op de kalender te staan. Lipa wist ook goed nieuws te brengen want ze besloot de release van haar album met een week te vervroegen waardoor het album niet pas in april maar al deze vrijdag is verschenen. Terwijl Don’t Start Now en Physical in de Top 40 staan is Break My Heart nu al de volgende single.

30 (--) BELIEVE IT- Partynextdoor feat. Rihanna
Precies een jaar geleden schemerde al door dat er een samenwerking tussen Partynextdoor en Rihanna in de maak was. De rapper deelde een fragment op Snapchat. De twee werkten eerder samen op Work, de track die Rihanna en Drake in 2016 uiteindelijk op nummer 2 zette. Na Wild Thoughts, een track met DJ Khaled en Bryson Tiller, werd het stil rond de zangeres in de Top 40.