Artiestafbeelding Partynextdoor

Partynextdoor

Land Canada

Geboortedatum 03-07-1993 (29 jaar)

Officiële websitehttp://www.partyomo.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  10 weken in Top 40
  •  157 punten
  •  #3439 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Jahron Anthony Brathwaite begon als Jahron B met het maken van zijn muziek en veranderde zijn naam in PartyNextDoor nadat hij in het programma FruityLoops die naam op één van de filters zag. In 2013 brengt hij zijn eerste titelloze mixtape uit. Een jaar later verschijnt zijn debuutalbum PartyNextDoor 2, met daarop ook de track Recognize die hij met Drake maakte.
In 2016 scoort hij zijn eerste Amerikaanse nummer 1-hit. Niet als uitvoerend artiest maar wel als schrijver van Work, de samenwerking tussen Rihanna en Drake.


In augustus van dat jaar brengt hij zijn tweede album, PartyNextDoor 3, uit. Daarop staat opnieuw een track die hij samen met Drake maakte, Come And See Me. Die track maakt in 2017 kans op een Grammy. Daarnaast maakt PartyNextDoor ook kans op een Grammy voor zijn bijdrage aan Views van Drake, dat genomineerd is als album van het jaar.

In januari staat de naam van PartyNextDoor ook naast die van Major Lazer en Nicki Minaj op de track Run Up. Twee maanden later is hij ook te horen op Still Got Time, de nieuwe single van Zayn. Begin 2018 is hij te horen op Nuh Ready Nuh Ready, de nieuwe track van Calvin Harris. 

In 2020 weet hij Rihanna te strikken voor een nieuwe track, Believe It. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter