Tweede nummer 1-hit voor Olivia Rodrigo

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo Tom Grennan Maan Snelle Imagine Dragons Ronnie Flex Emma Heesters Kris Kross Amsterdam Lost Frequencies Lil Nas X Måneskin Davina Michelle Fred Again.. The Blessed Madonna
Tweede nummer 1-hit voor Olivia Rodrigo

Met Good 4 U weet Olivia Rodrigo haar tweede nummer 1-hit in de Top 40 te scoren.

In januari kwam Olivia Rodrigo met Drivers License binnen op de eerste plaats en deze week weet ze ook haar tweede Top 40-hit tot bovenaan de hitlijst te krijgen. Ze is de een na jongste zangeres met twee nummer 1-hits in de Nederlandse hitlijst. Britney Spears wist in 1999 als 17-jarige een tweede nummer 1-succes te scoren; Olivia Rodrigo is inmiddels 18 jaar oud.

Tom Grennan opnieuw op 3
Snelle en Maan moeten met hun Blijven Slapen afscheid nemen van de eerste plaats. Na de lijst tien weken te hebben aangevoerd zakken ze een plekje naar nummer 2. Tom Grennan staat met Little Bit Of Love voor de derde week op nummer 3. Achter de top 3 stijgt Afarid Of The Dark van Chef'Special van 6 naar 4. Een nieuw hoogtepunt voor Joshua Nolet en zijn mannen.

Drie acts op 7
Binnen de top 10 zijn er nog meer stijgers. Ronnie Flex, Emma Heesters en Kris Kross Amsterdam gaan met Alles Wat Ik Mis van 8 naar 7. Ronnie liet deze week op social media weten dat hij bij zijn aankomende tour vooral hits zal brengen. Alles Wat Ik Mis zal dan waarschijnlijk ook niet ontbreken. Imagine Dragons schuift onder het drietal van 9 naar 8 met Follow You en daarmee passeert de Amerikaanse band Majestic en Boney M. Rasputin heeft de aftocht definitief ingezet en klapt van 7 naar 9. 

Vierde top 10-hit voor Lost Frequencies
Hij stond al drie keer eerder in de top 10 en deze week mag Lost Frequencies zijn vierde top 10-hit bijschrijven. De Belgische dj en producer komt daarmee bij de 4 Belgische acts met de meeste top 10-hits in ons land. Hij evenaart hiermee Vaya Con Dios (4). K3 (7) en Clouseau (5) stonden vaker in de top 10. Rise klimt van 13 naar 10 en treedt zo in de voetsporen van Felix De Laets hits Are You With Me, Reality (met Janieck Devy) en Love To Go (met Kelvin Jones en Zonderling).

Lil Nas X niet van 11 weg te slaan
Voor de vierde keer vullen we het elfde Top 40-vakje met Montero (Call Me By Your Name). De hit van Lil Nas X is daarmee de 14e hit ooit die zo vaak op nummer 11 heeft gestaan. Opvallend is ook dat alle hits die zo vaak op 11 stonden altijd een plekje in de top 10 kregen – zo ook Montero want die stond eerder al op nummer 7.

Zitti E Buoni is 100e hit van het Eurovisiesongfestival
Måneskin wist vorige maand het Eurovisiesongfestival te winnen en deze week komt het viertal uit Italië de Top 40 binnen. De groep uit Rome brengt daarmee voor de 40e keer een winnend liedje in de lijst én is ook nog eens de 100e hit van het festival die in de Top 40 weet te komen. De meest succesvolle van die 100 is Euphoria, waarmee Loreen in 2012 voor Zweden de vijfde overwinning wist binnen te halen. Zitti E Buoni is de hoogste van vier binnenkomers in de lijst op nummer 24. Het is de zesde Italiaanstalige Eurovisiesongfestival-hit in de Top 40. Zitti E Buoni is bovendien de 84e Top 40-hit die (deels of volledig) in het Italiaans wordt gezongen.

De snelle stijgers gaan niet zo snel
De snelste stijgers - Sweet Water van Davina Michelle (van 25 naar 19) en Marea (We've Lost Dancing) van Fred Again.. en The Blessed Madonna (van 33 naar 27) - klimmen deze week ‘slechts’ zes plekken omhoog. Het is wel eventjes geleden dat de grootste sprong voorwaarts zo klein was. Dat zagen we op 9 mei 2020 voor het laatst. In die week waren er óók twee hits die zes plekken klommen: Soldier On (Di-Rect) ging van 13 naar 7 en I’m Ready (van Sam Smith en Demi Lovato) klom van 26 naar 20. Echt bijzonder (en een record zelfs) was het op 23 februari 2013, toen de snelste stijgers – ook toen waren het er twee – ‘slechts’ drie plekken klommen: Kiss You van One Direction ging 3 plekken omhoog naar 15 en Need U van Duke Dumont steeg van 24 naar 21.

Nog meer binnenkomers
Naast Zitti E Buoni van Måneskin komen ook Run van OneRepublic, Leave Before You Love Me van Marshmello x Jonas Brothers en Butter van BTS binnen. Je leest hier alles over de nieuwkomers.

De complete Top 40 check je hier!