Zitti E Buoni van Måneskin hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Måneskin BTS Marshmello Jonas Brothers OneRepublic
Zitti E Buoni van Måneskin hoogste binnenkomer in de Top 40

Måneskin wist vorige maand het Eurovisiesongfestival te winnen en deze week komt het viertal uit Italië het hoogst de Top 40 binnen. De groep uit Rome brengt daarmee voor de 40e keer een winnend liedje in de lijst én is ook nog eens de 100e hit van het festival die in de Top 40 weet te komen. We zetten alle nieuwkomers op een rij.

24 (--) ZITTI E BUONI - Måneskin
Dankzij Måneskin won Italië twee weken geleden voor de derde keer in de geschiedenis het Eurovisie Songfestival. De rockband stond na het tellen van de punten van de vakjury nog op de vierde plek, maar dankzij de televoting wonnen de Italianen voor het eerst sinds 1990 alsnog. Even leek er een relletje te ontstaan doordat zanger Damiano David ervan werd verdacht tijdens het wachten op de uitslag in de ‘green room’ cocaïne te hebben gesnoven, maar een negatieve drugstest wees uit dat dat niet het geval was. Ondanks dat Måneskin uit Italië komt, is de bandnaam Deens. ‘Maneschijn’ is de Nederlandse betekenis. Er is wel degelijk een link met Denemarken: de moeder van bassiste Victoria is namelijk Deense.

35 (--) BUTTER – BTS
Met de videoclip bij Butter brak BTS meteen na de release een YouTube-record. In dertien minuten tijd werd de nieuwste clip van de Zuid-Koreaanse boyband meer dan tien miljoen keer bekeken. Het record was al in handen van BTS zelf, want de video bij hun vorige hit, Dynamite, had in 2020 negentien minuten nodig om de tien miljoen ‘views’ aan te tikken. BTS, dat staat voor BangTan Sonyeondan, oftewel Bangtan Boys, is veruit de succesvolste K-pop band van dit moment. Inmiddels is het zevental ook buiten Zuid-Korea heel populair. Zo trad BTS als eerste Zuid-Koreaanse act op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards en de Billboard Music Awards. Na het genoemde Dynamite is Butter hun tweede Top 40-hit.

37 (--) LEAVE BEFORE YOU LOVE ME – Marshmello x Jonas Brothers
Vorige week mocht Marshmello de opening verzorgen van de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City. Dat deed de Amerikaanse dj/producer niet samen met de Jonas Brothers, maar met Selena Gomez en Khalid. De nieuwste Top 40-hit van Chris Comstock, zoals Marshmello eigenlijk heet, was er niet te horen. Een week eerder was dat wel het geval tijdens de uitreiking van de Billboard Music Awards, waar Marshmello en de broers Kevin, Nick en Joe Jonas gezamenlijk optraden. Bij Leave Before You Love Me was ook de Zweedse dj Alesso achter de schermen betrokken. Hij staat zelf momenteel samen met Armin van Buuren in de Top 40. Qmusic koos Leave Before You Love Me als Alarmschijf.

38 (--) RUN – OneRepublic
Komend najaar is het vijf jaar geleden dat het tot nu toe laatste album van OneRepublic, Oh My My, verscheen. Dat je zo lang moet wachten op een opvolger komt voor een deel door corona, maar ook omdat zanger Ryan Tedder veel muziek voor collega-artiesten schrijft en produceert. Toch was het eigenlijk niet de bedoeling dat het zó lang zou duren voordat het vijfde album van de Amerikaanse band verschijnt. Al in de zomer van 2019 kondigde OneRepublic aan dat Human er aan zat te komen, maar inmiddels is de release een paar keer uitgesteld. Dit jaar zal het lange wachten dan eindelijk beloond worden en komt Human alsnog uit. Run is een van de tracks en de twaalfde Top 40-notering voor OneRepublic.

Foto: YouTube