Top 40: Sunflower hoogste nieuwe binnenkomer

- Hitlijsten

 Post Malone Drake Little Mix Nicki Minaj Alesso Swae Lee
Top 40: Sunflower hoogste nieuwe binnenkomer

Deze week check je vier nieuwe hits in de Top 40: Spidey-soundtrack Sunflower van Post Malone en Swae Lee, Mia van Bad Bunny en Drake, Woman Like Me van Little Mix en Nicki Minaj en Remedy van Alesso.

24. SUNFLOWER – Post Malone & Swae Lee

Spider-Man: Into The Spider-Verse. Dat is de titel van de nieuwste Spiderman-film, die je vanaf half december in de bioscoop kunt gaan zien. Acteur Shameik Moore zal deze keer in de huid van de superheld kruipen en verder zijn er hoofdrollen voor onder anderen Hailee Steinfeld en Liev Schreiber. Voor het filmthema zijn Post Malone en Swae Lee verantwoordelijk. Sunflower is de titel. Spiderman-films leverden in het verleden al meerdere Top 40-hits op. Zo kwamen bracht het Nickelback-zanger Chad Kroeger en Josey Scott (2001) én Ana Johnsson (2004) in de lijst. Sunflower was vorige week de Alarmschijf.

33. MIA – Bad Bunny feat. Drake

‘De nieuwe Despacito’. Zo wordt Mia van Bad Bunny en Drake ook wel genoemd. Dat belooft wat als je weet dat Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber in 2017 vijftien weken op 1 stonden met dé zomerhit van vorig jaar. Mia is volledig Spaanstalig, maar dat is voor Drake niet nieuw. De Canadees, die eigenlijk Aubrey Graham heet, maakte samen met Romeo Santos al eens de track Odio, die ook geheel Spaans is. Het is Drake’s twaalfde Top 40-hit, terwijl het voor Bad Bunny, die daadwerkelijk Benito Ocasio heet, zijn eerste is. Wel was hij te horen op de Top 40-hit I Like It van Cardi B.

36. WOMAN LIKE ME – Little Mix ft. Nicki Minaj

Woman Like Me leverde deze week een relletje op. Op Instagram beweerde Cardi B. namelijk dat niet Nicki Minaj maar zij zelf als eerste was benaderd door Little Mix om mee te doen op deze hit. Cardi zou te druk zijn met andere projecten en bedankte dus voor de eer. Nicki zou tweede keus zijn, volgens Cardi. De vier meiden van Little Mix reageerden door te laten weten dat ze wel degelijk Nicki wilden hebben op hun derde Top 40-hit. Woman Like Me is geschreven door Ed Sheeran en Jess Glynne. Die laatste vond het nummer niet helemaal passen op haar album Always In Between en gaf het vervolgens aan Little Mix.

38. REMEDY – Alesso

‘Ik streef er altijd naar om muziek te maken die klinkt alsof het al volgend jaar is!’ Dat zei Alesso in een interview over zijn nieuwste hit. De 27-jarige Zweedse dj en producer, die voluit Alessandro Lindblad heet, voegde er meteen aan toe dat hij met Remedy voor zijn eigen gevoel al in 2019 zit. Opzet geslaagd dus. De zanger op Alesso’s derde Top 40-hit is Conor Maynard, die echter geen credits krijgt voor zijn bijdrage. Je kent hem nog van zijn twee eerdere hitnoteringen samen met Kris Kross Amsterdam en van de hit Turn Around. Met die samenwerking met Ne-Yo brak de Brit in 2012 door.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!