Top 40: Drake nadert Calvin Harris en Dua Lipa

- Hitlijsten

 Boef Alvaro Soler George Ezra SBMG Lil Kleine Calvin Harris Dua Lipa Ronnie Flex Drake Clean Bandit Demi Lovato
Top 40: Drake nadert Calvin Harris en Dua Lipa

Calvin Harris en Dua Lipa staan deze week voor de zestiende week op nummer 1 in de Top 40 en dat is een record. Maar hun voorsprong is niet meer zo riant.

One Kiss, de hit van Calvin Harris en Dua Lipa, is de eerste nummer 1-hit ooit die de Nederlandse hitlijst 16 weken lang weet aan te voeren. Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) stond vorig jaar 15 weken op nummer 1 en was de opvolger van Shape Of You (van Ed Sheeran) die in de 15 voorafgaande weken de Top 40 had weten aan te voeren en daarmee een nieuw record vestigde. Dat record is dus deze week verbroken en met 1 week aangescherpt. Lees hier meer over het record van Calvin en Dua en check de vier hits die het langst op 1 hebben gestaan.

Drake is onderweg
Maar ondertussen komt Drake gevaarlijk dichtbij. De rapper heeft met In My Feelings een ware hype weten te creëren, met de daarbij behorende challenge. Dat uit zich ook in de streaming- en airplaycijfers, die steeds meer in het voordeel van de Canadees gaan werken. One Kiss laat daarin een dalende trend zien.

Demi en Clean Bandit in top 5
Demi Lovato mag dan in de rehab zitten, haar track met Clean Bandit gaat nog altijd lekker. Deze week gaat het nummer van 7 naar 5. Daarmee komt de hoogste positie die ze ooit in Nederland haalde (nummer 2, met Echamé La Culpa) steeds meer binnen handbereik.

Alvaro Soler eindelijk in de top 10
Na El Mismo Sol in 2016 en Sofia in 2017, leek Alvaro Soler voor het derde jaar op rij de top 10 niet te halen. Leek, want La Cintura knalt nu omhoog naar 7. De vloek die over Alvaro’s Top 40-loopbaan lag, lijkt eindelijk verbroken.

Miljonair krijgt vleugels
Wie ook hard omhoog gaan, zijn $hirak, SBMG, Lil Kleine, Boef en Ronnie Flex. Miljonair wint 5 plaatsen en valt daardoor op de negende plek. Lil Kleine pakt met deze track zijn achtste top 10-hit, terwijl de teller van Boef op 7 staat en die van Ronnie Flex al op 9.

George Ezra ruikt top 10
Na Budapest leek het even alsof we nooit meer wat van George Ezra zouden horen, maar in de zomer van 2018 scoort hij weer een dikke hit. Ex-Alarmschijf Shotgun gaat van 18 naar 13, waardoor de knappe Brit de top 10 kan ruiken. 

De complete Media Markt Top 40 check je hier!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!