Tipparade: Remme is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Remme Anne-Marie Dotan Joji Miss Montreal Thijs Boontjes Joe Buck
Remme

De ex-Alarmschijf van Niall Horan, No Judgement, klimt naar de eerste plek in de Tipparade waar het bovenin behoorlijk druk is.

Horan is dan wel de snelste stijger, direct onder zijn notering zit het muurvast in de Tipparade. Zo is er bij de bovenste elf noteringen maar nauwelijks verschuiving te bespeuren. Met 6 weken in de Tipparade is The Box van Roddy Ricch de langst genoteerde track. Waar drie nummers de overstap naar de Top 40 weten te maken zijn er vijf andere tracks verdwenen. Daarmee krijgen acht nummers een kans om binnen te komen. Een opvallend detail is dat we bij die binnenkomers geen enkele samenwerking zien.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

22 (--) GET OLDER- Remme
Op de dag voordat hij op het podium stond van Eurosonic Noorderslag 2020 verscheen zijn debuutsingle Get Older. Hoewel de muzikale inspiratie van Remme enorm breed is noemt hij Jeff Buckley, Michael Jackson en Justin Bieber als inspiratiebronnen. Op zijn twaalfde leerde hij gitaarspelen en met zijn gitaarleraar reisde hij regelmatig naar Berlijn om te werken aan een compleet album. Zijn eerste single weet in ieder geval de Tipparade te bereiken.

23 (--) BIRTHDAY- Anne-Marie
Behalve Ciao Adios, waarmee Anne-Marie in 2017 op nummer 4 kwam, scoorde ze al haar Top 40-successen via samenwerkingen. Haar eerste, met Clean Bandit en Sean Paul op Rockabye, bezorgde haar meteen haar allergrootste succes in ons land. In de zomer van 2018 was Rewrite The Stars, de track met James Arthur, haar zesde en vooralsnog laatste Top 40-hit. Al haar zes hits werden overigens ook nog eens Alarmschijf. Met haar nieuwste track, Birthday, viert Anne-Marie dat ze weer een jaartje ouder is. In april mag ze 29 kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart.

24 (--) BLEEDING- Dotan
In de week voordat Bleeding verscheen konden fans al een bericht sturen naar een tijdelijk telefoonnummer waarna ze een preview kregen en een dankbaarheidsbetuiging van de zanger. Met Numb maakte hij vorig jaar zijn terugkeer maar de opvolger, Letting Go, bleef steken in de Tipparade. Dotan is de komende twee weken te zien op de poppodia in Eindhoven, Utrecht, Haarlem Nijmegen, Groningen en Den Haag. In maart vertrekt hij voor een serie concerten naar Canada en de Verenigde Staten.

25 (--) RUN- Joji
Een klein jaar geleden maakte Joji zijn debuut in de Amerikaanse hitlijst met Slow Dancing In The Dark. In eerste instantie was dat na een weekje op nummer 96 ook weer voorbij maar de track keerde aan het einde van het jaar terug om op nummer 69 te pieken. Ondertussen had ook Sanctuary een weekje in de lijst gestaan. De nieuwste track van de zanger gaat over de benauwdheid die de sterrenstatus met zich meebrengt. Run is mogelijk de eerste track van het tweede album dat de opvolger is van Ballads 1 dat in 2018 verscheen.

27 (--) HIER- Miss Montreal
Vanaf 21 maart toert Miss Montreal langs een zestal poppodia waar de meeste shows inmiddels al zijn uitverkocht. Deze vrijdag verschijnt Hier, de volgende Nederlandstalige track van Sanne Hans. Haar vorige, Een Stap Terug, was tot deze week nog veelvuldig te horen op de radio maar schopte het in de Top 40 niet verder dan plek 36. Het was haar derde Nederlandstalige uitstapje in de hitlijst waar haar eerste, Hoe, in 2013 zelfs uitgroeide tot haar grootste hit. 
Zelf is Sanne Jans eventjes niet Hier want komende zaterdag speelt ze in Little Havana op Bonaire waar ze met Erik Neimeijer en Jeroen Roevros op het podium zal staan.

28 (--) DEZE NACHT- Thijs Boontjes
Het begon allemaal op 3FM waar Thijs Boontjes voor de gelegenheid voor een optreden bij Sander Hoogendoorn een Nederlandse tekst schreef op All Night Long (All Night) van Lionel Richie. Dat initiatief is inmiddels genadeloos uit de klauwen gelopen want ineens wil iedereen Thijs strikken voor een optreden en dat bracht hem eerder deze week ook bij De Wereld Draait Door. Deze week hebben we hem ook weten te strikken voor de Tipparade en deze vrijdag zal hij ‘m ook spelen tijdens een concert in de Amsterdamse Paradiso. Het origineel werd in 1983 de eerste nummer 1-hit van Lionel Richie en stond toen vier weken bovenaan de Top 40.

29 (--) TO DIE FOR- Sam Smith
In de week dat het thema van de nieuwste James Bond-film, No Time To Die, wordt uitgebracht komt de maker van het vorige thema, Sam Smith, ook met een nieuwe track. Voor de gelegenheid opent Sam Smith zelfs een tijdelijke pruikenwinkel in Londen waar hij, zij of toch het deze vrijdag een speciaal evenement heeft. De 27-jarige Brit scoorde elf Top 40-hits en daarbij werd Stay With Me in 2015 de grootste hit. Daarna kwam overigens wel Promises, de track met Calvin Harris uit 2018, angstvallig dichtbij maar strandde met tien punten minder.

30 (--) WHITE ROSES- Joe Buck
Vorig jaar stond Joe Buck bijna vier maanden in de Top 40 met The Way You Take Time, het nummer waarmee hij zijn debuut in de Top 40 scoorde. Na You Don’t See Me is er nu met White Roses een nieuwe track. Het is het meest persoonlijke liedje dat hij maakte. De zanger uit Oostburg schreef het nummer voor zijn ouders als eerbetoon voor het eerste kindje dat ze verloren bij de geboorte. Die dag kopen zijn ouders steevast witte rozen en daarover werd in huize Buck altijd gesproken. Hij adopteerde de titel van het nummer voor zijn aanstaande tour die op 8 april van start gaat in Den Haag en daarna in nog elf steden te zien is.