Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: maar liefst 11 binnenkomers met 2x Madonna

Tipparade: maar liefst 11 binnenkomers met 2x Madonna
Ilse DeLange  Endless Summer  Violet Days  OneRepublic  Nick Schilder  Martin Garrix  Sentinel  Bonn  Antoon  Ronnie Flex  Ski Aggu  Joost  Otto Waalkes  The Weeknd  Playboi Carti  Madonna  Goldkimono  Felix Jaehn  Sandro Cavazza  Miss Montreal  Rondé  Lost Frequencies  Sam Smith  Nathan Dawe  Ella Henderson  Joel Corry  Dave ((Omoregie))  Central Cee 

Ilse DeLange pakt haar derde week op nummer 1 met Confetti Shotgun. Ondertussen is het grote schoonmaak in de lijst met maar liefst 11 nieuwe potentiële hits.

Waar Endless Summer en Violet Days met Crying On The Dancefloor na 10 weken nog altijd in de Tipparade staan, zijn er deze week diverse acts die dit anders aan willen pakken. Zo lijken de heren van OneRepublic met Runaway, ook nu weer de snelste stijger van de week, onderweg naar hun vijftiende hit in de Top 40. Ook Nick Schilder, deze week nieuw in de top 10, zou met Shatterproof zomaar zijn eerste eigen hit kunnen gaan scoren. Iets verderop in de lijst maken Martin Garrix, Sentinel en Bonn ook aanstalten met Hurricane (van 29 naar 17).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 11 binnenkomers aan je voor.

9 (--) SPRINTER – Dave & Central Cee
Sinds 2020 is het snel gegaan met de carrière van de Britse rapper Central Cee. De hits werden alsmaar maar groter, met als hoogtepunt Doja van vorig jaar. Des te vreemd is het dat Oakley Neil H. T. Caesar-Su, zoals Central Cee in het echt heet, in Nederland nog geen enkele hit heeft gescoord. Wellicht is 3 keer nu scheepsrecht met Sprinter, een track die hij samen maakte met collega-rapper Dave. Dave maakt met Sprinter zijn debuut in de Tipparade.

11 (--) SLIDEN – Antoon & Ronnie Flex
Antoon bracht vorige week een nieuwe ep uit: Sliden. Op dit mini-album staan 4 tracks: Sliden, Bassline, Sos en Aura, allemaal in samenwerking met Ronnie Flex. Sliden is de leadsingle van de ep en kon afgelopen vrijdag gelijk op veel streams rekenen. Inmiddels is de video ook te bewonderen op YouTube en lijkt het een kwestie van tijd dat we Antoon, na Meteoriet met Dopebwoy (#33 in 2022), voor het eerst dit jaar terugzien in de Top 40.

15 (--) FRIESENJUNG – Ski Aggu, Joost & Otto Waalkes
Bij het zien van de affiche van deze track denken er waarschijnlijk veel: wat is dit? Het gaat om een Duits-Nederlandse collab. De Duitse inbreng is afkomstig van de Duitse rapper Ski Aggu (te herkennen aan zijn skibril), die in eigen land al behoorlijk succesvol is, en cabaretier en acteur Otto Waalkes. Achter Joost gaat Joost Klein schuil, die bekend werd met zijn filmpjes op YouTube en nu miljoenen streams haalt met zijn muziek op Spotify. De melodie van Friesenjung is overduidelijk afkomstig van Englishman In New York van Sting.

18 (--) POPULAR – The Weeknd with Playboi Carti & Madonna
The Idol is een nieuwe serie op HBO, die gaat over popster Jocelyn (gespeeld door Lily-Rose Depp) die na een mindere periode haar loopbaan weer succesvol wil vervolgen. De geruchten gaan dat de serie gebaseerd is op het leven van Britney Spears, iemand die Madonna maar al te goed kent en dan doelen we natuurlijk niet alleen op de zoen tijdens de MTV VMA’s van 2003. De gevallen Queen Of Pop maakte met The Weeknd en Playboi Carti de soundtrack van de serie. Popular klinkt qua sound als een track die op het laatste album van The Weeknd had kunnen staan. Madge is deze dagen bijzonder productief, want deze week verschijnt ook Vulgar, haar samenwerking met Sam Smith die haar grootse comeback moet gaan markeren.

20 (--) LOST INSIDE MY HEAD – Goldkimono
In de zomer van 2020 werden we in Nederland verblijd met de zomerse klanken van To Tomorrow van Martijn Konijnenburg, alias Goldkimono. De track deed het redelijk en piekte op nummer 25. In de jaren voor zijn debuut in de Top 40 was Martijn ook al actief als songwriter voor onder meer Anouk, Diggy Dex en Van Velzen. Ook internationaal ging het hem voor de wind, met als hoogtepunt de wereldhit Firestone (#3) die hij in 2015 voor Kygo & Conrad schreef. Met Lost Inside My Head gaat de zanger die geboren is in het Zuid-Hollandse nieuwkoop voor een nieuwe zomerhit.

21 (--) ALL FOR LOVE – Felix Jaehn feat. Sandro Cavazza
Met Call It Love had Felix Jaehn de afgelopen maanden eindelijk weer Top 40-succes te pakken. De Duitse dj en producer had sinds 2015 geen notering meer in de Nederlandse Top 40 gehad. Met de samenwerking met Ray Dalton was (en eigenlijk is) het goed raak: de track kwam tot de zesde plaats. Dat goede gevoel wil de Duitser ongetwijfeld vasthouden, want voor All For Love strikte hij niemand minder dan Sandro Cavazza. Een man wiens stem je ongetwijfeld kent: hij heeft 4 Top 40-hits op zijn naam staan. In 2016 maakten we met hem kennis via Beautiful Life (met Lost Frequencies) en een jaar later scoorde hij met Without You (met Avicii) zijn grootste Top 40-hit tot dusver. In 2020 stond hij voor het laatst in de Lijst der Lijsten, via Forever Yours (met Kygo en Avicii).

22 (--) ALLES VERGEVEN – Miss Montreal
Het is de afgelopen tijd even rustig geweest rondom Miss Montreal en dat was niet voor niets. De zangeres nam de tijd om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen en schakelde daar ook de hulp van andere songwriters voor in. Alles Vergeven schreef Sanne Hans met onder andere singer-songwriter Ruben Annink. Het is een nummer over doorgaan, wanneer het soms tegenzit. Het nummer roept ook op om je soms niet druk te maken over kleine dingen die je in de weg blijven staan. In RTL Boulevard onthulde Sanne dat er waarschijnlijk nog meer nieuwe muziek aan zal komen. Dat komt mooi uit, want ze gaat het theater weer in. Dit najaar brengt ze de voorstelling Een Stap Terug, over haar leven als artiest. Haar muziek staat daarin uiteraard centraal, met oud en nieuw materiaal.

27 (--) BREAK MY HEART – Rondé
Sinds de definitieve doorbraak van Rondé in 2021 is het hard gegaan met de band uit Utrecht. Na Hard To Say Goodbye, Love Myself en Bright Eyes (alle drie top 10-hits in de Top 40), zijn de verwachtingen voor Break My Heart hooggespannen. De track gaat over liefdesverdriet, niet zozeer over het emotionele aspect, maar over hetgeen je van een verbroken relatie kunt leren en hoe je dat mee kunt nemen naar een toekomstige relatie. Met de festivalzomer in het vooruitzicht, kunnen ze die boodschap in ieder geval goed verspreiden.

28 (--) THE FEELING – Lost Frequencies
Afgelopen dinsdag maakte de populaire dj Felix De Laet, die we allemaal kennen als Lost Frequencies, op Instagram bekend dat zijn nieuwe single The Feeling morgen uitkomt. Zijn huidige hit Back To You (met Elley Duhé en X Ambassadors) is nog altijd in de Top 40 terug te vinden en is inmiddels zijn op 2 na meest succesvolle hit in de lijst. Van zijn 11 hits in de Top 40 tot nu toe, scoorde hij er maar 2 op eigen naam: Are You With Me (#4 in 2015) en Rise (#6 in 2021). The Feeling zou dus zomaar weer een nieuwe top 10 hit kunnen worden, voor de meest succesvolle Belgische act allertijden in de Top 40.

29 (--) VULGAR – Sam Smith x Madonna
We hebben haar even moeten missen, maar Madonna is terug. De Amerikaanse hitmachine scoorde in de periode 1984-2012 maar liefst 55 hits in de enige echte en is daarmee de op een na meest succesvolste zangeres allertijden in de lijst (alleen Rihanna deed het nog beter). Na een aantal flops en een metamorfose waar je u tegen zegt, is ze nu weer klaar om de hitlijsten te bestormen. Vorige week kwam ze al met een samenwerking met The Weeknd en Playboi Carti op de proppen, nu komt daar een collab met Sam Smith bij. Het zou er zomaar voor kunnen zorgen dat Madonna na Cher de tweede zangeres wordt die hits heeft gescoord in 5 decennia. Daar zal menig artiest jaloers op zijn!

30 (--) 0800 HEAVEN – Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson
Nathan Dawe en Ella Henderson werken, na het succesvolle 21 Reasons uit 2021, opnieuw samen. Op 0800 Heaven krijgen ze daarbij hulp van Joel Corry, die binnen 3 jaar uit is gegroeid tot een van de meest succesvolle Britse dj’s. Nathan en Ella schreven 0800 Heaven afgelopen april en Joel Corry wilde er maar al te graag zijn medewerking aan verlenen. Een hit in wording?

(08/06/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Cyril - Stumblin' In
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dua Lipa - Houdini
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Rondé - Undecided
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Frenna - Pretty Girls
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Antoon - Blindelings
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Son Mieux - Tonight