Tipparade: Kalvijn hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Bastille Garibay Armin Van Buuren Dopebwoy
Kalvijn

Deze week voert Kalvijn met De Missie een zevental binnenkomers in de Top 40 aan.

Vier nummers weten deze week geen winst meer te boeken. Recognise, de track van Lost Frequencies en Flynn, blijft daarbij als langst genoteerde track zitten op nummer 10. Piece Of Your Heart, de track van Meduza en Goodboys die afgelopen week naar nummer 2 steeg in de Britse singlelijst, is met 14 plekken winst de snelste stijger in de lijst.

De volledige Tipparade bekijk je hier. De binnenkomers nemen we met je onder de loep.

15 (--) DE MISSIE- Kalvijn
Kelvin Boerma heeft de lat met zijn nieuwste track heel hoog gelegd. Het nummer, dat door Dr. Phunk werd geproduceerd, moet namelijk een nummer 1-hit worden. Alle seinen staan in de eerste week in ieder geval op groen want in vijf dagen tijd werd de clip op YouTube al dik anderhalf miljoen keer aangeklikt. Op Spotify wist de track ook in no-time naar de top 3 te stijgen maar daar komt Kalvijn wel wat concurrentie tegen van Avicii (SOS) en Mabel (Don’t Call Me Up). Voorlopig is De Missie wel de hoogste nieuwe in de Tipparade.

23 (--) WALOU CRISIS- Dopebwoy ft. 3robi & Mula B
Deze vrijdag verschijnt er met Forever Lit een nieuw album van Dopebwoy. In de aanloop naar dat album zagen we de track Santo Domingo al, een samenwerking met Yxng Bane. Op het nieuwe album zullen totaal 14 tracks staan, inclusief Walou Crisis, de track met 3robi en Mula B die eveneens door SRNO werd geproduceerd. Op Forever Lit staan ook samenwerkingen met onder meer Bizzey, HD, Murda, Frenna en Henkie T.

25 (--) ATJE VOOR DE SFEER- René Karst
René Karst staat te boek als sfeermaker en ook met zijn nieuwste track, Atje Voor De Sfeer, weet hij weer precies de goede snaar te raken. Hij liet zich inspireren door het fenomeen van atten, het in een keer achteroverslaan van een glas drank. De clip bij de single is opgenomen in Groningen en de weersomstandigheden waren verre van ideaal om buitenopnames te maken. Maar een kroeg bood tijdens de regen uitkomst.

27 (--) THE WAY YOU TAKE TIME- Joe Buck
De single van Joe Buck zal je ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Het nummer van de songwriter, geboren in Terneuzen en inmiddels afgestudeerd aan de Tilburgse Rockacademie, is namelijk te horen in de commercial van supermarktketen Plus. Zijn artiestennaam kwam tot stand door een aantal letters uit zijn naam, Sjoerd De Buck, te schrappen. En hij heeft nog flink wat ambities want op zijn website lezen we dat hij ‘een 20-jarige country-pop artiest is die de wereld wil veroveren’.

28 (--) JOY- Bastille
Na Wild World, het album dat Bastille in 2016 uitbracht, gooit de band het met het nieuwe album over een andere boeg. Het derde album is een soort van conceptalbum dat een complete nacht doorloopt en een kwartier na middernacht, de titel van één van de vorige hits van Bastille, als startpunt neemt: “Feitelijk een verhaal van de nacht waarin je problemen uit relaties en in de wereld probeert te ontsnappen. Het gaat over hoe je jezelf probeert te verliezen in de nacht”, aldus leadzanger Dan Smith. Vorige week verscheen Doom Days, de titeltrack, als opwarmertje en Joy is de nieuwe single van de Britse band.

29 (--) IF I CAN’T HAVE YOU- Shawn Mendes
Twee maandengeleden gaf Shawn Mendes twee concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. Inmiddels heeft hij zijn derde album achter zich gelaten waar de hits Lost In Japan en In My Blood van afkomstig waren. Met If I Can’t Have You keert de 20-jarige Canadese zanger nu terug in de Tipparade en gaat hij mogelijk onderweg naar zijn achtste Top 40-hit.

30 (--) PHONE DOWN- Armin van Buuren & Garibay
Ruim twee jaar geleden scoorde Armin van Buuren zijn 28e Top 40-hit met Garibay. I Need You wist toen de 13e plaats te bereiken en betekende voor de Amerikaan zijn eerste succes in de Top 40. Van Buuren scoorde daarna hits als Sunny Days, Therapy en eerder dit jaar met Wild Wild Son. Sindsdien bleven Lonely For You en Don’t Give Up On Me steken in de Tipparade. Phone Down is de nieuwe track van Armin en Garibay.