Tipparade: Juice Wrld hoogste binnenkomer

- Hitlijsten

 Tiësto Stevie Appleton Juice Wrld Camila Cabello DaBaby Niall Horan
Juice Wrld

Deze week vier binnenkomers en een terugkerende Tipparade-notering in de lijst.

Drie van de noteringen van vorige week weten de oversteek naar de Top 40 te maken waar er ondertussen ook twee zijn gesneuveld. Bovenin de lijst zijn Back To You (van Hannah Mae) en Trampoline (van Shaed en Zayn), met 9 weken Tipparade, nu de langst genoteerde tracks. This Is Real (van Jax Jones en Ella Henderson) is de enige zittenblijver waar de kerstnummers van de Edwin Evers Band (Altijd Kerstmis) en de Jonas Brothers (Like It’s Christmas) de snelste stijgers zijn.

De complete Tipparade bekijk je hier.

13 (RE) LUCID DREAMS- Juice Wrld
Rond de plotselinge dood van Juice Wrld zijn veel vraagtekens. Zo werden er door de autoriteiten in zijn privéjet veel drugs aangetroffen; 41 zakjes wiet en zes flesjes waarin waarschijnlijk vloeibare cocaïne zat. Ook werden er vuurwapens aangetroffen. De piloot zou al tijdens de vlucht alarm hebben geslagen. De 21-jarige rapper zou bij aankomst op Chicago zo zijn geschrokken van de hoeveelheid politie dat hij pillen inslikte om ze te verbergen. Juice Wrld werd later onwel en overleed later in het ziekenhuis. Lucid Dreams, waarin een sample van Shape Of Your Heart (van Sting) te horen is, keert, inmiddels voor de negende week, terug in de Tipparade.

26 (--) MY OH MY- Camila Cabello feat. DaBaby
Afgelopen week verscheen het tweede studioalbum van Camila Cabello, Romance. Twee nummers van dat album wisten de Top 40 al te halen; Señorita en Liar en daar komt misschien nog wel een derde bij want My Oh My is officieel de volgende single van het album. Deze week bracht Camila het nummer tijdens de Tonight Show van Jimmy Fallon met DaBaby met wie ze de track samen maakte.

28 (--) KALI – OUTSIDERS REMIX- Outsiders x Django Wagner
Kali, het nummer dat Django Wagner in 2009 voor het eerst opnam, is inmiddels een klassieker geworden. Voor de zanger uit Nuenen is het zo’n belangrijk nummer dat het niet langer een toegift is bij zijn optredens maar steevast het nummer waarmee hij begint. “Dan zit de sfeer er maar vast meteen in”, zo vertelt hij in gesprek met het Eindhoven Dagblad. Kali is het nummer over een man die zijn ex-vriendin ziet passeren met een nieuwe liefde, zijn beste vriend. De zanger laat weten dat het nummer niet autobiografisch is. Outsiders voegde wat serieuze beats toe aan de track en samen trekken de twee nu op richting de Top 40.

29 (--) PUT A LITTLE LOVE ON ME- Niall Horan
Zijn vorige hit, Nice To Meet Ya, stond drie weken op nummer 25 maar is inmiddels wel op weg naar de uitgang van de Top 40. Afgelopen vrijdag verscheen er met Put A Little Love On Me een nieuwe track van de Britse zanger. Die kondigde hij overigens wel op een heel bijzondere manier aan door een telefoonnummer te delen. Na het bellen was een bandje te horen waar te horen is hoe Horan werkte aan de opnames. Hij laat ook weten dat het een heel speciaal en dierbaar nummer voor hem is.

30 (--) BLUE- Tiësto feat. Stevie Appleton
Stevie Appleton noemt Tiësto een ‘ongekende legende’. Via zijn sociale media deelde hij dat de tijd met de Nedelander in de studio echt fantastisch was en dat hij nauwelijks kan wachten het nummer wereldkundig te maken. Appleton heb je zo’n tien jaar geleden misschien al met zijn gitaar zien spelen in de Inner City Lover-commercial van Smart. Sindsdien is hij niet gestopt met het maken van muziek. Tiësto deed dat ook niet; de dj en producer is ondertussen op weg naar zijn 24e Top 40-hit.