Tipparade: Glades hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Glades Lauren Daigle Justin Bieber Alec Benjamin Lijpe Boef Michel Zitron Karol G Nicki Minaj Tones And I Martin Garrix SAINt JHN Imanbek
Glades | Lijpe | Boef

In het nieuwe jaar dienen zich acht binnenkomers in de Tipparade aan op jacht naar een plekje in de Top 40.

Bovenin de Top 40 staat Trampoline (van Shaed en Zayn) inmiddels voor de derde week op nummer 1. Blijven zitten op die plek is bijzonder en om dat twee weken achter elkaar te doen is al helemaal speciaal. Toch kwam het zes keer eerder voor dat een nummer twee weken bleef zitten op de eerste plek van de Tipparade en er zo drie weken wist te verblijven. De laatste keer is ook niet zo heel erg lang geleden want het overkwam ook Y2K & Bbno$ met La La La. Trampoline is wel de oudste Tipparade-notering ooit die het flikt want het nummer staat er inmiddels al wel 12 weken in.

Een andere bijzonderheid in de Tipparade is Lijpe die deze week te horen is op drie noteringen in de lijst. Het maakt hem de zesde artiest ooit die dat weet te presteren. Eerder stonden ook Ludacris (1 week), Pitbull (2 weken), Miley Cyrus (2 weken), Boef (2 weken) en Ronnie Flex (5 weken) met drie gelijktijdige nummers genoteerd. Zo is Lijpe op Nu Heb Ik Paper te horen waar hij ook al met In Die Life en Bando Baby in de lijst staat.

Alan Walker en Ava Max weten deze week de meeste winst te pakken in de Tipparade. Alone, Part II kwam vorige week binnen op nummer 30 en stijgt nu 18 plaatsen naar nummer 12.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

17 (--) NU HEB IK PAPER- Glades & Lijpe & Boef
Eind december presenteerden Lijpe en Glades hun eigen festival in Amsterdam – het Dutch Music Festival dat op 21 december in The Box plaatsvond. Naast de twee verschenen ook onder meer Chivv, Ismo, Gio en Young Ellens op het podium. Voor Glades is Nu Heb Ik Paper zijn eerste notering in de Tipparade; Lijpe deed dat al 7 keer eerder (waarbij twee keer samen met Boef). Voor Boef is het, na zijn laatste Top 40-hit Miljonair, nu zijn tiende Tipparade-notering op rij.

22 (--) ROSES – IMANBEK REMIX- SAINt JHN feat. Imanbek
Amerikaanse acts hebben het vaak zat tot de Top 40 weten te schoppen… inmiddels hebben we er ruim 1725 geteld. Dat zou Saint John dus geen uitzondering maken. Anders is dat voor Imanbek Zeikenov die afkomstig is uit Kazachstan. De dj, die in oktober van 2000 is geboren, zou dan namelijk de tweede act uit Kazachstan worden. De eerste? Dat was A Studio dat in 2005, toen Imanbek nog 4 jaar oud was, met S.O.S. een maandje in de Top 40 wist te verblijven.

25 (--) TUSA- Karol G & Nicki Minaj
Karol G komt van een heel ander deel van de wereld… en als we dan toch aan het reizen zijn; de Colombiaanse scoorde vorig jaar een hit met China en dat is dan al helemaal weer een ander werelddeel. Colombia leverde zes Top 40-acts af waarbij Shakira en Juanes de boegbeelden van het Zuid-Amerikaanse land zijn. Voor Tusa schakelde Carolina Navarro de hulp in van Nicki Minaj. De 37-jarige rapper stond inmiddels al 15 keer in de Top 40 maar deed dat in 2018 via Woman Like Me, een track met Little Mix, voor het laatst.

26 (--) NEVER SEEN THE RAIN- Tones And I
Dance Monkey werd in 2019 de hit die de Top 40 het langst wist aan te voeren – 13 weken. En het einde lijkt ook nog niet in zicht voor de Australische zangeres. Veel muziek heeft ze ook nog niet op de plank liggen want met The Kids Are Coming is er een EP waarop nog vijf andere nummers staan. Een daarvan is nu de opvolger van Dance Monkey en die komt deze week binnen in de Tipparade.

27 (--) HOLD ON- Martin Garrix & Matisse & Sadko feat. Michel Zitron
Martin Garrix is beslist een vasthoudend type. Zo zette hij op 23 juni 2018 zijn tanden in de Top 40 en sindsdien is hij niet meer vertrokken uit de lijst. Dat is nu inmiddels een periode van 81 weken en daarmee vormt hij een serieuze bedreiging voor het Nederlandse record dat met de Vengaboys op 85 weken staat. Hold On is een samenwerking met acts waar hij al eerder mee in de Tipparade stond; met het Russische duo Matisse & Sadko deed hij dat al twee keer eerder en met de Zweedse Michel Zitron al een keer eerder.

28 (--) MIND IS A PRISON- Alec Benjamin
Met zijn nieuwste track geeft Benjamin een klein kijkje in zijn brein. “Ik denk veel en af en toe kom ik dan vast te zitten in mij hoofd. Dan zeggen mensen ook ‘overdenk toch niet alles maar doe het gewoon’. Maar ik kan dat niet altijd”, zo vertelt hij. De 25-jarige Amerikaan maakte in februari zijn debuut in de Top 40 met Let Me Down Slowly dat uiteindelijk vier maanden in de Top 40 stond.

29 (--) RESCUE- Lauren Daigle
Lauren Daigle schreef het nummer Rescue om iemand een hart onder de riem te steken in een moeilijke tijd. “Een nummer dat troost kan bieden in tijden van nood”, zo vertelt ze. Met You Say scoorde ze in de zomer met You Say haar Top 40-debuut. Het nummer stond 20 weken in de lijst en kwam op nummer 12. Rescue is de volgende single van het album Look Up Child.

30 (--) YUMMY- Justin Bieber
Met 10.000 Hours maakte Justin Bieber een track met het Amerikaanse duo Dan + Shay. Die track heeft in de Top 40 al de elfde plek bereikt en betekende voor Justin zijn 17e hit. Inmiddels is de Canadees wel toe aan eigen materiaal en in december beloofde hij nieuwe concerten, een nieuw album en een nieuwe single. Die laatste is het eerste wapenfeit van Bieber in 2020 met de track Yummy.