Tipparade: Garrix heet Ytram

- Hitlijsten

 Alicia Keys David Guetta Sia Marshmello Demi Lovato Maluma The Black Eyed Peas Nicky Jam Tyga Jubël Neimy Martin Garrix Elderbrook
Tipparade: Garrix heet Ytram

Fire, de track van Ytram en Elderbrook, is de hoogste van zeven binnenkomers in een nieuwe Tipparade.

Deze week weten drie nummers de oversteek naar de Top 40 te maken waar er een viertal tracks vooralsnog een einde vindt in de Tipparade. Say My Name van Dimitri Vegas & Like Mike en Regard heeft het na zes weken in de lijst niet gehaald. Cardigan plakt er nog een week aan vast en daarmee staat Taylor Swift nu in de zevende week op de eerste plek van de Tipparade. Drie nummers weten meer dan tien plaatsen te stijgen en daarbij is Hallo Met Mij van Tabitha op nummer 13 de snelste stijger met 13 plaatsen winst.

De binnenkomers in de lijst van deze week zetten we voor je op een rij. De complete Tipparade bekijk je hier.

24 (--) FIRE- Ytram & Elderbrook
In eerste instantie verscheen Ytram met een masker op tijdens optredens. Met het mysterie werd er flink gespeculeerd over wie er achter de naam schuil gaat. De belangrijkste aanwijzing lag natuurlijk in de naam zelf die omgekeerd Marty is. Martin Garrix onthulde daarna dat hij inderdaad actief is onder dit pseudoniem. Daarmee brengt hij muziek die veel meer underground is dan we onder zijn eigen naam van hem gewend zijn. Elderbrook staat inmiddels voor een derde keer in de Tipparade. In 2017 was Cola, de track met CamelPhat, een enorme floorfiller. Eind 2018 werd Old Friend de opvolger die Alexander Kotz, zoals de Brit in het dagelijkse leven heet, in de Tipparade wist te krijgen. 

25 (--) DANCING IN THE MOONLIGHT- Jubël feat. Neimy
Met Dancing In The Moonlight staat er deze week weer een ‘oudje’ in de Tipparade. Het nummer stond in 2000 voor het eerst in de Top 40 dankzij Toploader die het er tot nummer 16 mee wisten te schoppen. Voor de oorsprong van het nummer moeten we nog wat verder terug in de tijd want het was in 1972 de titelsong van het album van King Harvest. In ons land ging dat nummer aan ons voorbij waar het in de Amerikaanse hitlijst op nummer 13 kwam. De nieuwste versie is afkomstig van Neimy en Jubël en al in juni van 2018 verscheen het nummer al. Het Zweedse drietal zwierf vervolgens door alle hitlijsten heen en lijkt nu ook aan de hitparadedeuren van Nederland te rammelen. 

26 (--) VIDA LOCA- Black Eyed Peas feat. Nicky Jam & Tyga
Waar Mamacita een enorme dikke knipoog richting La Isla Bonita van Madonna is; nu blijven de Black Eyed Peas een stuk dichterbij het heden met Vida Loca. Hoewel… de belangrijkste bron klinkt als U Can’t Touch This van MC Hammer maar dat legt ook direct weer een relatie met Superfreak van Rick James dat negen jaar ouder is. Nicky Jam zorgt voor een zomerse tint met zijn Spaanse lyrics en Tyga dikt het urban-gehalte nog wat aan. Tijdens de MTV Video Music Awards kwam de ‘drollenvanger’ van MC Hammer weer terug op het podium waar Vida Loca te horen was. Tijdens de show ging Vida Loca naadloos over in I Gotta Feeling, de track die in 2009 en 2010 totaal 26 weken in de lijst stond en wist uit te groeien tot de grootste hit van de groep. 

27 (--) HAWÁI- Maluma
Een jaar lang was Maluma niet terug te vinden in de top 10 van de Hot Latin Songs-lijst van Billboard. Dat veranderde met de release van het vijfde studioalbum van Maluma, Papi Juancho, waarvan Hawái de eerste single is geworden. Het verbaasde Maluma dan ook wel: “Ongekend hoeveel mensen dit nummer hebben omarmd en dat het al zo snel een stevige hit is geworden”, zo vertelde hij aan Billboard. Voor Maluma is het zijn twaalfde top 10-hit in de latin-lijst. En dat is meteen ook heel wat anders dan de successen die de Colombiaan in ons land scoort want voorlopig is dat niets meer dan Chantaje, de hit die hij met Shakira tot nummer 25 in de Top 40 bracht. Sinds de zomer van 2017 heeft Maluma verschillende Tipparade-noteringen op zijn naam gezet maar desondanks blijft hij in de Top 40 nog steeds een eendagsvlieg. 

28 (--) OK NOT TO BE OK- Marshmello feat. Demi Lovato
In tegenstelling tot de duistere periode van 2018 en 2019 gaat het Demi Lovato dit jaar weer voor de wind. Ze heeft een nieuw huis gevonden, is ten huwelijk gevraagd door Max Ehrich en op muzikaal vlak is haar tweede Top 40-hit van 2020 misschien wel in de maak. Dit jaar stond ze al negen weken in de Top 40 met I’m Ready, haar duet met Sam Smith. Voor haar volgende track buigt ze weer af naar de meer dansbare hoek waar dat haar eerder ook al hits met Cheat Codes en Jax Jones opleverde. OK Not To Be OK is een track met Marshmello en die heeft ook, net als Lovato, zes keer eerder in de Top 40 gestaan. Marshmello stond dit jaar twee weken langer in de lijst want Be Kind, zijn track met Halsey, schopte het tot 11 Top 40-weken. 

29 (--) LET’S LOVE- David Guetta & Sia
De staat van dienst van David Guetta is enorm. De 52-jarige Fransman heeft een record van 624 weken in de Top 40 gestaan en ook is hij inmiddels de meest succesvolle man die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Alleen Madonna en Rihanna hebben meer succes gescoord dan Guetta maar mocht Let’s Love een beetje hit worden dan zal hij Madonna weten te overtreffen. Voor Let’s Love zocht hij opnieuw de samenwerking met Sia op. Guetta steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat hij een bijzondere band met de Australische zangeres heeft. Zo helpt zij hem met het schrijven van nummers en bemoeit Guetta zich op zijn beurt weer met haar nummers op het vlak van productie. Vier keer eerder waren ze samen betrokken bij een Top 40-hit. 

30 (--) LOVE LOOKS BETTER- Alicia Keys
Volgende week verschijnt het zevende studioalbum van Alicia Keys en dat album ga je vinden onder de titel Alicia. Het is inmiddels al vier jaar geleden dat we een album van de nu 39-jarige zangeres voorgeschoteld kregen. Dat album leverde geen hits op en dat werd wel anders met het Alicia-album; Underdog bracht de zangeres weer terug in de hitlijst en hield het 26 weken vol in de Top 40. Show Me Love en So Done gingen als singles aan ons voorbij. Love Looks Better verschijnt nu dus als volgende single en daarmee zou ze zo maar eens haar twintigste Top 40-hit kunnen binnen hengelen.