Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Flemming komt met paracetamollen

Tipparade: Flemming komt met paracetamollen
Flemming  Broederliefde  KA  Metejoor  Hannah Mae  Felix Jaehn  Ray Dalton  Lijpe  Henkie T  Eelke Kleijn  Jengi  Sza  Frans Bauer  Sieneke  Sam Fender  S10  The Weeknd  Katnuf 

Broederliefde en KA blijven deze week op nummer 1 staan in de Tipparade met Stunten.

De enige nieuwe track in de top 3 is Wat Wil Je Van Mij van Metejoor & Hannah Mae: het gelegenheidsduo stijgt 5 plekken. Vlak daarachter vinden we al gelijk de snelste stijger terug. Het zijn Felix Jaehn en Ray Dalton die met Call It Love een sprong maken van 24 naar 5. Ze zijn niet de enige act die door weten te dringen tot de top 10, hetzelfde geldt voor Lijpe en Henkie T met Ik Weet Niet. Buiten de top 10 stijgt Eelke Kleijn lekker door met Transmission, in de remix van Joris Voorn.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

16 (--) BEL MERCY – Jengi
De uit Den Bosch afkomstige dj Jan Theo Berendsen, ofwel Jengi, is in Nederland nog vrij onbekend. Waar hij in het buitenland, met name in Azië, de afgelopen jaren toch al behoorlijk wat successen heeft gehad, moet het eerste succes hier nog volgen. Onlangs ging op TikTok een filmpje viral van een dansende kleuter op de muziek van zijn track Bel Mercy. Al die aandacht heeft Jengi doen besluiten om het 2 jaar oude nummer opnieuw uit te brengen.

19 (--) NOBODY GETS ME – Sza
De fans hebben er even op moeten wachten, maar 5 jaar na haar debuutalbum CTRL is sinds vorige week de opvolger SOS uit. De Amerikaanse zangeres, die in Nederland haar grootste hit scoorde met Maroon 5 in 2017 (#9, What Lovers Do), maakte bij de aankondiging van SOS ook gelijk bekend dat het waarschijnlijk haar laatste album is. Ze voelt zich namelijk allesbehalve fijn bij het artiestenleven en alles wat daarbij komt kijken. Nobody Gets Me is een vrij rustige track die zomaar van Taylor Swift had kunnen zijn.

25 (--) VAYA CON DIOS – Frans & Sieneke
De hoogtijdagen van Frans Bauer liggen alweer een tijdje achter ons. De zanger uit Fijnaart scoorde in de periode 1994-2008 maar liefst 28 hits, waarvan Heb Je Even Voor Mij (#1 in 2003) natuurlijk de grootste is. De laatste jaren zijn de hits minder vanzelfsprekend, maar wie weet kan Vaya Con Dios, een duet met Sieneke (die we vooral kennen van haar inzending voor het Eurovisiesongfestival in 2010: Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie)) daar verandering in brengen. De track is het resultaat van een hernieuwde samenwerking tussen muziekproducent Emile Hartkamp en Frans Bauer.

26 (--) WILD GREY OCEAN – Sam Fender
Na Seventeen Going Under (2021) en Alright (2022) wacht de Brit Samuel Thomas, alias Sam Fender, nog altijd op zijn eerste hit in de Lijst der Lijsten. Vorige week kwam er een deluxe versie uit van zijn tweede studio album Seventeen Going Under, met daarop een aantal live uitvoeringen en 2 nieuwe nummers. Op Wild Grey Ocean, één van de 2 nieuwe tracks, horen we een ingetogen Sam Fender zingen over een verbroken relatie.

27 (--) HOOR JE MIJ – S10
2022 was een bijzonder jaar voor S10. Ze wist zich met De Diepte naar een knappe elfde positie te zingen op het Eurovisiesongfestival in Turijn en bracht onlangs haar derde studio album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt uit. Op dit album vinden we zowel De Diepte, Nooit Meer Spijt (haar huidige hit in de Top 40 met Froukje) als Hoor Je Mij terug. Hoor Je Mij is een nummer dat S10 persoonlijk aangrijpt vanwege haar eigen jeugd. De track is uitgeroepen tot het themalied van een bekende actie op de radio, waarbij een goed doel centraal staat.

28 (--) PARACETAMOLLEN – Flemming
Het lukte Flemming onlangs om een belangrijk record te evenaren van Davina Michelle, namelijk die van langste onafgebroken periode in de Top 40 sinds de debuut track. Sinds zijn binnenkomst in de Top 40 met Amsterdam in oktober 2021 lukte het hem via Zij Wil Mij, Automatisch en Terug Bij Af (met Ronnie Flex) om 60 weken vol te maken. Na de release van zijn debuutalbum Flemming vorige maand, is het nu tijd voor een nieuwe single: Paracetamollen. In het voorjaar van 2023 begint de zanger uit Den Bosch aan zijn clubtour.

29 (--) NOTHING IS LOST (YOU GIVE ME STRENGTH) – The Weeknd
Deze maand is het dan eindelijk zover, na 13 jaar wachten draait het vervolg van de succesfilm Avatar in de bioscoop: Avatar: The Way Of Water. Voor de productie is zo’n 350-400 miljoen dollar uitgetrokken, maar die gaan ze ongetwijfeld terugverdienen. Niemand minder dan The Weeknd is gevraagd om een muzikale bijdrage aan de film te leveren. Nothing Is Lost (You Give Me Strength), wederom een samenwerking met Swedish House Mafia, is het resultaat en zal zeer waarschijnlijk de negentiende hit voor de pas 32-jarige Canadees betekenen. Volgend jaar juni brengt hij zijn After Hours Til Dawn Tour (eindelijk) naar Nederland.

30 (--) ADEM – Katnuf
Één van de verrassingen van het muzikale jaar 2022 was toch wel de doorbraak van Katnuf. De Marokkaans-Nederlandse rapper kwam met Van Mij Zijn uiteindelijk tot een knappe veertiende plek in de Top 40. Ook de streams gingen door het dak, inmiddels staat de teller op een kleine 25 miljoen. Dat belooft wat voor de opvolger Adem, die vannacht verschijnt.

(15/12/2022)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kenya Grace - Strangers
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Son Mieux - Tonight
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Dua Lipa - Houdini
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Zoë Tauran - Monster
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Loreen - Is It Love
Details Bankzitters - Cupido
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Tyla - Water
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Luke Combs - Fast Car
Details Snelle - Hoodiedate