Artiestafbeelding Sam Fender

Sam Fender

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 25-04-1994 (29 jaar)

Officiële websitehttps://www.samfender.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #9603 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

De Brit Samuel Thomas alias Sam Fender is een acteur, gitarist en singer-songwriter. Hij groeide op in een muzikale familie. Zijn vader en broer Liam zijn ook singer-songwriters. In 2011 begon hij als acteur in de Britse dramaserie Vera. In 2012 was hij ook te zien in de serie Wolfblood.

Hij verruilde in 2017 zijn acteercarrière voor een muzikale carrière en hij bracht in dat jaar zijn debuutsingle Play God uit. Er volgden nog andere singles zoals Greasy Spoon en Start Again. Hierdoor was hij te zien op verschillende festivals in de zomer van 2018 zoals Rock Werchter en Lowlands. In november van dat jaar verscheen zijn eerste EP genaamd Dead Boys uit. Bij de Brit Awards in 2019 wist hij de prijs Critics' Choice Award te winnen. Hij mocht later in het jaar het voorprogramma verzorgen van Bob Dylan en Neil Young in Hyde Park. Op 13 september 2019 verscheen zijn debuutalbum genaamd Hypersonic Missiles. Het album wist de nummer 1-positie in de Britse albumlijst te bereiken.

Op 8 oktober 2021 verscheen zijn album Seventeen Going Under. Hij dropte al de singles Aye, Get You Down, Spit Of You en Long Way Off, om in november het titelnummer te droppen. In de zomer van 2022 brengt hij de single Alright uit. In datzelfde jaar brengt hij ook een deluxe versie uit van het album Seventeen Going Under. Op dit album staat de single Wild Grey Ocean dat hij begin december 2022 uitbrengt.Top 40-hits


Geen
Social media


Twitter

Facebook