Tipparade: Chivv hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 David Guetta Kensington Conor Maynard Kris Kross Amsterdam Cardi B Camila Cabello Ed Sheeran André Hazes Jr. Martin Solveig Bebe Rexha Jax Jones Lil Kleine Chivv
Chivv

Deze week weten twee nummers de oversteek van de Top 40 naar de Tipparade te maken. Zes andere nummers verdwijnen uit de lijst en dat levert, onder aanvoering van Chivv, acht binnenkomers.

Twee tracks hebben ondertussen negen weken op de Tipparade-teller staan. It’s You (van Ali Gatie) en Post Malone (van Sam Feldt en Rani) staan daarmee in de bovenste regionen van de lijst maar weten de grootste 40 hits van ons land nog niet te bereiken. Twee binnenkomers van vorige week weten 12 plekken winst te pakken en dat maakt Motivation (van Normani) en Teeth (van 5 Seconds Of Summer) de snelste stijgers in de lijst.

De binnenkomers zetten we voor je op een rij en de volledige Tipparade bekijk je hier.

21 (--) JE KENT ’T WEL- Chivv feat. Lil Kleine & Frsh
Chivv heeft inmiddels al vijf keer in de Top 40 gestaan en maakte, via zijn bijdrage op Ja!, van zijn debuut meteen ook zijn grootste hit. Eerder dit jaar stond zijn eigen track, Ewa Ewa, drie weken in de lijst. Net als op Ewa Ewa tekende Diquenza ook voor Je Kent ’T Wel voor de productie. Vergezeld van Lil Kleine en Frsh strooit Chivv nu met geld op de golfbaan in de bijbehorende video.

24 (--) HARDER- Jax Jones & Bebe Rexha
Jax Jones bouwt vrolijk verder aan zijn Snacks-album waarop we inmiddels de namen hebben mogen zien van Demi Lovato en Years & Years. Volgende week moet dan het volledige album, Snacks (Supersize) klaar zijn en daarop kunnen we dan ook nummers verwachten met Ella Henderson. De track met Tove Lo verscheen deze woensdag. Harder, de track met Bebe Rexha, komt nu de Tipparade binnen.

25 (--) THING FOR YOU- David Guetta & Martin Solveig
In de lijst van inmiddels 47 Top 40-hits van David Guetta hebben we er slechts twee kunnen bespeuren waarop de Fransman niet samenwerkt. Da’s natuurlijk niet helemaal waar maar op Love Don’t Let Me Go en Just A Little More Love, zijn eerste twee hits, kreeg Chris Willis simpelweg geen vermelding. Zijn nieuwste track, Thing For You, is een volledig Franse track geworden die hij samen met Martin Solveig produceerde.

26 (--) MAAR WIJ GAAN DOOR- André Hazes
Komende maand maakt André Hazes twee keer kans op een BUMA NL-Award. De zanger is zowel voor zijn album Anders als voor de gelijknamige single genomineerd. Vorige week verscheen er met Maar Wij Gaan Door een nieuwe single van Hazes en dat is er eentje die prima aansluit bij Het Laatste Rondje dat zijn vader in 1981 op het album Gewoon André zette. Maar Wij Gaan Door is een single van de 25-jarige zanger die de tent wellicht nog wel een paar minuten langer open kan houden.

27 (--) SOUTH OF THE BORDER- Ed Sheeran feat. Camila Cabello & Cardi B
Inmiddels heeft het No. 6 Collaborations Project-album van Ed Sheeran al drie hits opgeleverd waar Blow deze maand sneuvelde in de Tipparade. I Don’t Care en Beautiful People staan ondertussen nog steeds stevig in de top 10 van de Enige Echte. Toch is er inmiddels een keuze gevallen op een nieuwe hit voor Ed. South Of The Border is een track waarop Camila Cabello en Cardi B te horen zijn.

28 (--) OOH GIRL- Kris Kross Amsterdam & Conor Maynard & A Boogie Wit Da Hoodie
In 2017 maakte Kris Kross Amsterdam met Conor Maynard en Ty Dolla $ign de track Are Your Sure? Die track werd met een 15e plek in de Top 40 bij ons een bescheiden hit maar zette het Nederlandse trio internationaal wel op de kaart. De drie meest recente Top 40-hits waren Nederlandstalige tracks waar ze tussendoor buiten onze landgrenzen met Vámanos, een track met Messiah en Ally Brooke, opnieuw succes hebben. Ooh Girl is opnieuw een samenwerking met Conor Maynard en nu weten ze ook A Boogie Wit Da Hoodie te strikken.

29 (--) WHAT LIES AHEAD- Kensington
Dat er een nieuw Kensington-album aan zit te komen was geen verrassing. Inmiddels weten we de titel en de releasedatum ook want Time verschijnt op 15 november. Het eerste voorproefje van dat album werd dit voorjaar al geserveerd met Bats en in Vancouver werd verdergewerkt aan de andere nummers voor de opvolger van Control uit 2016. Bats bleef uiteindelijk wel een van de kleinste hits van Kensington; alleen All For Nothing zette in 2014 een nog lagere score neer.
Met What Lies Ahead, de track die deze donderdag is verschenen, gaan ze ongetwijfeld op weg naar hun dertiende Top 40-hit.

30 (--) WHEN IT COMES TO YOU- Sean Paul
Wie denkt dat Bob Marley,Jimmy Cliff of Shaggy de meest succesvolle artiest van Jamaica is die heeft het mis. Die titel hangt al lange tijd om de nek van Sean Paul. De inmiddels 46-jarige artiest maakte in 2002 zijn Top 40-debuut met Gimme The Light en wist in 2003 met Get Busy een nummer 1-hit te pakken. In 2016 volgde een tweede nummer 1-hit door zijn bijdrage aan Rockabye van Clean Bandit. Op dat moment had hij samen met Sia al zijn grootste succes in ons land gescoord met Cheap Thrills. Na een lange rij samenwerkingen is het nu weer eens tijd voor een heuse solotrack van Paul die voor het laatst in 2012 ‘alleen’ in de lijst stond met She Doesn’t Mind.