Tipparade: Boef hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Boef Anouk Avicii Corry Konings Imagine Dragons Mark Ronson Ellie Goulding
Boef

Afgelopen week verscheen er met Allang Al Niet Meer een nieuwe solotrack van Boef.

De rapper is in de nieuwe Tipparade de hoogste van liefst negen binnenkomers. Daarbij zien we ook nieuwe tracks van Avicii, Mark Ronson en Ellie Goulding. Zowel Bebe Rexha (Last Hurrah) als John Legend (Preach) staan inmiddels 8 weken in de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit. Daarmee zijn de twee de langst genoteerde acts in de lijst. Drie tracks weten slechts één plekje winst te boeken.

Vrijdag telt de Top 40 drie nieuwe hits, waarbij we twee artiesten voor het eerst in de lijst mogen verwelkomen. De negen nieuwe Tipparade-tracks zetten we voor je op een rij en wil je de volledige Tipparade bekijken dan klik je hier.

19 (--) ALLANG AL NIET MEER- Boef
Of Boef nu echt met beide benen op de grond staat blijft onduidelijk. “Succes is heel leuk maar je moet wel dichtbij jezelf blijven”, zo zei de rapper vorige week bij RTL Boulevard. Boef is druk bezig met een nieuw album maar ondertussen heeft hij ook tijd nodig voor investeringen en andere zaken, waaronder een nieuw huis. “Druk bezig met m’n leven opbouwen”, zo stelt hij. Allang Al Niet Meer staat de hele week op de eerste plaats van de Spotify-hitlijst en is nu de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

21 (--) SOS- Avicii
Vrienden van Avicii hebben na de dood van Avicii zijn digitale bestanden geopend om een compleet album af te leveren. Het leeuwendeel van het album was al klaar maar nadat de Zweedse dj en producer op 20 april 2018 uit het leven stapte was er nog geen eindresultaat. Het album Tim moet op 6 juni verschijnen en vooruitlopend op die release is deze woensdag SOS als eerste single verscheen. “We besloten dat Tim’s muziek voor zijn fans en voor wie het wil horen moet worden uitgebracht. We willen vooral niet dat het achter slot en grendel blijft”, zo verklaarde de familie eerder. Dat resulteerde uiteindelijk in 16 nummers.

23 (--) OLD TOWN ROAD- Lil Nas X
De Nederlandse producer YoungKio, afkomstig uit Purmerend, heeft een wereldhit te pakken. Wel eentje met een bijsmaak want Old Town Road, gemaakt door Lil Nas X, werd geschrapt uit de Amerikaanse countryhitlijsten. Dat zorgde voor flink wat ophef, een remix met Billy Ray Cyrus en uiteindelijk een Amerikaanse nummer 1-hit in de belangrijkste Amerikaanse hitlijst; de Billboard Hot 100. En dat laatste kwam naar buiten op 9 april, de dag dat de rapper zelf zijn twintigste verjaardag mocht vieren.

25 (--) IT’S A NEW DAY- Anouk
Vrouwen die vechten voor hun overtuiging. Dat is wat centraal staat in de nieuwste track van Anouk. In de videoclip bij het nummer kruipt Anouk in de huid van onder meer Marie Curie, Mona Lisa, Michelle Obama en Serena Williams. Net als bij haar vorige single, Million Dollar, schreef ook nu Thomas Azier mee aan It’s A New Day, het nummer dat hij ook produceerde.

26 (--) CORRY KONINGSDAG- Corry Konings ft. Brownie Dutch
Brownie Dutch en Corry Konings leerden elkaar kennen tijdens Ali B Op Volle Toeren. Daar vertolkte ze een nummer van Kempi waar Brownie op zijn beurt meehielp met een remake van Huilen Is Voor Jou Te Laat. De twee hebben elkaar opnieuw gevonden nadat Corry een belletje deed naar Dutch met het verzoek een ‘vet hiphopnummer’ te maken. Dat werd Corry Koningsdag, een nummer rond de meest ongedwongen feestdag in Nederland.

27 (--) BIRDS- Imagine Dragons
Op 9 november verscheen het vierde studioalbum van Imagine Dragons, Origins. Dat album leverde met Natural en Bad Liar inmiddels al twee Top 40-hits op. Voor Birds vroeg de Amerikaanse band Joel Little om mee te werken. Hij schreef en produceerde eerder nummers voor onder meer Sam Smith, Lorde en Shawn Mendes en was in 2017 ook de man achter Whatever It Takes dat in 2018 op nummer 11 in de Top 40 wist te komen. Birds hoor je inmiddels al geregeld langskomen bij Qmusic.

28 (--) PASAPAS- Kinderen Voor Kinderen
Ook dit jaar heeft Kinderen Voor Kinderen een nummer afgeleverd voor de Koningsspelen. In 2014 stond het koor voor het laatst in de Tipparade met Feest! en dat nummer werd toen uitgebracht vanwege de Kinderboekenweek. Na Energie (2015), Hupsakee (2016), Okido (2017) en Fitlala (2018) is Pasapas dit jaar het nummer waarop deze vrijdag veel lagere schoolleerlingen weer hun spieren warm zullen dansen.

29 (--) LATE NIGHT FEELINGS- Mark Ronson feat. Lykke Li
In november liet Mark Ronson los dat er een nieuw album aan zit te komen, vier jaar na Uptown Special. Het nieuwe album heet Late NIght Feelings en de titeltrack van dat album maakte hij samen met de Zweedse Lykke Li. Op het album zullen ook samenwerkingen staan met Alicia Keys en Camila Cabello naast Nothing Breaks Like A Heart, de hit die hij momenteel met Miley Cyrus heeft en komende vrijdag voor de 18e week in de Top 40 zal staan.

30 (--) SIXTEEN- Ellie Goulding
Met haar nieuwste single, Sixteen, zet de Britse zangeres een nostalgisch beeld neer van zichzelf als rebelse tiener. Simpel rekensommetje – de 16 is precies de helft van haar huidige leeftijd. Het nummer is geproduceerd door Ian Kirkpatrick die eerder werk afleverde voor onder meer Britney Spears. Bij het schrijven van de track werd de 32-jarige Goulding geholpen door FRED en Raye.