Tipparade

week 3 (19 januari 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video


32 Reacties


Log in om te reageren.

MrMusicSteijl  - 
Tom Dolla op 1! :-) Laat deze plaat alsjeblieft in de Lijst der Lijsten komen! Graag ook die van Pink, Guy Sebastian en Los Unidades! Verder redelijke binnenkomers en veel hangers in de Tip. Dat nummer van The 1975s mag er zeker zijn. Sia had ik wel wat sneller omhoog zien gaan.
Bob Van Sweden  - 
Giant top nummer. Wow klinkt ook prima. Weeknd 9 van de 10 keer ook volop hitpotentie.
Martijn Schipper  - 
@Ddddddz Ik doe geen voorspellingen meer omdat ik er de tijd niet meer voor kan vinden en vind sowieso dat de lol er een beetje af is
Herman Koers  - 
Jammer dat Jax Jones + Years & Years het niet gehaald heeft!
Herman Koers  - 
Allemaal lekkere binnenkomers op die vreselijke polder hiphop plaat na dan!
Niels Vernooy  - 
en drup niet te vergeten
Niels Vernooy  - 
frisse binnenkomers nieuwe artiesten bij een nieuw jaar, en leuk dat we Westlife weerzien is zelfs van voor mijn muziek passie, benieuwd hoe hoog Giant binnenkomt, en zal lady gaga er morgen ook bij zitten?
Jimmy  - 
Lekker, Giant en Dancing with a stranger door naar de top 40. Die van The weeknd mag ook gauw door, lekker nummer. En is Play van Jax Jones na al die trage weken nou toch door naar te top 40?? Zou wel verdient zijn maar had het niet verwacht.
Roy Spijkerboer  - 
Naar de Top 40: Giant (in 1 keer door), Dancing With A Stranger & Wow. Vind het heel jammer dat Wait Another Day en Fire On Fire nog niet in de top 40 zitten.
Nick de Rooij  - 
@Roy, WoW staat op 13 xD. En idd van Wait Another Day & Fire On Fire zijn goeie platen
Wesley Steenbergen  - 
Ik denk eerder Giant (zou best wel eens een nr. 1 kunnen worden wellicht morgen), Dancing with a stranger en they don't care about us (p26 en 3 weken). Heel misschien Play. Wait another day en Fire on fire moeten idd Top40 in, maar wss nog te weinig airplay. Before I go van Guy Sebastian mag ook wel door hoor!
Wesley Steenbergen  - 
Ik dacht al dat het zou gebeuren dat Giant direct doorstoot naar de Top40
Wesley Steenbergen  - 
Ik zeg: Giant hoogste binnen en dus #14.000e binnenkomer
Phil Aspers  - 
Heb een enorm groot vermoeden dat we, binnen niet al te lange tijd, een discussie gaan voeren over click farms. De aantallen qua streaming en met name de Youtube views zijn wat mij betreft niet meer te rijmen met de vraag van het grote publiek. Bepaalde tracks zijn totaal ongeschikt voor kroeg, worden geweerd door de radio en toch staan ze in de Tipparade. Zeer opmerkelijk en bovendien zonde voor deze ééns zo mooie lijst voor de commerciële muziek-liefhebbende massa.
Lucas  - 
They Don't Care About Us lijkt een moment van helderheid van de top 40 dat helemaal niemand ooit van dat liedje gehoord heeft en dat dat ook niet gaat gebeuren... sowieso Giant & Dancing with a stranger. Ik zou Ruin My Life ook niet uitsluiten. Waarom Giant mss op 1? Zo geweldig doet die het toch niet?
Frank Zweers  - 
Drup van Bizzey (en Kraantje Pappie) zou ook weleens meteen door zijn naar de Top 50..scoort naast hoge streams ook op trends in social media te horen bij Q.
Marco Gerritsen  - 
Die discussie over click farms die wordt hier bijna elke week al gevoerd @Phil. Het is al vaak geprobeerd te "ontmaskeren" maar het werkt gewoon (nog) niet vanwege grootte van streaming. Opkoop bestond altijd, je had dan ook slechts een 50 á 100 kopietjes nodig om een notering te bewerkstelligen. Maar bij streaming heb je 100.000-en streams nodig, het loont niet. En zodra het kan zullen de John de Mol-artiestjes als eerste omhoog schieten.
Sander Hindriks  - 
@Frank Zweers die nummers hebben 0 Airplay. En dat telt ook mee voor de top 40.Dus ze vallen van de regen in de drup
Wesley Steenbergen  - 
Lucas, dat kan ook natuurlijk. Giant op 1, nou een geweldige hit, direct airplay op diverse stations (ook op bv Radio10, waar je het niet verwacht, maar Gerard is nu ff Gekdom gezien de ineense stijging de laatste 2 weken van de recente Top40 hits die ineens worden gedraaid) en het is al 4 jaar geleden dat dit gebeurde (Adele - Hello)
Martijn Schipper  - 
They Don’t Care About Us Erin zou ik heel vreemd vinden. Scoort vgm echt bijna niet. Ruin My Life zou ik inderdaad ook niet uitsluiten hoor. Giant en Dancing With A Stranger er sws in. What This Could Be, Love You Anymore en Play niet erin denk ik
Martijn Schipper  - 
Drip zou ook wel kunnen zoals Frank zegt. Is nog niet in de streaming top 40 binnen, maar denk dat ie toch wel binnenkomt
Frank Zweers  - 
Streaming Top 40 weegt ook videostreams mee (yt)
Martijn Schipper  - 
Van mij mogen The Weeknd, Aya Nakamura, , Boef en Lijpe, 5SOS en Julia Michaels, The 1975, Post Malone en Sam Smith wel door naar de top 40. Best veel xD Nieuwe Ariana Grande die nog niet uit is staat er ook alweer in...
Nick de Rooij  - 
Giant heeft natuurlijk super veel airplay: volgens mij wel op alle zenders: Radio 2 Topsong Radio 538 DS Slam GrandSlam QMusic AS
Nick de Rooij  - 
Verwacht minstens top 10-entry voor Giant, nummer 1 denk ik nie.
Martijn Schipper  - 
Interessant hoor! We zullen zien
Frank Zweers  - 
Maar Giant loopt op streams nog wel achter en de track is vanaf vrijdag pas beschikbaar dus geen top 10 entry
Roy Spijkerboer  - 
Oja, oeps sorry @Nick XD
Roy Spijkerboer  - 
Ik denk ook geen nummer 1 voor Giant hoor, zal wel rond plaats 8 binnenkomen?
Silento123  - 
Die van Lizzo hier op 27. Hoorde hem net voor het eerst. Dat dat maar een enorme hit mag worden.
Marco Gerritsen  - 
Mensen die denken dat Giant op #1 binnenkomt
Dddddddz  - 
Waarom doen mensen eigenlijk geen voorspellingen meer voor de volgende lijst? Vond ik altijd leuk om te lezen