Tipparade: Boef deelt herinneringen

- Hitlijsten

 Jonas Brothers Sam Feldt Sigma Gia Koka Tame Impala Shakira Anuel AA Boef Drake Future Opgeblazen Wilbert Pigmans Robin Schulz Alida Halsey Celeste
Boef

De Tipparade is flink aan het verjongen. Net als vorige week telt de lijst deze week tien binnenkomers.

Vorige week telde de Tipparade ook tien binnenkomers en toen wisten twee nummers de oversteek naar de Top 40 te maken. Deze week zijn er opnieuw tien binnenkomers maar nu telt de Top 40 vijf binnenkomers. Bovenin blijven Falling (van Trevor Daniel) en Flames (van R3hab, Zayn en Jungleboi) zitten. Flames is daarbij ook nog eens de langst genoteerde track in de lijst. Kraantje Pappie en Guus Meeuwis weten met hun Nacht de meeste winst te pakken. Het gelegenheidsduo wint 18 plaatsen en komt op plek 10.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

11 (--) MEMORIES- Boef
Vorige week verdween Kofferbak uit de Tipparade. Na zijn eigen track (met Chivv) was de rapper echter weer binnengekomen via een bijdrage op Nu Heb Ik Paper, de track van Glades en Lijpe. Waar die track inmiddels op nummer 14 staat komt de volgende Boef-track binnen op plek 11 in de Tipparade. Het is daarbij ook de elfde Tipparadenotering op rij na zijn laatste Top 40-hit Miljonair (uit 2018).
Met Memories keert Boef terug naar Parijs en de straten van Saint-Denis. Daar groeide de jonge Boef op.

19 (--) LIFE IS GOOD- Future feat. Drake
Future en Drake hebben elkaar weer gevonden. Hun laatste samenwerking ontstond in 2018 met Blue Tint maar met Life Is Good leveren ze opnieuw een kunststukje af. In de bijbehorende clip zie je de twee op de vuilniswagen en werkend in een restaurant. Ook Mike Will Made It, Big Bank Black, Lil Yachty en 21 Savage hebben een gastrol in de video. Future hebben we ondertussen al een tijdje gemist in de Top 40 – Mask Off was in mei 2017 zijn laatste notering. Voor Drake was dat Mia, de track van Bad Bunny waarmee hij in november 2018 de lijst verliet.

22 (--) DE TOREADOR- Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans
De praalwagens worden in elkaar geschroefd en geplakt waar iedereen zich langzaam aan het opmaken is voor het grootste volksfeest van ons land. Een van de grote kanshebbers om uit te groeien tot een kraker is zonder twijfel de nieuwe versie van De Toreador. Het nummer waarmee Jacques Herb in 1970 zijn eerste Top 40-hit scoorde werd door Opgeblazen en zanger Wilbert Pigmans onder handen genomen. Deze woensdag verscheen er een nieuwe video bij het nummer en daarin is ook Jacques Herb nadrukkelijk te zien.

24 (--) IN YOUR EYES- Robin Schulz featuring Alida
Robin Schulz wist sinds 2014 al zeven Top 40-hits te scoren. Prayer In C, Sugar en Speechless werden daarbij ook nog eens top 10-hits. Het zorgde er inmiddels voor dat hij zich kon opwerken tot de een na meest succesvolle Duitse man in de Top 40. Alleen Zedd was tot nu toe succesvoller. Op In Your Eyes werkt hij samen met de Noorse Alida. Het stemgeluid van de 28-jarige zangeres heb je al eerder kunnen horen in de Tipparade want vorig jaar deed zij de vocalen op Waiting For Love, de track die Brooks vorig jaar zomer afleverde

25 (--) STOP THIS FLAME- Celeste
De BBC bombardeerde Celeste al tot de grote belofte voor 2020. Jaarlijks oordeelt een jury over aanstormend talent en daarbij kwam nu ook de naam van de 25-jarige zangeres uit de stembus waar 170 experts hun voorkeur indienden. Eerder al kwamen ook de namen van Ellie Goulding, Khalid, Jessie J, 50 Cent, Years & Years en Adele uit de bus. Dat Celeste Waite het wil maken in de muziekwereld bleek al uit het feit dat ze in Londen ging wonen met slechts 100 Britse ponden in haar portemonnee. Ze werd ontslagen bij haar baantje omdat ze zich niet volledig gaf voor het werk en teveel bezig was met het schrijven van muziek. Dat betaalt zich deze week terug met een eerste notering in de Tipparade voor Stop This Flame.

26 (--) YOU SHOULD BE SAD- Halsey
Manic is het nieuwe album van Halsey dat we deze week voorgeschoteld krijgen. Daarmee komt er een derde album van de Amerikaanse, bijna drie jaar nadat Hopeless Fountain Kingdom verscheen. “De meest hartverscheurende nummers komen uit de countrymuziek”, zo vertelt ze bij You Should Be Sad. Ze schreef de track in de huiskamer maar haalde vooral ook inspiratie uit Nashville, de bakermat van de countrymuziek. Van haar nieuwe album wist Without Me eind 2018 al de Top 40 te bereiken waar dat met Graveyard niet lukte.

27 (--) 2 HEARTS- Sam Feldt & Sigma ft. Gia Koka
Post Malone, de track die Sam Feldt met Rani maakte, werd eind vorig jaar zijn tweede top 5-hit na Summer On You. Deze vrijdag staat de track voor de 18e week in de lijst. De 26-jarige dj en producer komt ondertussen gewoon met een nieuwe track die hij maakte met het Britse duo Sigma. Wellicht dat je de heren nog kent van tracks als Nobody To Love of Changing die in 2014 in de Top 40 stonden. Op 2 Hearts hoor je de vocalen van de Nederlandse Gia Koka.

28 (--) LOST IN YESTERDAY- Tame Impala
Het kriebelt weer bij Kevin Parker die deze week hintte op een nieuwe tournee door Australië. Hij heeft inmiddels al toegezegd om maandag meer details te gaan onthullen. Op 14 februari moet het vierde studioalbum van Tame Impala gaan verschijnen. Van dat album kennen we inmiddels via Borderline, Posthumous Forgiveness en It Might Be Time al een aantal nummers. Met Lost In Yesterday debuteert de Australische act deze week in de Tipparade.

29 (--) ME GUSTA- Shakira & Anuel AA
Op Me Gusta werkt de Colombiaanse Shakira samen met de van Puerto Rica afkomstige Anuel AA. De twee hebben voor hun samenwerking een klassieker afgestoft. De herkenbare deunen komen namelijk rechtstreeks uit Sweat (A La La La La Long) waarmee het Jamaicaanse Inner Circle de Top 40 in 1992 voor vijf weken wist aan te voeren. De twee schreven voor de track echter een compleet andere Spaanstalige tekst. Voor Shakira komt de track op een prachtig moment want komende maand staat ze samen met Jennifer Lopez op het podium tijdens de pauzeshow van de Super Bowl.  

30 (--) WHAT A MAN GOTTA DO- Jonas Brothers
“Beter dan ooit”. Zo kun je de rentree van de Jonas Brothers zonder twijfel bestempelen. In 2008 stonden de broers vier weken in de Top 40 en bijna elf jaar lang bleef het daarbij. Inmiddels hebben ze dat aantal weken al bijna 12 keer zo hoog gebracht met de Top 40-hits Sucker, Only Human en Like It’s Christmas. Met What A Man Gotta Do lijkt het drietal terug te gaan naar de jaren tachtig, getuige vooral de eerste beelden die we deze week te zien kregen op de social media van de Jonas Brothers. Op een foto is dan ook een dikke knipoog te zien naar de film Say Anything. Zo is een imitatie te zien van John Cusack die destijds ook een ghettoblaster boven zijn hoofd tilde op de filmposter.