Tipparade: Barry Hayze hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Donnie Willie Wartaal George Ezra Gerard Joling Alan Walker Jonas Blue Post Malone Panic! At The Disco Afrojack Rae Sremmurd
Donnie

In de nieuwe Tipparade zien we deze week Barry Hayze, de track van Donnie met de hulp van Willie Wartaal, als hoogste nieuwe.

Drie nummers zullen morgen de Tipparade verruilen voor de Top 40. Daarin is nu Verslaafd Aan Jou van André Hazes, met 7 weken, de langst genoteerde track en zien we Faraway Look van Yola, met 14 plaatsen winst, als de snelste stijger.

De complete Tipparade bekijk je hier. Wij nemen de nieuwe tracks voor je onder de loep.

20 (--) BARRY HAYZE- donnie feat. willie wartaal
Donnie en Willie Wartaal maakten al eerder samen nummers; Drijfzand en Kwart Voor Monnie. Voor het nieuwe album van Donnie, Door Het Licht, zochten ze elkaar weer op en het resultaat is Barry Hayze. Inderdaad een eerbetoon aan de zanger van de Golden Earring. Die liet met een filmpje weten het een goede track te vinden.

22 (--) TOTAL LOSS- snollebollekes & gerard joling
Afgelopen woensdag hadden Snollebollekes en Gerard Joling een tweetal primeurs in de ochtendshow van Mattie en Marieke. Ze lieten daar voor het eerst hun nieuwe single horen. Marieke Elsinga is ook te zien in de bijbehorende videoclip. De twee zullen op 28 en 29 juni ook hun opwachting maken tijdens de Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch.

25 (--) PRETTY SHINING PEOPLE- george ezra
Na het gewelddadig klinkende Shotgun gaat George Ezra met zijn nieuwe single juist de andere kant op. “De wereld is een fijne plek als we van elkaar houden”, zo liet de zanger weten over zijn nieuwste track. George Ezra is één van de artiesten die dit jaar op Pinkpop te zien zal zijn en op 13 mei geeft de Brit een concert in de Rotterdamse Ahoy.

26 (--) HEY LOOK MA, I MADE IT- panic! at the disco
Na twee kleine Top 40-hits in 2006 ging Panic! At The Disco sinds eind vorig jaar door het dak met High Hopes. De Alarmschijf stond twee weken op nummer 2 en inmiddels staat ‘ie al weer dik vier maanden in de lijst. Terwijl deze week een clip verscheen bij Dancing’s Not A Crime krijgt Nederland met Hey Look Ma, I Made It, een nieuwe single geserveerd.

27 (--) SOBER- afrojack ft. rae sremmurd & stanaj
De laatste keer dat Afrojack in de Top 40 stond is inmiddels al 14 maanden geleden. De 31-jarige dj kwam met Dirty $exy Money, de track met David Guetta, Charli XCX en French Montana, niet verder dan de 18e plaats. Sindsdien verschenen samenwerkingen met onder meer Jewelz & Sparks, Chico Rose, Dubvision en Stanaj. Met die laatste én Rae Sremmurd maakte hij nu zijn volgende track: Sober.

28 (--) ON MY WAY- alan walker feat. sabrina carpenter & farruko
Na All Falls Down en Darkside kwam Alan Walker eind vorig jaar de Top 40 binnen met Diamond Heart. Dat nummer zit nog steeds in de lift en wist afgelopen vrijdag voor het eerst een plek in de top 10 te krijgen. Het weerhoudt de Noorse dj en producer er niet van om met een opvolger te komen. Daarop wordt hij bijgestaan door de 19-jarige Amerikaanse Sabrina Carpenter en de 27-jarige Puerto Ricaan Farruko.

29 (--) WHAT I LIKE ABOUT YOU- jonas blue feat. theresa rex
Eind vorig jaar verscheen Blue, het debuutalbum van Jonas… Blue. Eigenlijk was het meteen een greatest hits-album want de 29-jarige dj en producer wist al zes Top 40-hits te scoren met daarbij Fast Car, Perfect Strangers, Mama en Rise die allemaal in de top 3 wisten te komen. Voor zijn nieuwste single zocht hij de samenwerking op met Theresa Rex die de vocalen voor haar rekening nam van What I Like About You. En mocht je denken… die stem ken ik… In 2017 was ze al te horen in de Top 40 op Solo Dance, de Top 40-hit van Martin Jensen.

30 (--) STAY- post malone
Met zijn nieuwe single grijpt Post Malone terug naar zijn succesvolle Beerbongs & Bentleys-album. Het nummer is een van de weinige rustige tracks op het album en ook de gelijkenis met het geluid van The Beatles is aanwezig. De producer van het nummer, Andrew Watt, liet in een interview weten dat het nummer eerst George heette. “De gitaarmelodie zit ergens tussen Oasis en David Bowie”, waarbij de raps van Malone het een compleet andere track maken. De 23-jarige Amerikaan scoorde inmiddels 5 Top 40-hits maar bleef met Wow eerder dit jaar steken in de Tipparade.