Tiësto en Ava Max voor de derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Tiësto Ava Max S10 Stromae Bankzitters Tate McRae Sophie and The Giants Ed Sheeran
Tiësto en Ava Max voor de derde week op 1 in de Top 40

Tiësto en Ava Max staan met The Motto voor de derde week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Tiësto stond eerder met The Business al zeven weken op nummer 1 en is nu de 17e Nederlandse act die de Top 40 voor 10 of meer weken heeft weten aan te voeren. Hallo van Antoon is, met 7 plaatsen winst, de snelste stijger. De track klimt naar nummer 2 en is voor Antoon zijn tweede nummer 2-notering nadat hij met Vluchtstrook eerder vijf weken op plek 2 stond. ABCDEFU van Gayle completeert het erepodium van de lijst van deze week.

De Diepte van S10 knalt top 10 binnen
De Diepte van S10 is de hoogste binnenkomer in de Top 40. De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival komt de lijst binnen op nummer 6. Daarmee is het meteen de hoogste binnenkomst ooit voor een Nederlandstalige inzending. Het vorige record stond op naam van Sieneke die met Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie) haar Top 40-avontuur op nummer 12 begon. Alleen Anouk wist met haar Engelstalige inzending Birds hoger binnen te komen, op nummer 4. Anouk was, in 2013, de laatste Nederlandse solozangeres die zo hoog binnen wist te komen.

Stromae terug in de top 10
L'enfer van Stromae stond vanaf 12 februari al twee weken op nummer 8, maar zakte daarna terug naar 11. Ook op die positie stond de track twee weken, maar nu is L'enfer weer terug in de top 10 van de Lijst der Lijsten, door van 11 naar 9 te stappen. Daarmee is het nummer van de Belgische zanger de enige andere winnaar, naast Hallo van Antoon. Verliezers zijn er ook in de top 10: Dat Heb Jij Gedaan van Meau valt van 2 naar 4 en Enemy van Imagine Dragons en JID (van 5 naar 7) en Overpass Graffiti van Ed Sheeran (van 6 naar 8) zakken ook twee plaatsen. Voor Flemming is de schade groter: Zij Wil Mij klapt van 7 naar 10. 

Winst voor Tate McRae
Net buiten de top 10 vinden we nog twee verliezers. It'll Be Okay van Shawn Mendes stond vorige week nog op 8 en vindt zichzelf nu terug op 11 en Hard To Say Goodbye van Rondé heeft de aftocht geblazen. Vorige week wist de Utrechtse band nog de tiende plek te bezetten. Deze week is de twaalfde stek het hoogst haalbare. Daaronder stomen twee tracks op. Ex-Alarmschijf She's All I Wanna Be van Tate McRae schiet van 18 naar 15 en In The Dark van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants gaat van 21 naar 17. Bankzitters is dan weer in een vrije val beland. Je Blik Richting Mij leek vorige week nog op weg naar de top 10, maar deze week zakken de YouTubers van 14 naar 21.

Weer vier gelijktijdige hits voor Ed Sheeran
Stukken lager vinden we na S10 de andere drie binnenkomers. Daartussen bevindt zich ook Bam Bam, de samenwerking tussen Camila Cabello en Ed Sheeran. De track komt binnen op nummer 37 en zorgt er tevens voor dat Ed Sheeran aan een nieuwe en tweede periode begint met vier gelijktijdige Top 40-hits. De Brit staat deze week ook met Overpass Graffiti, Peru en The Joker And The Queen in de lijst. Sheeran is, na Justin Bieber, de tweede artiest ooit die meerdere periodes kent waarin hij met 4 hits tegelijk in de lijst staat. Check hier alle nieuwkomers van deze week. 

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier

Foto: YouTube