SOS van Avicii blijft nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Billie Eilish Avicii Jonas Brothers Billy Ray Cyrus Daddy Yankee Duncan Laurence

SOS van Avicii blijft deze week de onbetwiste nummer 1 van Nederland. De track blijft de concurrentie ruim voor. 

Avicii heeft vanaf deze week een plek bij de 10 mannen die de eerste plaats van de Top 40 het langst wisten te bezetten. Deze week evenaart de dj de 18 weken die Gerard Joling met zijn drie nummer 1-hits bij elkaar wist te krijgen

Mabel redt het maar niet
Mabel staat met Don't Call Me Up al 8 weken in de top 3 van de Top 40, maar naar nummer 1 stijgen lukt maar niet. Ook deze week blijft ze steken op 2. Daarmee heeft ze nu 4 weken op 3 én 4 weken op 2 gestaan.

Duncan Laurence stijgt naar 3
Met Arcade stijgt Duncan Laurence van 5 naar 3. Het nummer, waarmee hij komende week ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, lijkt nu al af te stevenen op de meest succesvolle Nederlandse songfestivalinzending in de Top 40. Die titel kleeft nu nog aan Birds, het nummer waarmee Anouk in 2013 negende werd. Ook Ik Zie Een Ster (van Mouth & McNeal), dat derde eindigde in 1974, is nog succesvoller. Arcade staat inmiddels op de derde plek. Outlaw In ‘Em, de inzending van Waylon van het afgelopen jaar, is de kleinste hit van totaal 97 hits die op het Eurovisiesongfestival te horen waren.

Old Town Road flink omhoog
Con Calma van Daddy Yankee en Snow zakt daardoor naar 4. Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus weet wel omhoog te gaan. De track gaat van 7 naar 5. Vlak daaronder moeten Suzan & Freek een paar stappen terugdoen, want het duo gaat van 4 naar 6.

Bad Guy van 13 naar 9
Walk Me Home van P!nk wint een plek en staat nu op 7, maar de Jonas Brothers zijn met Sucker op de weg terug. Zij gaan er twee omlaag en belandden op 8. Flinke winst is er voor Billie Eilish. Haar tracks roepen niet bij iedereen warme gevoelens op, maar Bad Guy mag zich sinds deze week een top 10-hit noemen. Het nummer komt van 13 en landt op 9. De tiende plek is voor Skyward van Davina Michelle, dat één stapje terug doet.

Foto: BSR Agency