Artiestafbeelding Waylon

Waylon

Land Nederland

Geboortedatum 20-04-1980 (43 jaar)

Officiële websitewww.waylon.nl

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  30 weken in Top 40
  •  388 punten
  •  #1923 aller tijden
  •  5 Top 40-hits

Biografie

Willem Bijkerk is in 1995 voor het eerst te horen als zanger op Harry De Hengst, één van de spelletjes bij het RTL-programma Telekids. Na een verblijf in de Verenigde Staten gaat hij zingen in verschillende bands. 

 
In 2005 doet hij, samen met Rachel Kramer (bekend van K-Otic) mee aan het Nationaal songfestival. Dat jaar wordt Glennis Grace de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisiesongfestival. 
 
Drie jaar later doet Bijkerk mee aan Holland’s Got Talent, waar hij indruk maakt met een cover van James Brown. Hij wint niet maar maakt ondertussen wel een compleet album, Wicked Ways, dat in 2009 verschijnt. De titelsong van dat album wordt Alarmschijf en zijn eerste hit in de Top 40. De single bereikt de 10e plaats. Happy Song scoort in 2010 met een 25e plaats een wat minder resultaat. 
 
In 2011 verschijnt zijn tweede album, The Escapist, waarvan The Escapist in het najaar zijn derde en voorlopig laatste solo- notering in de Top 40 wordt. 
 
Samen met Ilse DeLange vormt hij in 2014 het duo The Common Linnets. Met het nummer Calm After The Storm worden ze tweede op het Eurovisiesongfestival in Denemarken. In de Top 40 doet het nummer in eerste instantie weinig. Calm After The Storm komt opnieuw binnen in de Top 40 op nummer 3 - wat nog nooit eerder gebeurd was in de geschiedenis van de lijst. Een week later bereikt het nummer met de tweede plaats de hoogste positie.
Op 5 september verschijnt zijn derde studioalbum, Heaven After Midnight, dat hij in Nashville en Hollywood opnam. Giving Up Easy en Love Drunk verschijnen als voorlopers van dat album.

Eind 2015 maakt hij met Claudia de Breij het nummer Mis Je Zo Graag, dat zijn eerste Nederlandstalige single wordt.
 
Waylon treedt toe tot de jury van The Voice Of Holland en wordt in 2018 opnieuw de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisiesongfestival waar hij met het nummer Outlaw I'm In tijdens de finale in Lissabon eindigt op de 18e plaats. Netta wint daar voor Israël met Toy. 

Begin september 2021 verschijnt er voor het eerst een Nederlandstalige single van Waylon. De single Het Leven Is Te Kort staat op een volledig Nederlands album dat later in het jaar wordt verwacht. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook