Nieuws
Tipparade

Armin van Buuren & Chef’Special maken EK-track

Armin van Buuren & Chef’Special maken EK-track
Armin Van Buuren  Chef'Special  FloyyMenor  Cris MJ  Yves Berendse  Myles Smith  Maksim  Hannah Mae  Frenna  Disturbed  Cyril  Central Cee  Lil Baby  Rag'n'Bone Man  Donnie  Snollebollekes  Eminem 

Het begint zo langzamerhand eentonig te worden, maar ook deze week staan Floyymenor en Cris Mj op nummer 1 in de lijst met Gata Only.

We kunnen er deze week niet omheen: Yves Berendse komt met zijn Terug In De Tijd nieuw binnen in de lijst en hij pakt gelijk het zilver, achter Floyymenor en Chris Mj. Verder is het vooral Myles Smith die in de top 10 opvalt: Stargazing stijgt in de derde week van 16 naar 5. Net buiten de top 10 vinden we de snelste stijger van de week terug. Die eer gaat deze week naar Ik Wil Dat Je Liegt, de Vlaams-Nederlandse samenwerking tussen Maksim en Hannah Mae (van 30 naar 12).

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

2 (--) TERUG IN DE TIJD – Yves Berendse
De 30-jarige zanger Yves Berendse is afkomstig uit Zandvoort en timmert al jaren aan de weg. In juni vorig jaar bracht hij de single Terug In De Tijd uit, die de afgelopen tijd pas echt lijkt aan te slaan nadat deze viral ging op TikTok. Yves pakt nu de hoogste binnenkomer in de Tipparade en het lijkt nu een kwestie van tijd dat hij doorstoot naar de Top 40.

16 (--) PAPARAZZI – Frenna
Frenna heeft succesvolle maanden achter de rug. Zijn track Pretty Girls ging viral op onder andere TikTok, werd flink gestreamd en bereikte de top 10 van de Top 40. Dat laatste was voor het eerst sinds 2018, toen Culo (met Bizzey, KM en Ramiks) tot nummer 8 kwam. Pretty Girls evenaarde die positie. Paparazzi gaat verder bij waar we op die track zijn gebleven, want inmiddels heeft Frenna die ‘pretty girl’ aan de haak geslagen en wil hij haar het liefst voor hemzelf.

25 (--) THE SOUND OF SILENCE - Cyril Remix – Disturbed
De Australische dj en producer Cyril Riley, ofwel Cyril, gaat momenteel erg lekker. Zijn hit Stumblin’ In zit de huidige nummer 1 in de Top 40 al weken op de hielen, maar toch is er nu al een opvolger: een remix van The Sound Of Silence. Het origineel van Simon & Garfunkel bereikte in 1966 de tiende positie in de Lijst der Lijsten. De Amerikaanse band Disturbed maakte er in 2015 een eigen versie van, die nooit de Top 40 bereikte maar inmiddels wel is uitgegroeid tot een classic.

26 (--) BAND4BAND – Central Cee & Lil Baby
Central Cee, die in het echt Oakley Neil HT Caesar-Su heet, scoorde in 2023 zijn eerste hit met Dave: Sprinter wist uiteindelijk tot nummer 22 te komen. Band4Band is zijn eerste release van dit jaar. Hij werkt hierop samen met Lil Baby, die 3 keer eerder in de Tipparade stond. De laatste keer was met 2Step (met Ed Sheeran).

27 (--) WHAT DO YOU BELIEVE IN? – Rag’n’Bone Man
Rag’n’Bone Man scoorde tot dusver 4 hits in de Top 40. Bij de ene helft deed hij het solo (Human en Skin), bij de andere helft had hij hulp van Calvin Harris (Giant en Lovers In A Past Life). Alhoewel What Do You Believe In? best vrolijk klinkt, zijn de lyrics dat niet echt. Rag’n’Bone Man zegt erover: “I wrote this after losing someone close. Now, having to explain something like that to your child is a bit weird. I’ve never been involved with religion, but the question you get asked is: where do people go? And that’s what the song is about. It doesn’t really matter what people believe in, you can believe that they’ve gone to a better place.”

28 (--) ENGELENGEZANG – Donnie & Snollebollekes
Volgende maand is het weer de foute maand bij Qmusic, met als hoogtepunt de Foute Party op 28 en 29 juni in de Brabanthallen in Den Bosch. Vorige week werd bekend dat niemand minder dan Donnie en Snollebollekes het Foute Anthem van dit jaar zullen maken: Engelengezang. Zo lijkt Schultenbrau van Donnie & Chantie (het Foute Anthem van 2023) een succesvolle opvolger te krijgen.

29 (--) LARGER THAN LIFE – Armin van Buuren & Chef’Special
Armin van Buuren en de heren van Chef’Special hebben de handen ineen geslagen en komen, speciaal voor het aanstaande Europees kampioenschap voetbal, met Larger Than Life. Waar de hits van Chef’Special ons de laatste tijd om de oren vliegen, is het voor Armin van Buuren alweer wat langer geleden dat hij in de Top 40 stond. De laatste keer was in 2022 met Come Around Again (met Billen Ted en JC Stewart).

30 (--) HOUDINI – Eminem
De tijd dat Eminem aan de lopende band hits scoorde, ligt alweer even achter ons. We moeten terug naar 2017, toen Marshall Bruce Mathers III (zoals Eminem in het echt heet), 3 keer de Top 40 haalde (met dank aan P!nk, Beyoncé en Ed Sheeran). Eerder deze week was op de Instagram pagina van de rapper een fragment van een telefoongesprek met goochelaar David Blaine te zien. Eminem vraagt David om raad voor een stunt, waarbij hij het liefst zou willen verdwijnen. Niet veel later wordt bekend dat het om zijn nieuwe track Houdini gaat. Houdini is het eerste wapenfeit van Eminem’s komende studio album The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce).

(30-05-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Roxy Dekker feat. Ronnie Flex - Gaan We Weg?
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Dasha - Austin
Details Myles Smith - Stargazing
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Cyril - Stumblin' In
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Dua Lipa - Training Season
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It