One Kiss grootste hit van het jaar

- Hitlijsten

 Dua Lipa Calvin Harris
Dua Lipa | Calvin Harris

Calvin Harris en Dua Lipa hebben met One Kiss de grootste hit van het jaar gescoord in de Media Markt Top 40.

De hit van het Britse duo kwam eind april binnen in de lijst en wist daarna een record neer te zetten door de Top 40 voor 16 weken aan te voeren. Daarmee overtrof One Kiss het record dat zowel Shape Of You (van Ed Sheeran) als ook Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) een jaar eerder op 15 weken hadden gezet. De top 3 wordt gecompleteerd door Flames (van David Guetta en Sia) en Shotgun (van George Ezra).

Bløf maakte, met de hulp van Geike Arnaert, de meest succesvolle hit van Nederlandse bodem. Zoutelande voerde de Top 40 in de eerste helft van dit jaar tien weken aan. Sinds Blijf Bij Mij (van André Hazes en Gerard Joling), de hit uit 2007, werd de Top 40 niet meer zo lang aangevoerd door een Nederlandstalige hit.

Dua Lipa is de meest succesvolle artiest van het jaar geworden. De Britse stond, met haar vijf hits van dit jaar, in alle weken van 2018 in de lijst genoteerd. David Guetta wist als enige artiest met 8 verschillende hits in de Top 40 te staan.

De grootste hits van 2018 kun je op oudjaarsdag horen op Radio 538. Op nieuwjaarsdag blikt Qmusic terug op het afgelopen jaar met de 100 grootste hits van 2018.

De lekkerste hits hebben we voor je op een rij gezet op ons nieuwe online kanaal, Top 40 HItdossier.

De complete Top 100 over 2018 check je hier