Khalid is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Khalid Anouk Halsey Blink-182
Khalid

In twee weken tijd is een kwart van de Top 40 vernieuwd. Na de zes nieuwe hits van afgelopen week zien we deze week vier binnenkomers in de lijst en alle details zetten we voor je op een rij.

32 (--) TALK- Khalid
In een interview vergeleek Khalid zijn zesde Top 40-hit met de eerste weken van een relatie. Je weet wel, de periode waarin je voortdurend in de wolken bent en van alles aan elkaar ontdekt. De 21-jarige zanger uit Texas, die voluit Khalid Robinson heet, werkt op deze track samen met de mannen van Disclosure. De Britse broers Guy en Howard Lawrence haalden al twee keer eerder de Top 40, met respectievelijk Gregory Porter (Holding On) en Sam Smith (Omen). Talk is de voorloper op een nieuw album van Khalid. Dat heet Free Spirit en zal op 5 april verschijnen. Tegelijk met het nieuwe album brengt Khalid ook een korte film uit. Die is rond die tijd in een paar bioscopen te zien, gecombineerd met een luistersessie van het album.

Check hier de songtekst van Talk

35 (--) DON’T CALL ME UP- Mabel
Als je houdt van het uitpluizen van Top 40-stambommen, kun je dankzij Mabel flink aan de gang. De 23-jarige Zweedse zangeres is namelijk een dochter van Neneh Cherry en Cameron McVey. Laatstgenoemde is vooral achter de schermen werkzaam en produceerde hits van bijvoorbeeld Massive Attack, All Saints en de Sugababes. Cameron is ook de vader van zanger Marlon Roudette, die hij uit een eerdere relatie kreeg. Moeder Neneh had in de jaren ’80 en ’90 hits met Buffalo Stance, Manchild en Woman, Dan is er ook nog Mabels oom Eagle-Eye Cherry en tante Titiyo. Een flinke familie dus. Mabel toerde in 2018 door Europa als voorprogramma van Harry Styles en scoort met Don’t Call Me Up haar eerste Top 40-hit.

Check hier de songtekst van Don't Call Me Up

36 (--) MILLION DOLLAR- Anouk
Anouks vorige album heette niet voor niets Wen D’r Maar Aan. De Haagse zangeres stapte over naar het Nederlands en dat was voor veel fans inderdaad even wennen, ondanks dat Anouk met Dominique in 2015 al een Nederlandstalige hit had gescoord. In de Top 40 bleef het succes uit, want de singles Lente en Het Is Klaar bleven allebei steken in de Tipparade. Tijd dus om weer terug te switchen naar het Engels. Het resultaat is Million Dollar, de 36ste hitnotering voor Anouk. Daar heeft ze dik twintig jaar over gedaan, haar eerste hit Nobody’s Wife scoorde ze in het najaar van 1997. Million Dollar is geproduceerd door Thomas Azier, een Nederlander die in Berlijn woont. Zijn synthpop-invloeden hoor je heel duidelijk terug.

Check hier de songtekst van Million Dollar

39 (--) 11 MINUTES- Yungblud & Halsey feat. Travis Barker
Het is nog maar een paar maanden geleden dat Halsey haar relatie met G-Eazy verbrak, omdat hij vreemd zou zijn gegaan. Single is de Amerikaanse zangeres daarna niet heel lang geweest, want een paar weken geleden kondigde ze op social media haar nieuwe liefde aan: Dominic Harrison, oftewel Yungblud is de nieuwe vriend van Ashley Frangipane, zoals Halsey in het dagelijks leven heet. Niet heel gek dus dat de twee meteen maar samen een track hebben opgenomen. 11 Minutes is het resultaat en behalve de twee geliefden hoor je ook Travis Barker. Die zingt niet, maar drumt. Je kunt hem kennen als de drummer van punkband Blink 182, waarmee Travis in de 00’s in de Top 40 stond met All The Small Things en Feeling This.

Check hier de songtekst van 11 Minutes