Artiestafbeelding Blink-182

Blink-182

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://www.blink182.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  11 weken in Top 40
  •  132 punten
  •  #3700 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige rockband werd opgericht door Mark Hoppus, Tom DeLonge en Scott Raynor.

De naam Blink is ontstaan door een skateboardt term die veel gebruikt werd, maar omdat de naam al in gebruik was moesten de heren wat anders verzinnen. 182 schijnt afkomstig te zijn van de 182 f*ck keer die Al Pacino gezegd zou hebben in de film Scarface.
 
Na lang sparen konden ze hun eerste album opnemen genaamd, Buddha. Hierdoor kregen ze veel meer optredens. Cheshire Cat is het album dat in 1994 uitkwam. Oorspronkelijk onder de naam Blink, die ze later dus moesten veranderen. Exemplaren met Blink zijn dus zeer zeldzaam.
 
In 1998 brengen ze het album Dude Ranch uit wat zeer goed verkocht. In datzelfde jaar verlaat drummer Scott Raynor de band en neemt Travis Barker de stokjes over.
 
Enema Of The State is het album dat ze in 1999 uitbrengen, wat een wereldwijd succes opleverde. Ook hun eerste Top 40 hit komt ook van dit album, All The Small Things.
 
Hun album Blink-182 uit 2003 heeft een meer volwassen sound, wat door veel fans niet werd gewaardeerd.
 
In 2005 stapt Tom DeLonge, na vele spanningen die er onderling waren, uit de band.
 
Mark Hoppus en Travis Barker starten samen met Shane Gallagher en Craig Fairbaugh een nieuwe band, genaamd +44. Tom DeLonge startte de groep Angels & Airwaves. Beide bands hebben ook albums uitgebracht.
 
In september 2008 raakte Travis Barker ernstig gewond bij een vliegtuigongeluk, waarbij vier inzittenden omkwamen. Eén daarvan was zijn goede vriend Little Chris. Gelukkig verliep Travis zijn herstel voorspoedig en kon hij eind 2008 weer optreden.
 
Na het ongeluk kwamen de geruchten dat Travis, Mark en Tom weer contact met elkaar hadden. Begin 2009 maakten ze bekend dat ze weer bij elkaar waren.
 
Met Neighborhoods komen ze in 2011 weer met een album. In 2012 verlieten zij Interscope Records en gingen verder als onafhankelijke band. Ze brachten een EP uit met 5 nummers genaamd, Dogs Eating Dogs. Daaruit volgde een aantal optredens. Bij de optredens langs de oostkust werd Broocks Wackerman ingezet als drummer vanwege de vliegangst die Travis Barker opliep tijdens de crash in 2008.
 
In 2015 verliet Tom DeLonge de band en werd Matt Skiba werd zijn opvolger.
 
In 2016 verscheen het album California.
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook