Hoogste binnenkomer voor Zoë Tauran en Frenna

- Hitlijsten

 Zoë Tauran Frenna Tom Grennan Duncan Laurence
Hoogste binnenkomer voor Zoë Tauran en Frenna

Vorige week kwam haar nieuwe single Gebruik Me uit en nu al scoort Zoë Tauran ermee de hoogste van drie binnenkomers in de Nederlandse Top 40. Ook de nieuwe single van Tom Grennan verwelkomen we deze week en de ex-Alarmschijf van Duncan Laurence.

32. GEBRUIK ME – Zoë Tauran ft. Frenna

Dit voorjaar scoorde Zoë Tauran haar eerste Top 40-hit. Met Solo, een samenwerking met Bilal Wahib, stond de 25-jarige zangeres uit het Drentse Roden vier weken in de lijst en kwam tot de 26ste plek. Zoë werd in 2012 bekend toen ze meedeed aan The Voice Kids. Twee jaar later haalde ze met de meidengroep TP4Y de finale van Holland’s Got Talent, al won ze die niet en leverde dat haar ook nog geen Top 40-succes op. Met Gebruik Me heeft Zoë nog geen drie maanden na haar vorige hit alweer een nieuwe te pakken. De track kwam een week geleden uit en knalde meteen naar de bovenste regionen van de streaminglijsten. Op Gebruik Me, waarvan de tekst gaat over een ongezonde relatie, doet rapper Frenna mee.

38. ALL THESE NIGHTS – Tom Grennan

‘I have a new story to tell, I’m in sixth gear!’ Met die tekst kondigde Tom Grennan een paar weken geleden zijn nieuwe album aan. Dat wordt zijn derde en die moet later dit jaar verschijnen. Exacte releasedatum en titel zijn nog niet bekend, maar wel is zeker dat Toms nieuwste hit All These Nights erop zal staan, net als voorganger Remind Me. Misschien heb je wel eens gehoord of gelezen dat Tom een fervent voetbalfan is en hij zelfs bijna profvoetballer was geworden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want onlangs accepteerde Tom de uitnodiging van amateurclub Ford FC uit Belfast om binnenkort een keer mee te komen trainen, voordat hij diezelfde avond een concert geeft in de Noord-Ierse stad.

40. ELECTRIC LIFE – Duncan Laurence

‘Een positief liedje over het omzetten van intens verdriet in hoop’. Zo omschrijft Duncan Laurence in een interview zijn nieuwste hit Electric Life. In de tekst blikt de 28-jarige zanger terug op enkele dierbaren die helaas niet meer in leven zijn. Duncan schreef het in zijn nieuwe woonplaats Stockholm. Na een paar omzwervingen - Duncan en zijn vriend Jordan woonden de afgelopen periode kort in achtereenvolgens Los Angeles, Amsterdam en Laren - is hij nu in de hoofdstad van Zweden terecht gekomen. Electric Life is de voorloper op een nieuw album, maar daar zul je nog wel even op moeten wachten. De release staat vooralsnog pas gepland voor het voorjaar van 2023. Qmusic riep Electric Life uit tot Alarmschijf.