Nieuws
Hitlijsten

Head & Heart maakt het Savage Love moeilijk

Head & Heart maakt het Savage Love moeilijk
Jason Derulo  Jawsh 685  Joel Corry  MNEK  The Black Eyed Peas  Ozuna  J Rey Soul  Rolf Sanchez  Lucas & Steve  Haris  Dua Lipa  Bad Bunny  J Balvin  Tainy  Dopebwoy  Jonna Fraser  Master KG  Nomcebo  Sam Feldt  Miley Cyrus 

Voor de vierde week is Savage Love (Laxed – Siren Beat) de nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Watermelon Sugar van Harry Styles moet een stapje terug doen, want Head & Heart van Joel Corry en MNEK gaat flink omhoog.

Het tropische weer van de afgelopen weken lijkt Head & Heart goed te hebben gedaan. Daarnaast is de track ook veel gedraaid op vakantiebestemmingen. Daarmee lijken Joel Corry en MNEK op weg naar hun eerste nummer 1-hit. Sowieso is het de grootste hit voor beide artiesten tot nu toe. Joel scoorde nog niet eerder een hit in de Top 40 en MNEK kwam in 2015 niet verder dan de achtste plek met Never Forget You (met Zara Larsson). Jason Derulo en Jawsh 685 staan nu vier weken op nummer 1 en dat is bijna even lang als Banana van Conkarah en Shaggy, dat in totaal 5 weken op de eerste plek stond.

Black Eyed Peas en Ava stijgen
Naast Joel en MNEK winnen Ava Max en de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul deze week ook. Mamacita stijgt van 6 naar 5 en daar stond het nummer eerder al. Van de eerdere Top 40-hits van de Peas wisten alleen Hey Mama (2004), Don’t Phunk With My Heart (2005) en My Humps (2005) op de vijfde plek te komen. Misschien een slecht voorteken: alleen Don’t Phunk With My Heart (#2) wist hoger te komen dan de vierde plek… Ava Max schiet van 10 naar 8 en daarmee komt ze in de buurt van de hoogste positie van Alone, Pt. II (met Alan Walker), dat tot de zesde plek kwam. Uiteraard heeft Ava met Sweet But Psycho al een nummer 1-hit op haar naam staan.

Rolf blijft maar gaan
Rolf Sanchez blijft maar stijgen. Vorige week ging de goedlachse zanger nog van 23 naar 16 en deze week maakt hij weer zo’n grote sprong: ex-Alarmschijf Más Más Más knalt van 16 naar 9. Daarmee evenaart hij qua positie de eindklassering van Voy y Bailar (met Ali B, Boef en RedOne), want die track kwam in 2017 niet verder dan die negende positie. Feit is wel dat het de grootste hit is waar Rolf alleen op te horen is. De hoogste plaats bereikte hij met Pa Olvidarte (met Emma Heesters) dat op nummer 2 eindigde. Het succes van zijn huidige track komt mede door TikTok.

Letters bereikt hoogste positie tot nu toe
Letters van Lucas & Steve heeft inmiddels verschillende edits bij radiostations. Je hoort bijvoorbeeld “…Qmusic (of: 538) plays our favourite song”. In de Top 40 gaat het nummer deze week zeven plaatsen omhoog naar 16. Dat is één plekje hoger dan de hoogste plek die de track eerder haalde, maar het komt nog niet in de buurt bij de nummer 10 waarop Perfect stond, de track waar de zanger Haris ook op te horen was. Op Letters krijgt hij geen credits, maar het is toch echt zijn stem die je hoort. Bij Qmusic onthulden de producers en de zanger dat er nog meer nummers op de plank liggen.

Bad Bunny voor de tweede keer in de top 20
J. Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny en Tainy laten met Un Dia – One Day voor het eerst hun gezicht in de top 20 zien, dankzij de vier plaatsen winst van de single. Voor Bad Bunny is het pas de tweede keer dat hij in de top 20 van de Top 40 te vinden is na I Like It (met Cardi B en J. Balvin), dat in 2018 niet verder dan 20 kwam. Voor Dua Lipa is de top 20 bijna een tweede huis: het is namelijk de dertiende keer dat ze daarin staat. J Balvin staat dan weer voor de zesde keer bij de 20 populairste hits van de Lijst der Lijsten.

Dopebwoy en Jonna Fraser evenaren Kerstvakantie net niet
Vakantie van Dopebwoy en Jonna Fraser gaat in zijn tweede week 12 plekken omhoog en komt op 24 terecht. Daarmee is het nog net niet de hoogst genoteerde Nederlandstalige hit met ‘vakantie’ in de titel, want die eer is nog weggelegd voor Kerstvakantie van Guillermo en Tropical Danny (#23 in 2006). Kygo en Tina Turner zorgen er iets lager voor dat What’s Love Got To Do With It van 30 naar 26 gaat.

Drie binnenkomers
We vinden deze week drie nieuwkomers in de lijst: Jerusalema van Master KG en Nomcebo is de hoogste nieuwe op 27 en ook de Alarmschijf van afgelopen week, Midnight Sky van Miley Cyrus, komt de Top 40 al binnen. De track is nieuw op 33. Sam Feldt scoort zijn zesde Top 40-hit en dat doet met Far Away From Home samen met Vize en Leony. Hun samenwerking valt binnen op 40. Lees hier alles over deze nieuwkomers.

De complete Top 40 check je hier!

Foto: YouTube

(21/08/2020)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter