Global Top 40: Flowers naar 1

- Hitlijsten

 Miley Cyrus
Global Top 40: Flowers naar 1

Miley Cyrus heeft het voor elkaar. Al in de tweede week in de Global Top 40 weet ze met Flowers naar de eerste plek te klimmen.

Één van de vorige nummer 1-hits in de Global Top 40, Unholy van Sam Smith en Kim Petras, maakte eind vorig jaar nagenoeg dezelfde sprong door van 26 naar 1 te klimmen. Flowers van Miley Cyrus stond vorige week op nummer 27. Daarmee maakt de Amerikaanse nu de grootste sprong ooit in de Global Top 40 waarmee een hit op 1 komt. I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha neemt na twee weken op nummer 1 nu afscheid van die plek en komt op nummer 2. Anti-Hero van Taylor Swift zakt naar nummer 3 en staat nu voor de vierde week op die positie.

De meeste winst in de lijst is weggelegd voor Kill Bill van Sza. Vorige week al verscheen er een clip bij de track. Daarmee weet Sza een extra impuls aan haar hit te geven. Deze week klimt ze met 7 plaatsen winst naar nummer 11. In omgekeerde richting gaat het voor Jvke snel bergafwaarts. Met twaalf plaatsen verlies zakt de track 12 plaatsen naar nummer 32.

Zowel I Ain’t Worried (van OneRepublic) als ook Until I Found You (van Stephen Sanchez) zijn de langst genoteerde tracks in de lijst. OneRepublic verlaat deze week de bovenste helft. Stephen Sanchez bereikt juist een nieuwe hoogste positie door twee plekken te stijgen naar nummer 12. De track profiteert vooral van de succesvolle serie Ginny & Georgia waarin het nummer in twee afleveringen te horen is.

De Global Top 40 telt twee binnenkomers. De samenwerking tussen Bizarrap en Shakira, omgedoopt tot sessie nummer 53, is op nummer 13 de hoogste en enige nieuwe binnenkomer. Vier eerdere sessies (nummer 41 met Nicky Jam, nummer 50 met Duki, nummer 51 met Villano Antillano en nummer 52 met Quevedo) stonden ook in de lijst. Opvallend in die reeks is dat het succes steeds groter is geworden. De sessie met Quevedo stond vorig jaar zelfs zeven weken op nummer 1.

Op nummer 29 zien we een andere track die succesvol is dankzij een tv-serie. Bloody Mary dankt de populariteit aan de serie Wednesday. Eerder stond het nummer van Lady Gaga al twee weken in de lijst maar toen kwam ze er niet verder mee dan nummer 34.

Bekijk hier de volledige Global Top 40.

1 (27) FLOWERS- Miley Cyrus

13 (--) SHAKIRA – BZRP MUSIC SESSIONS VOL.53- Bizarrap & Shakira