Flowers voor de zevende week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Claude Felix Jaehn Ray Dalton Cian Ducrot David Guetta Bebe Rexha Sera Snelle The Weeknd Ariana Grande Dion Cooper Mia Nicolai
Flowers voor de zevende week op 1 in de Top 40

Miley Cyrus heeft met Flowers ook deze week de overtuigende nummer 1 van ons land in handen.

Deze vrijdag verschijnt het achtste studioalbum van Miley Cyrus, Endless Summer Vacation. Met de eerste single van dat album heeft ze ons land nu zeven weken in haar greep. Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage staat inmiddels 13 weken in de lijst en bereikt nu, voor het eerst, de tweede plaats. 18 keer eerder deed een hit er zo lang (of nog langer) over om voor het eerst op nummer 2 te komen. Creepin’ volgt daarmee op Breaking Me van Topic en A7s dat in de zomer van 2020 in de 14e week voor het eerst op nummer 2 kwam.

Claude doet een stap terug
Ladada (Mon Dernier Mot) stond sinds 17 december onafgebroken in de top 2. Na 12 weken moet de hit van Claude een stapje achteruit doen naar nummer 3. Maan en Goldband blijven deze week zitten op nummer 4. Het is voor het eerst dat een Nederlandstalige hit zo lang bij de beste 4 hits van ons land staat: 17 weken.

Cian Durcrot voor het eerst in de top 10
Felix Jaehn en Ray Dalton winnen een plek, door van 8 naar 7 te stijgen met Call It Love. Toch zijn de 'flowers' vooral voor Cian Ducrot. De Ierse singer-songwriter wint drie plekken en komt daardoor op nummer 8. Het is zijn eerste top 10-hit. Cian is de elfde man (The Edge is geen zanger) uit Ierland die een top 10-hit weet te scoren. De vorige was Bono (van U2) die dat voor elkaar kreeg via We Are The People in 2021. Recordhouder is Gilbert O’Sullivan, die tussen 1971 en 1973 met 5 hits in de top 10 kwam.

I'm Good (Blue) pakt weer een record
I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha staat inmiddels 28 weken in de lijst en is terug te vinden op 20. Vanaf 4 februari zakt de track iedere week 2 plekken en dat is nu voor de zesde achtereenvolgende week. Nooit eerder maakte een hit zo lang achter elkaar dezelfde stap naar beneden. Het record kwam uit 1995. Push The Feeling On van de Nightcrawlers zakte toen vijf weken achter elkaar twee plekken. Toen : 4-6-8-10-12-14.

Sera pakt hoogste positie uit loopbaan
Met Only Us kwam Sera in 2021 tot nummer 28. De opvolger, Take A Chance (2022) strandde vorig jaar op nummer 30. Met haar derde Top 40-hit, Head Held High, stond Sera daar vorige week met een 29e plek precies tussenin. Deze week klimt ze twee plekken naar nummer 27 en nog niet eerder stond ze zo hoog in de lijst.

Terugweg is de snelste stijger, Die For You de hoogste binnenkomer
De meeste winst is voor Snelle die met Terugweg zeven plaatsen klimt naar nummer 33. Die For You van The Weeknd en via de remix ook van Ariana Grande is op nummer 26 de hoogste binnenkomer. De Nederlandse bijdrage aan het Eurovisiesongfestival, Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper, is nieuw in de lijst op nummer 28. Alles over de nieuwkomers lees je hier

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube