The Weeknd en Ariana Grande zijn het hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 The Weeknd Ariana Grande Dion Cooper Mia Nicolai
The Weeknd en Ariana Grande zijn het hoogst nieuw in de Top 40

De Nederlandse Top 40 telt deze week twee binnenkomers: Die For You (inclusief de remix met Ariana Grande) van The Weeknd én Burning Daylight van Mia Nicolai en Dion Cooper, de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

26 (--) DIE FOR YOU/DIE FOR YOU (REMIX) – The Weeknd/The Weeknd & Ariana Grande Eigenlijk is de nieuwste hit van The Weeknd al meer dan zes jaar oud. De oorspronkelijke versie stond namelijk al op het album Starboy, dat de Canadese zanger in november 2016 uitbracht. De afgelopen maanden ging de track steeds meer viral op TikTok, waardoor eerst Noord-Amerikaanse radiostations en daarna ook zenders in andere landen het gingen draaien. Zo werd Die For You steeds populairder en kwam Abel Tesfaye, zoals The Weeknd eigenlijk heet, op het idee een nieuwe versie op te nemen. Dat deed hij met Ariana Grande. De twee werkten niet alleen vaker samen, maar hadden volgens geruchten een paar jaar terug ook kort een relatie. Officieel bevestigd is dat nooit, maar de twee zijn in elk geval nog goed bevriend.

28 (--) BURNING DAYLIGHT – Mia Nicolai & Dion Cooper
Zaterdag 13 mei is het weer zover. Dan wordt voor de 67ste keer het Eurovisie Songfestival gehouden. Ditmaal is het in het Britse Liverpool. Hoewel Oekraïne vorig jaar natuurlijk de winnaar was, is het door de oorlog in het land niet mogelijk het liedjesfestival daar te organiseren. Vandaar dat wordt uitgeweken naar het Verenigd Koninkrijk. Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door Mia Nicolai en Dion Cooper. Zij zingen het door Duncan Laurence en Jordan Garfield geschreven Burning Daylight. Mia en Dion moeten eerst in de halve finale op dinsdag 9 mei genoeg punten scoren voor een plekje in de finale. Hun eerste Top 40-hit hebben ze wel alvast te pakken. Qmusic koos Burning Daylight als Alarmschijf.

Foto: YouTube