Flowers is voor de tweede week de nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Claude Maan Goldband Metro Boomin The Weeknd 21 Savage Zoë Tauran David Guetta Bebe Rexha Di-Rect P!nk
Flowers is voor de tweede week de nummer 1 in de Top 40

Voor de tweede week staat Miley Cyrus op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude blijft de belangrijkste achtervolger. 

Afgelopen week wist Flowers van Miley Cyrus de eerste plaats over te nemen van Claude. Inmiddels is het deze week exact 200 weken geleden dat er, voor het laatst, een groep of vast duo op de eerste plaats stond. Na Als Het Avond Is van Suzan & Freek in april 2019 hebben er alleen solo-artiesten of samenwerkingen tussen solo-artiesten op nummer 1 gestaan. Nooit eerder was die periode met uitsluitend solo-artiesten bovenaan de Top 40 zo lang.

12 weken top 3 voor Maan en Goldband
Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude staat op de tweede plaats waar Stiekem van Maan en Goldband op nummer 3 blijft staan. Stiekem is de enige Nederlandstalige hit die 12 weken in de top 3 heeft gestaan en daarbij nog niet op nummer 1 wist te komen. Vijf keer eerder stond een Nederlandstalige hit nog langer in de top 3 maar daarbij werd ook de eerste positie bereikt. Maan heeft bij die vijf hits ook een notering via Blijven Slapen. Haar samenwerking met Snelle stond totaal 13 weken in de top 3.

Creepin' stijgt van 14 naar 8
Metro Boomin’ staat met Creepin’ voor het eerst in de Top 40 en zijn hit is nu ook zijn eerste top 10-hit. 21 Savage is bezig met zijn tweede hit en zijn eerste, Rockstar, stond in 2017 al een week op nummer 4. Voor The Weeknd is dit zijn tiende top 10-hit. Daarmee staat hij bij zijn landgenoten (Canada) op de derde plek, want Justin Bieber scoorde er 18 en ook Shawn Mendes slingerde al 13 hits bij de bovenste tien. Kijken we naar het aantal weken in de top 10, dan staat The Weeknd wel op een keurige tweede plek. De afstand naar Justin Bieber is wel enorm, want hij stond al 213 weken in de top 10 waar dit voor The Weeknd zijn 87e week is.

Therapie gaat als een raket
Therapie van Zoë Tauran is de snelste stijger in de lijst. Deze week klimt ze met 24 plaatsen winst naar nummer 9 en daarmee is haar tweede top 10-hit een feit. Therapie staat ook in een rij van 25 Nederlandstalige hits die in een week meer dan 23 plaatsen winst wisten te pakken. Daarbij is Rood van Marco Borsato, met een sprong van 35 plaatsen, recordhouder.

I'm Good (Blue) voor de 22e week in de top 10
David Guetta en Bebe Rexha leveren deze week twee plaatsen in, maar staan nog steeds in de top 10. Dat is inmiddels voor de 22e week en daarmee staan ze nu in een rij van 15 hits die zo lang in het bovenste kwart van de lijst wisten te staan. De laatste hit die het langer in de top 10 wist vol te houden was Head & Heart van Joel Corry en MNEK (uit 2020) met 23 weken in de top 10.

Di-Rect komt het hoogst de lijst binnen
How My Heart Was Won van Di-Rect is op nummer 34 de hoogste nieuwe. De Haagse band scoort er deze week de 26e Top 40-hit mee. Ook Trustfall van P!nk is nieuw. De binnenkomer op nummer 38 is haar 40e Top 40-hit. P!nk is de 19e act die een eigen Top 40 kan maken. Bij de zangeressen gingen Madonna en Rihanna haar inmiddels voor. Lees hier alles over de binnenkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier (vanaf 3 februari, 18:00). 

Foto: YouTube