How My Heart Was Won is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Di-Rect P!nk
How My Heart Was Won is de hoogste nieuwkomer in de Top 40

How My Heart Was Won van Di-Rect is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Nederlandse Top 40 van deze week. Het nummer blijft Trustfall van P!nk voor, dat landt op 38.

34 (--) HOW MY HEART WAS WON – Di-Rect
Tussen eind 2013 en het voorjaar van 2020 zat Di-Rect duidelijk even in een zogenaamde ‘Top 40-dip’. Liefst negen singles van de Haagse band kwamen niet verder dan de Tipparade. Pas een kleine drie jaar geleden werd de ban gebroken toen Soldier On het tot de derde plek in de lijst schopte. Daarna volgden Color, Through The Looking Glass en 90’s Kid. Vooral die laatste twee deden het goed en ook de nieuwe single How My Heart Was Won stoot meteen door naar de Top 40. 2023 wordt een druk jaar voor Di-Rect. Zo gaat de band deze maand met het Residentie Orkest naar Amsterdam, Den Bosch en Groningen en staan er, net als in 2022, eind dit jaar weer gezamenlijke concerten in Rotterdam Ahoy op de planning.

38 (--) TRUSTFALL – P!nk
17 februari is de datum die P!nk-fans al een tijd met dikke letters in hun agenda hebben staan. Dan verschijnt het nieuwe album van de 43-jarige Amerikaanse. Dat heet Trustfall, net als haar nieuwe single. P!nk maakte haar veertigste Top 40-hit samen met Snow Patrol-gitarist Johnny McDaid en producer Fred Gibson. Die was de afgelopen paar jaar ook al medeverantwoordelijk voor een aantal hits van Ed Sheeran en scoorde zelf onder de naam Fred Again.. in 2021 een hit met Marea (We’ve Lost Dancing). Op 16 juni komt P!nk weer naar Nederland en is ze de afsluiter van de eerste dag van Pinkpop in Landgraaf. Qmusic koos Trustfall als Alarmschijf. Het was de 26ste keer dat een hit van P!nk Alarmschijf werd.

Foto: YouTube