Flowers is voor de derde week de nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Claude Maan Goldband Metro Boomin The Weeknd 21 Savage Zoë Tauran Ed Sheeran Tiësto Tate McRae Felix Jaehn Ray Dalton Metejoor Hannah Mae P!nk Sam Smith
Flowers is voor de derde week de nummer 1 in de Top 40

Met Flowers weet Miley Cyrus ook deze week de Nederlandse Top 40 aan te voeren. Daarmee hebben Claude, Maan en Goldband én Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage het nakijken.

Voor de derde achtereenvolgende staan de drie grootste hits in dezelfde volgorde. Achter Flowers staat Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude op nummer 2 en zien we Stiekem van Maan en Goldband op nummer 3. Miley Cyrus komt deze week in een rijtje met 39 andere Amerikaanse zangeressen die de Top 40 voor 3 of meer weken hebben weten aan te voeren. Daarbij blijft Madonna de recordhouder. Zij stond in totaal 22 weken op de eerste plek en deed dat met vijf hits.

Mijlpaal voor Claude
Het tweetalige Ladada (Mon Dernier Mot) staat inmiddels tien weken in de top 3. In de historie van de Top 40 is er slechts één Franstalige hit die langer in de top 3 wist te staan. Non, Non, Rien N’a Change van de Poppys stond in 1971 elf weken in de top 3. Het succes van Stiekem brengt Maan deze week bij de tien meest succesvolle artiesten van dit lopende decennium. Die lijst wordt aangevoerd door David Guetta.

Maan en Goldband voor de 13e week in de Top 3
Stiekem staat inmiddels voor de 13e week in de top 3. Daarmee evenaren Maan en Goldband de prestatie van Meau, die vorig jaar met Dat Heb Jij Gedaan ook 13 weken in de top 3 stond. Dat Heb Jij Gedaan en Stiekem zijn de Nederlandstalige Alarmschijven met de meeste weken in de top 3. Twee Nederlandstalige hits – allebei van Marco Borsato – stonden langer in de top 3: zowel Hoe Het Danst en Dromen Zijn Bedrog hielden het 14 weken vol.

Creepin' naar nummer 4
Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage hebben het vizier gericht op de top 3. Creepin' wint vier plaatsen en komt zo terecht op 4. Daarmee staat de track nu vlakbij de piekpositie van Ready Or Not van The Fugees, dat in 1996 tot de derde plek kwam en dezelfde sample van Enya bevat. I Don't Wanna Know van Mario Winas, waar Creepin' op is gebaseerd, wist in 2004 de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40 te bereiken. De drie acts zorgen ervoor dat Flemming een plek zakt en dat hij met Paracetamollen genoegen moet nemen met nummer 5. 

Therapie stijgt, maar niet meer hard
Therapie van Zoë Tauran schoot vorige week van 33 naar 9, maar kan dit enorme stijging niet verder vervolgen met opnieuw heel veel plekken winst. Therapie gaat deze week twee plaatsen omhoog en duwt een andere stijger van vorige week, Slapeloosheid van Suzan & Freek, naar beneden. Het Nederlandse duo daalt van diezelfde zevende stek naar 9 en blijft maar net Celestial van Ed Sheeran voor. Die track heeft er al 6 weken in de top 10 opzitten, maar heeft weer vleugels gekregen. 6 weken na de laatste week in de top 10 gaat Celestial van 13 naar 10. 

Metejoor en Hannah Mae blijven consistent
Verversing van de top 10 lijkt onderweg. Vier nummers tussen in de top 20 maken voor de top 10 winst. Call It Love van Felix Jaehn en Ray Dalton gaat van die hits het hardst en stijgt van 18 naar 14. 10:35 van Tiësto en Tate McRae is het dichtstbij de 10 populairste hits van het land. Het tweetal springt van 16 naar 13. Een grote verliezer is er ook, in de vorm van Unholy van Sam Smith en Kim Petras. Zij vallen de top 20 uit, van 12 naar 21. Metejoor en Hannah Mae klimmen voor de derde achtereenvolgende week met Wat Wil Je Van Mij twee plaatsen omhoog. Zo’n consistente stijging zagen we wel vaker. Er zijn zelfs vier hits die nog langer iedere opeenvolgende week twee plekken wisten te klimmen. Recordhouder is Demons van Imagine Dragons: die track klom vijf weken achter elkaar twee plaatsen.

P!nk gaat het hardst
Trustfall werd vorige week de 40 e Top 40-hit voor P!nk. Deze week klimt de titeltrack van haar aanstaande album 15 plaatsen en daarmee is dat, op nummer 23, de snelste stijger. I’m Not Here To Make Friends is de nieuwste single van Sam Smith. De track waar ook Calvin Harris en Jessie Reyez aan hebben meegewerkt is op nummer 31 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. Lees hier meer over de nieuwkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube