Sam Smith is met nieuwste de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Sam Smith Calvin Harris Jessie Reyez The Kid Laroi Sera
Sam Smith is met nieuwste de hoogste binnenkomer in de Top 40

I'm Not Here To Make Friends van Sam Smith, Calvin Harris en Jessie Reyez weet deze week het hoogst binnen te vallen in de Nederlandse Top 40. De track is nieuw op 31 en blijft Love Again van The Kid Laroi en Head Held High van Sera voor.

31 (--) I’M NOT HERE TO MAKE FRIENDS – Sam Smith, Calvin Harris & Jessie Reyez
‘Een creatieve en persoonlijke openbaring’. Zo noemt Sam Smith het nieuwe album Gloria, dat twee weken geleden verscheen. Op het vierde album van de 30-jarige Brit vind je niet alleen de hit Unholy, waarmee Sam en de Duitse zangeres Kim Petras momenteel nog altijd op de 21ste plek staan in de Top 40, er staan nog een paar verrassende samenwerkingen op. Ed Sheeran zingt bijvoorbeeld mee op Who We Love en de nieuwe single I’m Not Here To Make Friends is mede geschreven en geproduceerd door Calvin Harris. Ook de Canadese Jessie Reyez is van de partij op Sams zestiende hitnotering. Calvin Harris en Sam Smith scoorden in 2018 ook al samen een hit. Promises kwam toen tot de tweede plek in de Top 40.

34 (--) LOVE AGAIN – The Kid Laroi
Na Travis Scott en Ariana Grande was The Kid Laroi deze maand de volgende artiest die een virtueel concert gaf in de game Fortnite. De nog maar 19-jarige Australiër liet op die manier een aantal nieuwe nummers horen, die je binnenkort zult kunnen vinden op zijn allereerste album. Dat krijgt de toepasselijke titel The First Time en verschijnt in de loop van het voorjaar. Als opwarmertje is er alvast een single uit, Love Again. Het is na Without You, Stay (met Justin Bieber) en Thousand Miles de vierde Top 40-hit voor Charlton Howard, zoals The Kid Laroi eigenlijk heet. De naam Laroi verwijst naar Kamilaroi, de naam van de Aboriginal-bevolking waar Charltons roots liggen. Qmusic koos Love Again als Alarmschijf.

39 (--) HEAD HELD HIGH – Sera
Met Only Us en Take A Chance scoorde Sera de Bruin, zoals de 28-jarige zangeres en songschrijver uit het Zuid-Hollandse Sliedrecht voluit heet, het afgelopen anderhalve jaar al twee Top 40-hits. De laatste twaalf maanden was het wat rustiger rond Sera, want het is precies een jaar geleden dat Take A Chance in de Top 40 stond. 2023 is nog maar net iets meer dan een maand oud en Sera heeft de derde hitnotering uit haar carrière te pakken. Dat doet ze met een nummer dat eigenlijk niet eens bedoeld was als officiële release. Sera bracht Head Held High net voor de kerst uit als tussendoortje voor haar fans. Die gingen deze track massaal streamen en inmiddels pakken ook de diverse radiozenders Head Held High op.

Foto: YouTube