Despacito heerst voor de veertiende week

- Hitlijsten

 Luis Fonsi Daddy Yankee Justin Bieber Imagine Dragons Calvin Harris Pharrell Williams Katy Perry Big Sean Axwell ∧ Ingrosso
Despacito heerst voor de veertiende week

En dat is 14! Voor de veertiende week staan Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber nu op de eerste plek in de Top 40. En dat betekent dat het record van Ed Sheeran nu wel heel erg dichtbij komt!

Shape Of You verbrak dit jaar het record van Balada van Gusttavo Lima, door een magische reeks van 15 weken op de eerste plek. Doordat beide tracks zo lang op de eerste plek staan, hebben we in 2017 nog maar 3 nummer 1-hits gehad. Maar liefst 29 weken stonden er maar twee verschillende hits op de eerste plek.Dat Despacito op 1 blijft staan, wil niet zeggen dat er niets gebeurt in de top 10. Van de tien tracks stijgen er maar liefst vijf. Mi Gente van J. Balvin en Willy William doet zijn status als voornaamste bedreiger voor de nummer 1 eer aan. Het nummer stijgt van 25 naar 10 en maakt een reuzestap naar de top. Voor Willy William is de top 10 niet onbekend: de zanger kwam vorig jaar met Ego tot de vierde plek.Imagine Dragons gaat van 13 naar 9 met Thunder en daarmee scoort de band zijn hoogste positie ooit in de Top 40. Wil het ook op punten de grootste hit worden voor de groep, dan moet het nog lang hoog in de Top 40 staan. Thunder staat nu op 99 punten, terwijl On Top Of The World en Demons tot 379 en 506 kwamen. In ieder geval is Thunder na On Top Of The World de tweede top 10-hit van Imagine Dragons in Nederland.Feels van Calvin Harris, Pharrell, Katy Perry en Big Sean leek lange tijd op weg naar nummer 12, maar vorige week werd hun stijgende koers gestuit. Deze week is er voorzichtig weer wat winst en klimt het viertal een plaatsje naar 6. Mama van Jonas Blue en William Singe is ook weer stijgende en komt deze week op 4 terecht.Axwell en Ingrosso zijn tot slot de laatste stijgende act in de top 10. More Than You Know ging een paar weken geleden al lekker op Tomorrowland en nu stijgt de track van 4 naar 3. Daarmee stoot het Zweedse duo Lucas en Steve uit de top 3. Up Till Dawn (On The Move) valt naar nummer 5.Op nummer 2 vinden we nog altijd de meest besproken man van afgelopen week. Justin Bieber blijft samen met David Guetta op 2 geparkeerd staan met 2U. Met drie hits tegelijk in de Top 40 klimt Justin in rap tempo omhoog in de lijst van succesvolste artiesten aller tijd. Deze week komt hij op een totaal van 6128 punten en passeert hij Prince. Hij staat nu op de 26e plaats in het allertijdenoverzicht.