Artiestafbeelding Olivia Newton-John

Olivia Newton-John

Land Australiƫ

Geboortedatum 28-09-1948 (73 jaar)

Officiële websitehttp://olivianewton-john.com/

  • Statistieken
  •  3Alarmschijf
  •  112 weken in Top 40
  •  3.168 punten
  •  #135 aller tijden
  •  10 Top 40-hits

Biografie

Olivia Newton-John is geboren in Cambridge (Verenigd Koninkrijk) en verhuisde met haar familie naar Australië toen ze vijf was. Ze is een kleindochter van Max Born (winnaar van de Nobelprijs voor de Natuurkunde in 1954).

 
Na deelname aan de groep Toomorrow begon ze aan een solocarriëre.
Ze scoorde haar eerste hit in 1971 met Bob Dylans compositie If not for you. Ze had korte tijd een relatie met Bruce Welch, gitarist van The Shadows en ze trad op in de wekelijkse show van Cliff Richard.

Olivia kwam in 1974 met Long live love uit voor het Verenigd Koninkrijk op het 19e Eurovisiesongfestival en eindigde met 14 punten op de 4e plaats. Het nummer werd in Nederland geen hit.
Haar grote doorbraak kwam in 1978 door de film Grease, waarin ze de hoofdrol vervulde naast John Travolta. Het leverde haar grote hits op met You're the One That I Want, Hopelessly Devoted to You en Summernights
 
Latere films hadden minder succes. Wel scoorde ze in Nederland wederom een nummer 1-hit met Xanadu; de titelsong van de gelijknamige film uit 1980, waarin ze samen met onder anderen Gene Kelly en Michael Beck speelde.
Ook had ze hits met o.a. A little more love, en Phsycal. Daarna nam het grote succes af.
 
In 1992 kreeg Olivia borstkanker, waarvan ze in eerste instantie genas, maar in 2013 kwam de ziekte terug en wederom genas ze.  In 2019 verscheen haar biografie: Don't Stop Believin'. 
 
 Social media


Twitter