Armin van Buuren is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Armin Van Buuren Daddy Yankee Ozuna J Balvin

Something Real van Armin van Buuren, Avian Grays en Jordan Shaw is deze week de hoogste nieuwe in de Top 40. Naast het drietal komt er nog een waslijst aan namen de lijst binnen: Anuel AA, Daddy Yankee, Karol G, Ozuna en J Balvin zijn nieuw op 37 met hun track China.

33. SOMETHING REAL – Armin van Buuren & Avian Grays feat. Jordan Shaw

Terwijl de vorige hit van Armin van Buuren, Hoe Het Danst (samen met Marco Borsato en Davina Michelle), nog altijd op de derde plek staat in de Top 40, komt de nieuwste track van de 42-jarige dj en producer uit Leiden de lijst al weer binnen. Something Real is een samenwerking met Avian Grays en Jordan Shaw. Die laatste is een Britse zanger, maar wie er precies achter Avian Grays schuilt gaat is een beetje mysterieus. Het zouden meerdere producers zijn, onder wie Eelke Kalberg. Hij was onder zijn artiestennaam Kalmani in het verleden medeverantwoordelijk voor Top 40-hits van onder anderen Alice Deejay, Candee Jay en Dash Berlin. Qmusic koos de 35ste hitnotering van Armin van Buuren als Alarmschijf.

37. CHINA – Anuel AA & Daddy Yankee & Karol G & Ozuna & J Balvin

Ken je de uitdrukking zwaan-kleef-aan? Die wordt gebruikt als steeds meer mensen zich ergens bij aansluiten. Het is precies hoe het gezelschap dat deze week de Top 40 binnenkomt met China bij elkaar kwam. De Puerto Ricaanse rapper Emmanuel Santiago, oftewel Anuel AA, had het idee om een oudere hit in een nieuw jasje te steken. Hij koos voor It Wasn’t Me, waarmee Shaggy en RikRok in 2001 zeven weken op 1 stonden in de Top 40, omdat hij daar goede jeugdherinneringen aan heeft. De nieuwe versie stuurde Anuel naar Daddy Yankee, die er een tekst bij maakte. Vervolgens liet Anuel het aan zijn vriendin Karol G horen en ook zij wilde meedoen. Toen Ozuna en J Balvin, het resultaat hoorden, haakten zij beiden ook aan.

Foto: BSR Agency