Vandaag: Maan schittert in The Voice

- Vandaag

 Maan
Vandaag: Maan schittert in The Voice

Op 25 september 2015 is de auditie van Maan in The Voice Of Holland op televisie te zien.

Maan te Steenwinkel zong het liedje The Power Of Love van Frankie Goes To Hollywood. Marco Borsato draaide al na één regel zijn stoel voor de 18-jarige zangeres uit Bergen. Tijdens het refrein volgden Ali B en Miss Montreal zijn voorbeeld en helemaal sloot ook debuterend coach Anouk zich bij hen aan. Maan koos uiteindelijk Marco als haar coach.

Maan overleefde vervolgende de Knockouts, de battles en alle liveshows totdat ze in de finale belandde. Daarin moest ze het opnemen tegen Dave Vermeulen, Jennie Lena en Brace. Die laatste had tussen 2004 en 2004 al met zeven hits in de Top 40 gestaan en Jennie Lena had in 2011 al eens onder de naam Jenny Lane in de Tipparade gestaan. Ondanks de sterke concurrentie ging Maan er met de winst vandoor. Daarmee was het voor Marco het derde jaar op rij dat iemand uit zijn team The Voice Of Holland won.

Aanvankelijk leek het haar net zo te vergaan als eerdere Voicewinnaars. Ze scoorde in 2016 twee kleine hitje met Perfert World en Ride It, maar latere singles kwamen niet verder dan de Tipparade. Na haar deelname aan Beste Zangers in 2017 nam ze een ingrijpende beslissing. Ze schakelde over naar Nederlandstalig repertoire. Daarmee trad ze in de voetsporen van haar coach Marco. Hij was namelijk in 1994 van Italiaanstalig repertoire overgeschakeld naar Nederlandstalig, vier jaar nadat hij de Soundmixshow had gewonnen. Hij groeide uit tot de succesvolste Nederlandse zanger uit de popgeschiedenis.

Of Maan ooit het record van Anouk als succesvolste Nederlandse zangeres uit de Top 40-geschiedenis zal breken, durven wij niet te voorspellen. Met top 3-noteringen als Blijf Bij Mij, Hij Is Van Mij, Ze Huilt Maar Ze Lacht en Blijven Slapen is ze in ieder geval al wel heel aardig op weg. Het record van succesvolste Voicefinalist heeft ze in ieder geval al op zak.

Op deze dag zijn onder meer Childish Gambino (1983) en Jairzinho (1989) jarig.

De nummer 1-hits van 25 september:
2004: Wat Zou Je Doen - Live In De Kuip- Marco Borsato & Ali B
2010: F**k You!- Cee Lo Green