Coverafbeelding Maan - Perfect world
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   31 piekpositie
  •   37 punten
  •   2016

Artiestinformatie

Geboortedatum   10-02-1997
Land   Nederland

Al op 12-jarige leeftijd wilde Maan de Steenwinkel meedoen aan het Junior Songfestival, maar verder dan een plek bij de laatste 70 wist ze toen, met overigens drie vriendinnen, niet te komen. In het zesde seizoen van The Voice Of Holland koos ze voor coach Marco Borsato. Met hem wist ze de finale te winnen.

Hardwell produceerde haar eerste track Perfect World, dat door Radio 538 werd uitgeroepen tot Alarmschijf. Op 13 februari 2016 scoort ze daarmee haar eerste Top 40-hit. Ook de opvolger Ride It komt in de Top 40 terecht. In de zomer maakt ze met $hirak de track DJ en wordt duidelijk dat ze met Give You All I Got de titelsong voor de film MeesterSpion gaat maken.

In 2017 doet Maan mee aan het tiende seizoen van De Beste Zangers, een muziekprogramma van AVROTROS. In dat programma brengt ze een cover van Jij Bent De Liefde, origineel van Kenny B en in 2015 een Tipparade-notering voor Guus Meeuwis. In juli wordt Almost Had It All haar nieuwste single. Met haar deelname aan Dance, Dance, Dance weet ze in de zomer indruk te maken. Ondertussen werkt ze mee aan de track In Amsterdam die op het album Picasso (van Sevn Alias) komt te staan. Tegelijk met de release van dat album verschijnt ook Pockets Full Of Change waarop Maan zich ook muzikaal van een andere kant laat horen. In november wordt Me haar volgende single.

In 2018 groeit Blijf Bij Mij, het duet met Ronnie Flex, uit tot haar grootste hit. In juni verschijnt Spijt als single, een samenwerking met Jonna Fraser waaraan ook Anouk heeft meegeschreven. Diezelfde Anouk schrijft ook mee aan Lief Zoals Je Bent, de track die in september verschijnt. Aan het einde van het jaar is ze, samen met Tabitha, Bizzey en Kris Kross Amsterdam, te horen op Hij Is Van Mij.

Met Ik Kom Eraan steekt Maan het Nederlandse vrouwenelftal een hart onder de riem rond het WK Voetbal. Het nummer maakt deel uit van een reclamecampagne van Albert Heijn. Daarna verschijnen de singles Zo Kan Het Dus Ook, Jij En Ik Tegen De Wereld en Ze Huilt Maar Ze Lacht. In oktober komt er een tweede deel van haar hit Zo Kan Het Dus Ook. Begin 2021 maakt ze met Thomas Acda, Paul de Munnik en Typhoon de track Als Ik Je Weer Zie.

In februari 2021 brengt ze samen met Snelle het duet Blijven Slapen uit. Na opnieuw een samenwerking, nu met Bente op Nee Is Nee, is het in augustus weer tijd voor een solotrack: Niets Is Heilig.

Songtekst

I'm waiting for the sun to shine
I'm holding back the darkness from the night
Hold on till the morning light
It's not too late, not too late

I'm waiting for this world to turn
I run away to a place with no return
Raise your arm and take my hand
And follow me to a place that we should have

A place that we should have
A place that we should have
In a perfect world
In a perfect world
In a perfect world

Why do we always cross the line
Oh, tell me now, tell me, what have we become
Hold your breath and tell me what to do
Cause in a perfect world my heart still beats for you

In a perfect world
In a perfect world
A place that we should have
A place that we should have

Hold on till the morning light
It's not too late, not too late

Songinformatie

ArtiestMaan
Titel Perfect World
Lengte 3:18
Componist(en) Robbert van de Corput; Matias Lehtola
Producer(s) Hardwell [= Robbert van de Corput]
Platenlabel Cloud 9
Catalogusnr digital download
Releasedatum 30-01-2016


Positieverloop