Artiesten

Ozzy Osbourne

0x Alarmschijf
16 weken in de top 40
2 Top 40-hits
#2661 aller tijden
Ozzy Osbourne - No More Tears

Sociale media van deze act

Biografie

LandVerenigd Koninkrijk
Geboortedatum 03-12-1948 (75 jaar)

John Michael Osbourne is bij het grote publiek beter bekend onder de naam Ozzy Osbourne en werd geboren op 3 december 1948 in het Verenigd Koninkrijk.


In de jaren zestig speelde hij in verschillende bands en kwam op die manier Terence Butler, Bill Ward en Tony Lommi tegen. Zij gingen uiteindelijk samen verder onder de naam Black Sabbath. In 1970 had hun debuutalbum veel succes, maar ook de volgende albums deden het erg goed. In 1977 verliet Osbourne tijdelijk de band vanwege onenigheid over de muziek. Na zijn terugkomst werd het album Never Say Die opgenomen. Vanwege het overmatig drank- en drugsgebruik van Osbourne werd hij ontslagen uit de band. Hij keerde nog een aantal maal terug bij Black Sabbath voor speciale optredens.

Mede door Sharon Arden besloot Osbourne zijn eigen band op te richten genaamd The Blizzard Of Ozz. De band bestond verder uit Randy Rhoads, Bob Daisley en Lee Kerslake. Met deze band bewees Ozzy dat hij ook zonder Black Sabbath hits kon scoren. Kerslake en Daisley werden vervangen door Tommy Aldridge en Rudy Sarzo. De band brak in 1981 door in de Verenigde Staten en mede door de tournee Diary verkochten zij nog meer albums dan Ozzy’s oude band Black Sabbath.

Osbourne kwam in opspraak door het bekende vleermuisincident tijdens één van zijn optredens. Een fan gooide een vleermuis op het podium en "The Prince of Darkness", zoals Ozzy zichzelf noemt, beet zijn kop er af. Hij dacht dat het een nep-vleermuis was, maar moest met spoed naar het ziekenhuis toen bleek dat het om een echte vleermuis ging. Na dat incident kreeg hij alle dierenrechtenorganisaties achter zich aan wegens het doden van de vleermuis.

In 1982 trouwde hij met zijn grote liefde Sharon Arden, maar verloor in datzelfde jaar zijn beste vriend en collega Randy Rhoads door een vliegtuigongeluk. Ozzy was totaal van slag en het livealbum dat in 1982 zou uitkomen werd niet uitgebracht. In plaats daarvan kwam hij met het album Speak Of The Devil, waarop hij de grootste hits van Black Sabbat samen met gitarist Brad Gillis speelt.

Het gaat steeds slechter met Osbourne en zelfs de geboorten van zijn eerste twee kinderen kunnen niet voorkomen dat hij in een depressie terecht komt. Na een incident waarbij hij het waanidee krijgt zijn vrouw te vermoorden belandt hij in de cel. Sharon laat hem daar een paar nachtjes zitten en trekt daarna de aanklacht in. Osbourne gaat vanaf dat moment serieus werken aan zijn dank- en drugsprobleem. In 1985 werd hun derde kind geboren en gaat het weer stukken beter met Ozzy. Ook op muzikaal gebied gaat het goed en scoort hij weer hoog met het heavy album No Rest For The Wicked.

In 1997 begon Osbourne met zijn festival Ozzfest. Samen met andere metalacts zoals Marilyn Manson en Pantera gingen zij op tournee.

Nadat het tv-programma MTV Cribs bij hem langs was geweest ontstond het idee voor een realityshow. Aan het einde van 2001 volgden camera’s alles wat de Osbournes deden. Alleen de oudste dochter Aimee werkte niet mee aan de show. De show werd een hit. In 2003 nam Ozzy een nieuwe versie van de single Changes op samen met zijn dochter Kelly. De single stond wekenlang op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk.

In 2010 heeft Ozzy 50% van de rechten van de groepsnaam Black Sabbath via juridische stappen gekregen. Hij heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht.

TOP 40-Hits

Trackinfo Ozzy - Dreamer
19
8 weken

Overige nummers

Er zijn geen resultaten voor deze artiest.

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy