Vandaag: Het mysterieuze litteken van Ed Sheeran

- Vandaag

 Ed Sheeran James Blunt
Vandaag: Het mysterieuze litteken van Ed Sheeran

Op 20 november 2016 zet Ed Sheeran een foto van zichzelf op Instagram. Op die foto heeft hij een opvallende wond op zijn rechterwang. Over hoe hij aan die wond komt, doet een opmerkelijk verhaal de ronde.

Op 1 december 2016 schreef de Britse krant The Sun dat Ed Sheeran en James Blunt allebei te gast waren bij een dinertje van de Britse prinses Beatrice. Zij is de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson en een kleindochter van koningin Elizabeth. Tijdens het feestje zou er een gesprek ontstaan zijn over ridderordes, waarna James Blunt zei dat hij ook wel geridderd zou willen worden. De prinses zou vervolgens een zwaard gehaald hebben om voor de grap een ceremoniële ridderslag uit te voeren. Ze had echter niet in de gaten dat Ed Sheeran achter haar stond en toen ze het zwaard naar achter tilde om de geknielde James Blunt op zijn schouder te slaan, sneed ze Ed in zijn rechterwang.

De zanger zou daarna meteen naar het ziekenhuis gebracht zijn om de wond te laten hechten. De wond werd uiteindelijk een litteken. Het was dus onvermijdelijk dat journalisten zouden gaan vragen naar de oorzaak van de wond. Omdat de koninklijke familie betrokken was bij het incident, mocht Ed Sheeran er niets over zeggen. Hij hield zijn mond over het voorval, terwijl James Blunt het in de media juist glashard ontkende.

In januari 2017 was Ed te gast in de talkshow van Graham Norton. De presentator vroeg hem uiteraard hoe hij aan het litteken was gekomen. Gegeneerd zei hij dat hij daar niet over mocht praten, waarmee hij dus eigenlijk al verraadde dat er iets was gebeurd waarbij de Koninklijke familie was betrokken. Vanwege het protocol zei hij dat Graham Norton maar moest vertellen wat er ‘naar verluidt’ gebeurd was. Nadat de presentator dat gedaan had, zei hij: “Ik heb geen idee hoe dat verhaal ontstaan is. Er waren niet veel mensen. En twee weken later had ik die enorme jaap op mijn gezicht en mensen vroegen: ‘Wat is gebeurd,’ en dan zei ik: ‘Ik ben gevallen.’ En toen kwam het verhaal plotseling uit …” waarna hij nog snel even toevoegde: “Neer verluidt dan!”

In oktober 2020 kwam het zwaardincident nog een ter sprake in een podcast van twee journalisten van het Amerikaanse tijdschrift GQ. Daarin was Ed Sheerans manager Stuart Camp te gast en hij vertelde dat hij destijds geen zin had om liegen en dat ze daarom nooit hebben gezegd hoe Ed dan wel aan zijn litteken was gekomen. “Ik ga niet liegen omdat iemand zo idioot is om met een zwaard te gaan zwaaien als iedereen dronken is,” aldus Camp. Daarmee lijkt het erop dat het merkwaardige incident uit 2016 daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Op deze dag zijn onder meer Future (1983) en Michael Clifford (5 Seconds Of Summer, 1995) jarig.

De nummer 1-hits van 20 november:
2004: Zinloos - Lange Frans & Baas B feat. Ninthe
2010: Just The Way You Are - Bruno Mars
2021: Easy On Me - Adele