Vandaag: Harry Styles op 2

- Vandaag

 Harry Styles Zayn Niall Horan Liam Payne Louis Tomlinson One Direction
Vandaag: Harry Styles op 2

Harry Styles blijkt in de Top 40 succesvoller te zijn dan al zijn collega’s van One Direction als Watermelon Sugar op deze dag in 2020 op nummer 2 komt.

Als One Direction in februari 2016 bekend maakt een pauze in te lassen dan gaat er een schok door de groep van Directioners. De pauze blijkt langer dan verwacht maar op muzikaal vlak hoeven de fans hun idolen niet te missen. Zayn Malik is in dat opzicht de eerste die een plek in de Top 40 weet af te dwingen via Pillowtalk. In 2017 is hij de eerste met een top 3-hit op zijn naam als Dusk Till Dawn voor drie weken op die plek staat. Na vier hits werd het stil rond Zayn.

Niall Horan is de eerste van de vier overgebleven One Direction-leden die in de Top 40 komt. Dat doet hij met This Town dat ook zijn grootste hit blijft. This Town en het later verschenen Too Much To Ask komen allebei niet hoger dan nummer 12.

Liam Payne komt in juni 2017 voor het eerst in de Top 40 met Strip That Down. For You, het nummer at hij met Rita Ora voor de Fifty Shades-soundtrack maakt, wordt zijn grootste hit. Slechts één weekje stond hij daarna met Polaroid in de top 20, op nummer 20. Louis Tomlinson volgt in 2017 met een bescheiden solosucces als Back To You in 14 weken Top 40 tot plek 17 weet te komen. Sindsdien is het qua hits rustig rond de zanger.

Harry Styles scoort in 2020 zijn derde Top 40-hit en is in dat opzicht het enige actieve One Direction-lid dat een top 3-hit weet te scoren. Hij komt met Watermelon Sugar zelfs tot nummer 2 maar moet in die bewuste week wel zijn meerdere erkennen in Savage Love (Laxed – Siren Beat) van Jawsh 685 en Jason Derulo. Styles schreef het nummer een paar maanden na de release van zijn solodebuutalbum Fine Line. Hij was niet te spreken over de opzet en besloot het aan de kant te leggen. De titel vonden ze in het boek In Watermelon Sugar van Richart Brautigan. Later liet Styles weten dat Watermelon Sugar het nummer is waar hij het langst aan heeft gesleuteld.

In 2022 wordt Harry Styles alsnog de eerste 1D'er met een nummer 1-hit in de Top 40. Op 16 april bereikte As It Was, de eerste single van zijn album Harry's House, de eerste plaats, waarna het nog wekenlang de lijst wist aan te voeren.

Vandaag zijn onder meer Joe Jonas (DNCE, Jonas Btothers, 1989) en Bloodpop (1990) jarig.

De nummer 1-hits van 15 augustus:
2009: I GOTTA FEELING- The Black Eyed Peas
2015: EL PERDON- Nicky Jam & Enrique Iglesias
2020: SAVAGE LOVE (LAXED – SIREN BEAT)- Jawsh 685 & Jason Derulo