Vandaag: Elton John trouwt met David Furnish

- Vandaag

 Elton John
Vandaag: Elton John trouwt met David Furnish

Vandaag op 21 december 2014 geven Elton John en David Furnish elkaar het ja-woord.

De twee doen dat in het jaar dat de Britse wet officieel het huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht toelaat. Formeel werd het verzoek in januari 2013 ingediend waarna de Marriage (Same Sex Couples Act op 29 maart 2014 in werking trad. Nederland ging het Verenigd Koninkrijk ruimschoots voor waar sinds 1 april 2001 al een huwelijk kon worden voltrokken.

Elton en David hielden een ceremonie in hun woning in Berkshire. Bij de plechtigheid waren ook David en Victoria Beckham, Lulu en Ed Sheeran aanwezig. “Ik voelde me meteen aangetrokken tot David”, zo liet Elton John weten aan Parade. “Hij had een echte baan, was onafhankelijk, had zijn eigen appartement en auto. Ik hoefde niet voor hem te zorgen en dat was voor mij een compleet nieuw terrein.”

Elton John was al eerder getrouwd. Op 14 februari 1984 gaf hij zijn jawoord aan de Duitse Renate Blauel. Als details uit dat huwelijk in de film Rocketman naar boven komen volgt er een rechtszaak met een schadevergoeding van ruim 3 miljoen euro als inzet. John laat de zaak met zijn ex-vrouw schikken.

Vandaag zijn onder meer Marco Borsato (1966) en Nikki (1983) jarig.

De nummer 1-hits van 21 december:
2002: Feel- Robbie Williams
2013: Happy- Pharrell Williams
2019: Dance Monkey- Tones And I