Vandaag: Britney brengt debuutalbum uit

- Vandaag

 Britney Spears
Vandaag: Britney brengt debuutalbum uit

Vandaag in 1999 verschijnt het debuutalbum Spears met daarop ook de single die haar voor het eerst op 1 in de Top 40 zou brengen.

Britney was in 1997 onder de vleugels van Lou Pearlman gekomen. Met hem ging ze aan de slag als lid van de meidengroep Innosense. Daar werd al snel duidelijk dat ze qua kwaliteiten met kop en schouders boven de rest wist uit te steken. Larry Rudolph stuurde een opname van Britney Spears naar Jive Records en niet veel later kreeg ze daar een contract voor meerdere albums.

In Zweden moest er in een rap tempo aan muziek gewerkt worden. Britney werd aan Denniz Pop, Rami Yacoub en Max Martin gekoppeld om aan de slag te mogen. Die laatst liep al met een nummer onder de arm dat door TLC was afgewezen. Toen Britney dat hoorde en de track, toen nog Hit Me Baby (One More Time), beluisterde wist ze al dat er succes lag. In juni 1988 was het album klaar waarna de titel van de eerste single een klein beetje werd aangepast waarbij Hit Me werd vervangen door puntjes. Ondanks de vele kritieken werd het debuutalbum van Britney alleen al in de Verenigde Staten 14 miljoen keer verkocht. Wereldwijd ligt dat aantal inmiddels boven de 25 miljoen stuks.

Britney Spears wist later nog drie nummer 1-hits te scoren met Sometimes (1999), Oops!... I Did It Again (2000) en Scream & Shout (2012).

Op deze dag zijn onder meer Zayn (1993) en Ella Henderson (1996) jarig.

De nummer 1-hits van 12 januari:
2002: LOPEN OP HET WATER- Marco en Sita
2008: APOLOGIZE- Timbaland presents OneRepublic
2013: SCREAM & SHOUT- Will.I.Am & Britney Spears
2019: DUURT TE LANG- Davina Michelle