Top 40

week 4 (23 januari 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
2
17
Details Tiësto - The Business
217
 
1
575
11
12
4
Details Ed Sheeran - Afterglow
124
 
11
96
16
19
4
Details Hvme - Goosebumps
194
16
67
23
21
22
Details Banners - Someone To You
2122
 
6
605
31
23
8
Details Nona - Forever Yours
238
17
122
40
39
23
Details Miley Cyrus - Midnight Sky
3923
 
7
458
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


34 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Wat. Een. Stunt! Drivers License is de eerste nummer 1-entry in de Top 40 sinds 2015. En gezien de streamingcijfers en de airplayboost van de Alarmschijf is dat volkomen terecht. Daaronder blijft de top 3 van vorige week in dezelfde volgorde staan, dat laat nog maar eens zien hoe veel afstand er tussen The Business en de rest zat en hoe lang Nu Wij Niet Meer Praten erover moest doen om die afstand te overbruggen. All We Got stijgt gewoon door, die wordt daardoor op termijn toch ineens een podiumkandidaat. Paradise gaat nu waarschijnlijk toch echt aan de weg naar beneden beginnen. Anyone gaat naar mijn inzicht de top 3 niet meer halen, maar ik heb er vaker naast gezeten (bijvoorbeeld mijn uitspraken over Monster en Prisoner). Door de Wind is mooi geweest, maar nu echt klaar, en dat geldt ook voor You Broke Me First. Dat Without You zo snel zou stijgen had ik echt niet zien aankomen, ik heb geen flauw idee waar de piek daarvan ligt. Verder: 1. Snelle stijgers: Bij Goosebumps en You Are Not Alone gaat langzaam maar zeker de rem erop. Hypnotized gaat misschien de top 20 nog halen, Willow normaal gesproken niet. En dat Get Out My Head ineens zo snel stijgt is pure gerechtigheid. 2. Snelle dalers: Dat Head Shoulders Knees & Toes zo snel zouden dalen had ik absoluut niet verwacht. Monster en Holy was net wat minder een verrassing, omdat Justin met het succes van Anyone zichzelf in de vingers lijkt te hebben gesneden. En Tu Tu Tu was even leuk, maar nu toch echt klaar. 3. Nieuwe binnenkomers (behalve Drivers License): Als Ik Je Weer Zieis voor mij toch een onverwacht hoge entry, ben benieuwd hoe lang die populair gaat blijven. En There Will Be A Way gaat misschien wel een paar weken in de lijst staan (in ieder geval langer dan Minefields), maar heel hoog gaat die niet komen. Mijn voorspelling voor volgende week: Mood, Holy, Tu Tu Tu en Midnight Sky eruit; I Want It All, I Hope, Learning To Fly en Lifestyle erin. Fijne avond en nacht!
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Bianca ik verwacht eerder dat Derulo de Tip overslaat met de dubbele schijf
Top 40 profiel van Bianca Buurma Buurma
Bianca Buurma Buurma  - 
@Sun & Snow 'vroeger' was het normaal dat je op nr.1 van de tipparade binnen kwam en dat die plaat dan de alarmschijf was. Dit zal waarschijnlijk voor nieuwe tipparade van week 5 nu ook gelden, de week daarna dan gewoon de top 40 in. Niks bijzonders dus.
Top 40 profiel van Jarne Rijpma Rijpma
Jarne Rijpma Rijpma  - 
@sun&snow top 40. Me! van Taylor Swift * Brendon Urie was in week 18 van 2019 volgens mij de laatste alarmschijf die niet in de Tipparade stond, en ook niet in de top 40.
Top 40 profiel van Ronald Zweers
Ronald Zweers  - 
De "schijven" voor de komende week: AS = Lifestyle - Jason Derulo ft. Adam Levine, FAV = Lifestyle - Jason Derulo ft. Adam Levine, DS = New love - Silk City ft. Ellie Goulding. TopSong = 1992 - Son Mieux. MH = Typhoons - Royal Blood, GS = Friday - Riton & Nightcrawlers ft. Nufasa & Hypeman (Dopamine Re-Edit), SLAMMixTotW = Rules - Hot Since 82. Fijn weekend allemaal, blijf gezond!
Top 40 profiel van Frank Zweers
Frank Zweers  - 
Als Ik Je Weer Zie was afgelopen week TopSong bij NPO Radio 2 en deze week binnengekomen in de Top 20 van de Spotifychart. Dan maak je een sterke start in de Top 40. De komende week ook op rotatie bij Q.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
@nick, noem eens een paar voorbeelden want ik kan me niet heugen wanneer er voor het laatst een AS werd gekozen die niet in de tip of top 40 stonden?
Top 40 profiel van Nick
Nick  - 
@Nour is wel vaker gebeurt
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Maar is het wel mogelijk om een track tot AS te benoemen, ondanks dat ie niet in de Top 40 of de Tipparade staat?
Top 40 profiel van Nick
Nick  - 
Silk City DS
Top 40 profiel van Nick
Nick  - 
Jason & Adam ook AS, dubbele schijven!
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS is voor Jason Derulo & Adam Levine - Lifestyle
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Als Ik Je Weer Zie inderdaad opmerkelijk hoog binnen gekomen!
Top 40 profiel van Nick
Nick  - 
Jason & Adam Fav
Top 40 profiel van Wietze De Vries
Wietze De Vries  - 
Ik vind het een lijst met veel pluspunten. Olivia Rodrigo nieuw op 1. Is inmiddels toch al weer een tijdje geleden dat we dat hadden. En deze track verdient het ook. Verder stijgen gelukkig Robin Schulz, Justin Biebe (Anyone), Ed Sheeran, Ava Max, Krezip, Shane Codd, Purple Disco Machine & Taylor Swift. Daarentegen zakken Meduza, Miley & Dua, David Guetta & Sia, Ofenbach, Maluma & The Weeknd, Nona & Galantis. En hoe komt het toch dat Als Ik Je Weer Zie binnenkomt en al helemaal op 25!
Top 40 profiel van Wietze De Vries
Wietze De Vries  - 
@ Wesley Steenbergen. Inderdaad Paradise zakt en er zijn inderdaad veel platen die de Top 5 wel mogen halen. Voor mezelf Ed Sheeran, Ava Max, Miley Cyrus & Dua Lipa, (alsnog) David Guetta & Sia, Tim Dawn & Taylor Swift
Top 40 profiel van Wietze De Vries
Wietze De Vries  - 
@ Willem In't Veld. Ik denk niet dat Ava Max dat gaat halen. Maar ik hoop zelf van wel. Holy & Mood mogen er inderdaad eerst wel uit.
Top 40 profiel van Wietze De Vries
Wietze De Vries  - 
@Wesley Steenbergen. Galantis en mogen van mij wel weer stijgen. Holy, Mood & Levitating mogen wat mij betreft eerst weg. De rest in de weken daarna.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Ik denk dat Break my heart en miss you wel de lijst gaan halen maar nog niet volgende week
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@Willen: Break my heart, miss you, New love en Girls like us mogen er ook nog bij, maar we zitten niet in de fase dat er 5+ vaak binnenkomen in een week. Op nona en Dotan mag alles van de laatste 10 weg
Top 40 profiel van Willem In't Veld
Willem In't Veld  - 
zou Ava Max de top 10 nog halen?
Top 40 profiel van Willem In't Veld
Willem In't Veld  - 
midnight sky, tu tu tu, holy & mood mogen er volgende week uit ipv die tracks mogen sheppard, bad bunny, topic & gabby barret debuteren
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Lekker veel harde zakkers bij de onderste 10, veel tracks gaan daar volgende week onderuit.
Top 40 profiel van Roy Spijkerboer
Roy Spijkerboer  - 
Super om weer een keer een binnenkomer op nummer 1 te zien! Die blijft daar ook nog wel even staan, ga ik vanuit
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Verder bovenin: De binnenkomst van Rodrigo zorgt ook dat veel goede tracks moeten inleveren. NWNMP, Business, Love not war zakken er 1, maar all we got stijgt wel nog door. Dat Paradise zakt is dan wel weer erg jammer, maar in de top15 staan maar weinig tracks die ik niet in de top5 wil hebben, of ze hebben daar al gestaan. Ook veel tracks in de tip die van mij AS mogen worden
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Dalers: tu tu tu -12, Holy/forever yours/HSKT -8, monster -7. tick tock -6, mood/jerusalema/lonely/in de schuur/you broke me first -4
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Stijgers: Without you/Get out my head +11, Hypnotized +9, Willow/You are not alone +4
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Nou daar is de 1e #1 entry sinds sep '15 (en voor de snuggere top40, ze hebben hem al bij #1-entries gezet in hun lijst daar, hmm), maar de hele lijst is opgeschud. 3 prima binnenkomers, wat doorstijgers en tracks die zo in elkaar zakken. Minefields solliciteert officieel voor slechtste hit van 2021 (nu al), andere exits wel logisch. Ook zeker blij dat get out my head omhoog schiet. Als H&H Top20 blijft, staat het komende week op #13, terwijl er 12 tracks met 1000 pt. zijn, denk dat dit wel de 13e kan worden
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Om te beginnen: DRIVERS LICENSE OP 1! Eindelijk is het weer gebeurd sinds 2015! All We Got in de top 5, beter, want het is een lekker nummer. Without You 11 plekken omhoog, op nummer 9, ook wel verdiend, You Broke Me First naar 10... Iets te snel, maar goed. Beter dat HSK&T onderuit gaat, die heeft z'n mooiste tijd nu wel gehad. Head & Heart nu 956 punten en komt daarmee op nummer 17 allertijden, voor Alexis Jordan - Happiness (954 ptn) en achter Adele - Rolling In The Deep (969). Ik moet zeggen dat ik Als Ik Je Weer Zie iets te hoog vind binnengekomen, en Dotan te laag, maar goed. Willow (+4), Hypnotized (+9) en Get Out My head (+11) gaan ook heel lekker, dat is fijn om te zien! I Hope dat de AS voor Gabby Barrett is vanmiddag, of voor Sheppard, misschien zelfs Topic & A7S & ATB. We zullen zien! Fijn weekend alvast!
Top 40 profiel van joost
joost  - 
bad bunny & jhay cortez of sheppard AS?
Top 40 profiel van Jacco Kosten
Jacco Kosten  - 
Positions, Wonder en Minefields moeten de lijst verlaten (jammer dat Minefields nu al weg gaat)
Top 40 profiel van Jacco Kosten
Jacco Kosten  - 
Als ik je weer die komt binnen op 25 en there will be a way komt binnen op 39. Dit is wss de allerlaaste week van Midnight sky. Afterglow mag van mij in de top 10 komen.
Top 40 profiel van Jacco Kosten
Jacco Kosten  - 
Drivers license komt binnen op 1. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2015 met Hello van Adele. Without you komt de top 10 binnen.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
WOW, dotan binnen had ik wel verwacht ik twijfel of dit een grote hit gaat worden, galantis gaat keihard omlaag! get out my head superstip is verdient en ja de nummer 1 is natuurlijk een kei bijzonder moment echt WOOW