Top 40

week 3 (16 januari 2021)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
1
16
Details Tiësto - The Business
116
 
1
537
12
15
3
Details Ed Sheeran - Afterglow
153
 
12
66
19
28
3
Details Hvme - Goosebumps
283
19
42
21
16
21
Details Banners - Someone To You
1621
 
6
587
23
20
7
Details Nona - Forever Yours
207
17
112
37
33
15
Details Shawn Mendes - Wonder
3315
 
15
269
39
36
22
Details Miley Cyrus - Midnight Sky
3622
 
7
457
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


24 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Tjeerd
Tjeerd  - 
@Wesley Dank je! Dus sinds 2012 is de regel er niet meer die ik benoemde. Fijn, dat alles nu zoveel losser is gelaten.
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
Eindelijk, EINDELIJK! Nu Wij Niet Meer Praten heeft volledig terecht The Business onttroond als nummer 1 van de Top 40. Love Not War blijft op 3 staan, die zal nog wel even populair blijven. De vraag is hoe ver Paradise nog gaat komen, ik denk dat die hoogstens nog op plek 3 gaat komen. Door de Wind en You Broke Me First hebben hun beste tijd nu echt gehad. De tijd komt nu voor All We Got en Anyone, en Anyone zou wel eens de volgende nummer 1-hit kunnen worden. Head Shoulders Knees & Toes gaat nu echt inleveren en Prisoner kunnen we definitief aanmerken als overrated. Verder: 1. Snelle stijgers: Afterglow gaat richting de top 10. Goosebumps stijgt flink, maar gaat die top 10 waarschijnlijk net niet halen. En ook voor You Are Not Alone is dat waarschijnlijk net te hoog gegrepen. 2. Snelle dalers: Someone to You heeft zeker nog een paar weken te gaan, maar gaat waarschijnlijk nu wel wat sneller naar beneden. Holy en Mood zijn normaal gesproken over twee weken wel verdwenen. 3. Nieuwe binnenkomers: de hoge entry van Without You is natuurlijk heel mooi, maar ik vrees dat deze hardloper snel een doodloper gaat worden. En Hypnotized begint rustig, maar kan zeker de weg omhoog in gaan slaan. Mijn voorspelling voor volgende week: Positions, Wonder, Midnight Sky en Minefields eruit, Drivers License, I Want It All, Miss You en Learning to Fly erin. Fijne avond!
Top 40 profiel van JW .
JW .  - 
@sunandsnow Sheppard is altijd te gek en terecht dat ze zoveel AirPlay krijgen. Maar loopt op streaming altijd achter helaas. Ik denk dat deze minder gaat scoren dan Symphony, was al verbaasd dat ze geen tip voor de top kregen van Q vandaag.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Wat denken jullie trouwens van Sheppard met Learning to Fly, denken jullie dat die het goed zal doen? en Miss You van Tungevaag gaat die een beetje scoren?
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
AS idd voor Olivia Rodrigo - drivers license! Volgende week nieuw binnen in top 10?
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
@John, Tjeerd en Wietze, dit haalde ik op wiki: Sinds 2012 gelden er geen specifieke regels meer voor de hitlijst. Op elk van de onderstaande regels, die daarvoor wel golden, is in dat jaar wel een of meer uitzondering(en) gemaakt: Vanaf eind 1971 dienden singles minimaal twee weken in de lijst te staan. Toch zijn er op deze regel twee uitzonderingen geweest: in oktober 1994 stond Yesterday, when I was mad van Pet Shop Boys door een fout in de samenstelling één week genoteerd en eind september 2007 verkocht 4 meiden van Kus gewoon te weinig om een tweede week notering te halen. Met superstip genoteerde singles mochten de week erop niet zakken. Als een superstipsingle eigenlijk had moeten zakken, diende die single te blijven staan. (Deze regel kon echter niet altijd toegepast worden, bijvoorbeeld als er geen plaats was.) Gevolg van deze regel was wel dat singles de week na het blijven staan, extra hard naar beneden konden zakken. Re-entry (een single die eerst verdwenen was en later opnieuw genoteerd stond in de lijst) vond alleen plaats wanneer de single bij de eerste 30 uitkwam, anders werd deze genegeerd. Re-entry's kwamen sinds 2005 niet meer voor. Tot Michael Jackson in 2009 overleed. Sindsdien kwamen re-entry's alleen postuum voor, maar vanaf 2012 zijn 'normale' re-entry's vaker voor gaan komen.
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Even over Armin's Feel Something, die zakte uiteindelijk naar 39, bleef daar 2 weken staan, voordat ie weer flink steeg. Datzelfde gebeurde ook in 2019 met een andere track van Armin: Something Real. Die zakte ook naar 39, bleef daar ook 2 weken te staan voordat ie weer opleefde.
Top 40 profiel van John
John  - 
Volgende week opnieuw een nieuwe # 1..... Olivia Rodrigo, deze week al # 1 in de single top 100.
Top 40 profiel van Wietze De Vries
Wietze De Vries  - 
Wat is er toch aan de hand met de lijst? Platen die het meest gedraaid worden en dan niet eens in de Top 5 van de lijst staan. Terwijl dat beter(dan streams) aangeeft hoe populair een track is. Een zender zal echt niet platen op hun playlist zetten als zij denken dat hun luisteraars dat niets vinden. Mooi voorbeeld is David Guetta. Al een paar keer de meeste gedraaide plaat. Maar niet in Top 5. Terwijl dus daar wel een hele boel mensen zijn die dat willen horen. En dat is niet 1 voorbeeld, maar dat was ook met Lost Frequencies - Love To Go en P!nk met Walk Me Home. Om maar een voorbeelden te noemen. En dan het verhaal met de streams. Daar wordt mee gerotzooid. Bedrijven hebben veel mensen in dienst die hele dag zaten te streamen. Zag een tijd terug ook nog op TV. Dus helaas is er niets veranderd sinds bv de downloads van Gordon en Joling werden opgekocht. Bovendien zegt het aantal streams niets. Laatst was er ook een track met 8 miljoen streams. Daar klopt natuurlijk niets van. Er zijn echt niet 8 miljoen Nederlanders die 1 bepaalde track leuk vinden. Maar men blijft maar zich blind staren op hoeveel streams iets heeft, terwijl dat helemaal niets zegt.
Top 40 profiel van Wietze De Vries
Wietze De Vries  - 
@John. Ben het met je eens. Het gebeurd niet vaak meer. Maar als een plaat minder populair moet hij gewoon zakken. Dat is met een superstip ook zo. Het is heel lang zo geweest dat dat de regels waren, maar volgens mij zijn die regels ook al een aantal jaren geleden aangepast. Het is alleen wel jammer dat Minefields dat moet gebeuren.
Top 40 profiel van Tjeerd
Tjeerd  - 
@John: Ik heb bijna nooit gezien dat platen zakken in hun 2de week. Indien ze dan zouden moeten zakken, zijn ze op dezelfde positie blijven staan van binnenkomst. Het is dus in de afgelopen 2,5jaar niet plaatsgevonden, volgens John van Bergen's antwoord. Dat lijkt mij onnatuurlijk toch, want in andere landen gebeurt het gerust wekelijks of maandelijks.
Top 40 profiel van John
John  - 
Tjeerd: Waarom mag een plaat niet zakken in de 2de week? Manipuleren van de lijst zou dat zijn....
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Veel goeie nummers die jammer genoeg steeds verder zakken waaronder David Guetta -Shawn Mendes- Clean Bandit - Dua Lipa en Ariana Grande. Had Jason Derulo de eerste plek wel gegund maar blijft jammer genoeg op 3 staan. Hoop ook dat Miley Cyrus nog wat hoger in de top 10 komt. pluspuntjes dat Ava max en Maluma 1 plekje zijn gestegen.
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Volgende week binnen: Lucas & Steve, Olivia Rodrigo, misschien Harry Styles of Jc Stewart
Top 40 profiel van John van Bergen
John van Bergen  - 
@Tjeerd: in 2018 (Waylon met Outlaw In 'em, ging van 37 naar 40 en daarna exit). Overigens de laatste keer dat een nummer slechts één week Top 40 haalde was in 2013 (Half Moon Run met Full Circle, eenmaal nr. 38).
Top 40 profiel van Sun & Snow Top 40
Sun & Snow Top 40  - 
Mooie lijst, jammer dat Minefielfds is gezakt, shane codd mag van mij een heel stuk sneller gaan stijgen, feel something op 28! die mag van mij eigenlijk zo wel een beetje gaan zakken, jammer van Nona het is zoon goed nummer maar helaas, The Kid Laroi op 20 binnen ik ben benieuwd hoe die het aankomende weken zal gaan doen, david guetta en shawn en justin gaan best snel naar beneden een beetje jammer maar ik vind het prima, ava max gaat de top 10 denk ik niet meer halen, ed de hitraktet daar in tegen wel, voor de rest een prima top 10 met als hoogtepunten de superstippen van Robin Schulz en The Biebs, jason derulo waarschijnlijk volgende week naar 2 en eindelijk NWNMP op 1, AS waars voor Olivia Rodrigo, volgende week zal die denk ik in de top 10 debuteren rond nummer 8 ofzo
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Eindelijk is dan Hypnotized binnen!! Kennelijk is er ook grote euforie over het feit dat JR&PT eindelijk op 1 staat, alhoewel ik mij de vraag stel waar deze vreugde overe Susanne & Freek 2.0 vandaan komt. The Kid Laroi komt wel heel erg hoopvol binnen op 20, maar we zullen het zien. Levitating en Jerusalema bungelen nog steeds onderaan, leuk om die er bij te hebben. Armin van Buuren toch weer wat omhoog en Krezip helaas net geen superstip. Nona al omlaag?! Dat is erg jammer, want het is een fijn nummer. Had eerder stijging verwacht. Goosebumps gaat wat te hard naar mijn idee. Hopelijk haalt Ava Max nog de Top 10, maar haar volgende hit staat al te trappelen in de Stemlijst. Verder 2 mooie superstippen van Robin en Bieber. Eens zien wat er volgende week met hen gebeurt met in het achterhoofd dat Disney-ster Olivia volgende week in de Top 10 verwacht wordt. Wordt het erepodium opnieuw opgetuigd?
Top 40 profiel van Tjeerd
Tjeerd  - 
Wanneer is voor het laatst gebeurd dat een nummer daalt in de 2de week? Ik heb dat nog nooit eerder gezien, geloof ik. Ik dacht dat daling in de 2de week niet mocht zelfs!
Top 40 profiel van Nour
Nour  - 
Dan is het toch eindelijk gebeurd, NWNMP op 1! Als drivers license AS wordt, zal die macht van NWNMP gauw over zijn, want het zou me dan niets verbazen als die track nieuw binnen gaat komen op 1 dan. HSK&T mag wel uit de top 10, samen met Prisoner, die hopelijk volgende week plaats maken voor Afterglow en drivers license. All We Got (lekker nummer!) en Anyone in de top 10, H&H komt bij 20 grootste hits allertijden in de Top 40 - geschiedenis, als dat zo door gaat, gaat H&H langs klassiekers als Rolling In The Deep en Viva La Vida. Let's Love mag van mij nu wel langzamerhand naar de uitgang, zelfde geldt voor HSK&T. Goosebumps gaat lekker omhoog (9 plekken) en Without You nieuw op 20! Tu Tu Tu (That's Why We) gaat weer naar beneden, in tegenstelling tot Feel Something, die stijgt weer 3 plekken en komt op 28 terecht. Mood keihard onderuit, 8 plekken verlies voor de track. Get Out My Head stijgt 5 plekken maar mag van mij wel in de top 10 komen, wat een lekker nummer is dat! Hypnotized nieuw op 38, is ook een fijne track. Jammer dat Minefields nu al zakt, als de track er volgende week al uit is, heeft ie even veel punten als Papa Heeft Weer Wat Gelezen (die ging precies andersom: kwam binnen op 40, steeg door naar 39, exit) Midnight Sky, Wonder en Positions mogen er van mij nu wel uit. Fijn weekend allemaal!
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Prisoner lijkt nu het gevecht met monster te winnen, Someone to you is mood voorbij (1 week eerder erin, toch lange tijd erachter in punten)
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Dalers: Mood -8, Positions -6, Someone to you/Let's love -5, Wonder/Take you dancing/Holy/Tu tu tu/In de schuur/Monster -4
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Stijgers: Anyone/You are not alone/Goosebumps +9, All we got +6, get out my head +5
Top 40 profiel van Wesley Steenbergen
Wesley Steenbergen  - 
Nou, daar is dan de langverwachte #1 piek van NWNMP, geinig genoeg is de laatste jaren het vaker voorgekomen dat een track in de 3e week van januari van #1 wisselt (2017 Rockabye->Shape of you, 2019 Duurt te lang ->Sweet but psycho, 2020 Dance monkey->Blinding lights). Anyone maar vooral All we got zien aankomen, helaas H&H uit top10, waardoor hij niet op 9&10 heeft gestaan, maar anyway 929 pt = #20 all-time, voorbij Percy Sledge special prayer, net onder Mike posner's pil in Ibiza, die 1000 kan er komen als hij komende week niet inklapt. Kid Laroi eigenlijk wel hoog binnen, minefields solliciteert nu al naar slechtste track van 2021, tenzij het zal opleven. Armin nu een nieuwe piek en verliest steeds minder pt op Tiesto per week
Top 40 profiel van Jacco Kosten
Jacco Kosten  - 
Nu wij niet meer praten op 1!!! Eindelijk!!! Minefields zakt weer, jammer genoeg (hopelijk stijgt ie weer). Without you komt binnen op 20 en Hypnotized komt binnen op 38. Anyone komt de top 10 binnen (op 8). All we got komt ook de top 10 binnen (op 7). De overkant is eindelijk weg, Therefore I am ook. Volgende week gaan wss Midnight sky en Minefields eruit. Hopelijk wordt drivers licence de AS, want die is supergoed. Afterglow komt volgende week in de top 10, hoop ik. Paradise stijgt door, het kan nog een top 3-hit worden.